Без да искам да се явявам като защитник на някой, ще споделя аз какво мисля.
Грешки стават навсякъде, но не може да си получил дефектна стока, да не си проявил претенции към дадената фирма и в същото време да се оплакваш от тях за некоректност, и сам да си дялкаш мебелите.
В момента, в който е получена спалнята и са излезли наяве производствените дефекти е трябвало да се потърси отговорност от мебели Валдом - ако тогава ти бяха отказали рекламация - имаш пълното право да ги оплюваш, да се жалваш и тн. Но в случая си предприел крайно нестандартни мерки за мен и обвинението ти не е правилно.
Иначе да, няма значение коя фирма на каква поточна линия произвежда дадените мебели, към краен клиент единствено мебели Валдом носят отговорност.
Мебели Валдом - голямо разочарование
- Duke_BG
- Автомобил: GOLF 4+BORA
- Двигател: AGU 180Hp + V5 4 motion
Re: Мебели Валдом - голямо разочарование
Това че на някой не му растат ръцете от правилното място наистина си е негов проблем а не на фирмата производител - става въпрос за гардероба - като му наковеш фазера отзад без да си сложил средния рафт и бз да си проверил диагоналите е нормално да се полчи измятане при 2 метра плоскост.
а за спалнята е ясно че някой в завода е пропуснал да я кантира или е сложил канта от другата страна.
а за спалнята е ясно че някой в завода е пропуснал да я кантира или е сложил канта от другата страна.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
minimiro написа:Затова, следващия път като искаш ширпотреба, ако не си от София или Варна където има Икея, влизаш на Икея.бг и си избираш и поръчваш квото ти трябва.
Поне ядове от тоз сорт няма да имаш.
Прилично качество, на прилични цени. И изглеждат прилично.
Само да вметна, че в свободното си време съм проектирал и направил малко мебели - на Икея нещата са на много добро качество за парите си. От както се появих на пазара у нас съм сравнявал всичко което съм събирал спрямо нещата на Икея и няма допирни точки в качеството. А от към цени не са големи разликите.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Само да уточним, че е Икеа.
Не ИкеЯ
Не ИкеЯ

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Приема се забележката :) .
Някой с по-пресни впечатления от този сайт към днешна дата, че съм харесал неща за около 2хил. лв. В този сайт ги има всички, както и в мебели арена, но и за двата има по някой негативен отзив.
Мебели Валдом взимат материала от Ирим - Русе. В това съм сигурен. Аз имам 3 стаи с нацяло техни мебели, не са мръднали вече 5та година, една от стаите е цяла кухня. Според мен са на добри цени, коректни са и за сглобяване са елементарни
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Елементарни за сглобяване, но не за всеки. Явно някои домашни майстори силно се надценяват.
Имам случай с мой много близък приятел. Купил обзавеждане за детска стая и се пробвал да го сглоби. Беше изпаднал в ярост когато жена му ми звънна за помощ. Оказа се, че нашия всезнайко даже не беше разгърнал упътването. Беше направил 100 глупости и за всичко все друг му е виновен. И той имаше уж не кантирани плоскости, а той ги разменил и обърнал на обратно. Вратите на гардеробчето не пасват с дупките за пантите. Беше разменил страниците и ги монтирал надолу с главата, а се опитва да сложи вратичките правилно. Абе каквото беше пипна все го беше осрал. Дупчил нови отвори за диблите, за пантите... Разглобих всичко и започнах по упътването от 0. За половин час с негова помощ събрахме всичко и всичко си пасна идеално. Относно проектирането нямам никакви забележки. Материалите обаче.... Добре, че е за деца. Беше ме страх да седна на леглото. Все едно е къща от картон.
Имам случай с мой много близък приятел. Купил обзавеждане за детска стая и се пробвал да го сглоби. Беше изпаднал в ярост когато жена му ми звънна за помощ. Оказа се, че нашия всезнайко даже не беше разгърнал упътването. Беше направил 100 глупости и за всичко все друг му е виновен. И той имаше уж не кантирани плоскости, а той ги разменил и обърнал на обратно. Вратите на гардеробчето не пасват с дупките за пантите. Беше разменил страниците и ги монтирал надолу с главата, а се опитва да сложи вратичките правилно. Абе каквото беше пипна все го беше осрал. Дупчил нови отвори за диблите, за пантите... Разглобих всичко и започнах по упътването от 0. За половин час с негова помощ събрахме всичко и всичко си пасна идеално. Относно проектирането нямам никакви забележки. Материалите обаче.... Добре, че е за деца. Беше ме страх да седна на леглото. Все едно е къща от картон.
колега, примера ти е за частен случай. Ако човек е средно интелигентен и не го води егото, няма проблем със сглобяването на мебели сам. Даже и акумулаторни инструменти не са нужни, а по-скоро благинка. Легла, секции, бюра, шкафове, гардероби по модел може човек да си сглоби сам в 99% от случаите. Евентуално за някой неща да му трябва още един чифт ръце, но ако се следват инструкции - почти не е възможно да имаш проблем, ако не е объркана окомплектовката.
Качеството на мебелите също е въпрос на гледна точка. Ако някой иска качество да види италианските мебели какви пари вървят и тогава ще разбере, че легло за 100-200лева няма как да не се чувства "паянтово" спрямо такова за 2000лв.
На българския пазар не е лошо качеството на мебелите за цената която се търси, просто човек трябва да има реалистична представа. Може ли да е значително по-добро - Да, ама да е по-добро за същите пари - трудно, почти невъзможно.
Единственото нещо, което е голям залък е кухня по проект. Ако е стандартна кухня- няма проблеми. Ако е индивидуална поръчка и клиента реши сам да я слага без никакъв опит - може да изпадне в ситуация на шах с пешката.
Качеството на мебелите също е въпрос на гледна точка. Ако някой иска качество да види италианските мебели какви пари вървят и тогава ще разбере, че легло за 100-200лева няма как да не се чувства "паянтово" спрямо такова за 2000лв.
На българския пазар не е лошо качеството на мебелите за цената която се търси, просто човек трябва да има реалистична представа. Може ли да е значително по-добро - Да, ама да е по-добро за същите пари - трудно, почти невъзможно.
Единственото нещо, което е голям залък е кухня по проект. Ако е стандартна кухня- няма проблеми. Ако е индивидуална поръчка и клиента реши сам да я слага без никакъв опит - може да изпадне в ситуация на шах с пешката.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
То и паркиране на г с ремарке не е трудно когато вече си го правил и му знаеш тънкостите. Мой колега компютърджия и технически много грамотен не успя да си монтира чисто новия климатик при положение, че имаше всичко необходимо + сламки за четене. Претупа нещата защото ги подцени. Изпратих му климатичар който преинсталира всичко. Почти не е имало нещо направено със света. Не спазени наклони, неправилно монтирани гайки и даже объркани кабели. За капак си изпуснал и фреона. Това е другата крайност. Нещата са различни за всеки.
Не е срамно да поискаш помощ, но преди да вършиш глупости и да преправяш
Не е срамно да поискаш помощ, но преди да вършиш глупости и да преправяш
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
MamaMy написа: Мой колега компютърджия и технически много грамотен не успя да си монтира чисто новия климатик при положение, че имаше всичко необходимо + сламки за четене.
Да се сравнява монтаж на готови мебели с монтаж на климатик, е все едно да сравняваме смяна на гума със смяна на сегменти :)
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Вярно е, този дето сменя сегменти не може да смени гума.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”