Здравейте колеги, дойде ми музата да споделя с вас "кефеца" който изпитвам от моя автомобил. Заглавието подсказва! :) Това е VW Golf MK2 Cl, 1,6EZ с небезизвестния карбуратор Пиербург 2е2.
Ще започна с малко предистория, колата я имам от около 4-5 години. Трябваше ми кола с която да си пътувам за работа. Мой роднина ми предложи да ми отстъпи старото му голфче, защото вече не го ползва, а му се свиди да го даде за вторични. Трябваше ми кола и се съгласих с предложението. Все пак знаех,че голфчетата се славят със своята здравина и практичност. Първоначално нямах никакъв интерес към нея. Тя беше просто за да мога да ходя на работа. Вземайки я установих,че няма спирачки и работи на три цилиндъра. Тогава не ги разбирах много механиката или просто не ми се занимаваше... закарах я на майстор, каза, че е възможно да е нагорял някой от клапаните и да му я оставя. След ден ми се обади и каза да дойда да си я взема...била готова. Отидох и с недоумение го попитах какво и е било, мислейки че ремонта ще отнеме повече време.За моя изненада, той каза,че не е била първоначалната диагноза....

Еднопосочния клапан за сервото с маркуча,който осигурява вакум, липсвал и от там спирачки "йок" и закашляне, прекъсване. Не знаех ролката и ремъците в какво състояние са и му казах да ги смени. В края на деня, пак бяхме на пътя. :D Постепенно с времето се запалих, голфа имаше чар, а и не беше за изхвърляне."любов ша знаеш".
Започна се: Стартирах търсене за ГТИ пакет. Мина доста време, това което намирах не ме устройваше, като цена или като състояние. Сами знаете, оригиналното е си е оригинално. Братята китайци правят, но пластмасата е твърда и чуплива. "нестаа!" Търсенето даде резултат. Намери се в покрайнините на София в едно селце. Продавача каза, че не му се занимава да ги сваля

и ако искам да отида до тях и да си ги сваля. ОК

това и чаках. Отидох и си свалих праговете и веждите. Бяха в окаяно състояние, но цената беше прилична на фона на всички останали. След това малко кит за пластмаса, шкурене и бъмпер боя и бяха като нови. Сложих ги!!! "Кефец" Обаче какво липсва, а да червения кант на решетката.... първоначално го направих с винил, предварително изрязан с точната дебелина. Получи се добре, винила обаче след време изсветля

. Една хубава предвечер по сумрак в мазето ми .... облепяне, пръскане, съхнене, втора ръка и о!!!, ето, решетката е готова. След това затъмних задните странични и задното панорамно стъкло.С това все още експериментирам. Видове фолио, пропускливост и т.н. Известно време след това само карах и не правех нищо по колата, само текущи малки ремонти и обслужвания. Просто и се наслаждавах. Ето и малко снимки, че май ви омръзна от моето "бръщолевене"

Джантите от снимките са BBS RZ 15", но за тях по късно. Има още какво да Ви разкажа, но за сега това... нямам време.