Lupo 2002г. 1.0 (6X1,6E1) 50к.с - "виене" от двигателя

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Ика
Мнения: 2
Регистриран на: Сря 11 сеп 2019 7:17
Автомобил:
Двигател:

Lupo 2002г. 1.0 (6X1,6E1) 50к.с - "виене" от двигателя

Мнениеот Ика » Сря 11 сеп 2019 7:32


Здравейте,
съдбата ме срещна с едно Lupo 2002г. 1.0 (6X1,6E1) 50к.с. От време на време от двигателя се чува едно странно виене, което продължава около 15-20 секунди и спира. Понякога 2 пъти на ден се чува, а друг път цяла седмица не се обажда (първия път като го чух беше студено и реших, че това е стенанието на някоя котка). В сервизът, в който по принцип се прави колата казват, че трябва да започне да вие постоянно, за да разберат какво е и да го оправят. Лошото е, че не ми се иска някъде да ме остави на пътя и да се чудя какво да я правя колицата.
Приемам всякакви предложения и предположения.




derivatsia
Мнения: 25
Регистриран на: Сря 05 дек 2012 0:47
Автомобил: VW Lupo 1.0 MPI
Двигател: AUC 2001
Местоположение: sofia

Re: Lupo 2002г. 1.0 (6X1,6E1) 50к.с - "виене" от двигателя

Мнениеот derivatsia » Пон 23 сеп 2019 3:17


Здравей, не уточняваш по кое време по точно вие. Ако е при палене и то сутрин се чува виене от масления филтър. При по дълъг престой и след палене докато затвори "компенсаторния" клапан, масления филтър пропуска повече масло и оттам се чува такъв звук.


Потребителски аватар
Bai Sando
Мнения: 7997
Регистриран на: Чет 27 мар 2008 22:28
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG
Местоположение: Пазарджик

Re: Lupo 2002г. 1.0 (6X1,6E1) 50к.с - "виене" от двигателя

Мнениеот Bai Sando » Пон 23 сеп 2019 8:50


При мен при температури под 10 гр. се чува виене от алтернатора,в жегите му няма нищо.И при друг голф със същия Валео се чува същото за 1-2 минути и утихва.При теб може и някоя ролка да е,но наистина трябва да зачести или да се чува постоянно за да хванат проблема.


Ика
Мнения: 2
Регистриран на: Сря 11 сеп 2019 7:17
Автомобил:
Двигател:

Re: Lupo 2002г. 1.0 (6X1,6E1) 50к.с - "виене" от двигателя

Мнениеот Ика » Вто 24 сеп 2019 10:41


Привет, не съм уточнила кога, защото няма повтаряем модел. Досега никога не се е чувало при палене. Винаги е поне след 10 мин след стартиране. Случвало се е и час след потегляне да се обади.
Благодаря ви все пак.



Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта