Дълго време търся Голф 2 ГТИ който ще ми е нещо като проект и инвестиране на свободно време и пари с цел да докарам максимално оригинален вид.
Един ден докато се возя при един приятел, излиза обява във фейсбук за този Голф, веднага звъня на телефона и се уговаряме на следващия ден сутринта да го гледам. По думите на собственика колата е добра, няма ръжди, в движение е но нее карана известно време.
Отивам на сутринта на мястото и започнах огледа, в началото ми се видя добра кола, интериора сравнително запазен, мотора работи отлично, външно доста добро състояние, всичко работи, недостатъците - изгорели гърнета, малко ръжда на местата където се подпира на подемник в предната част(зад магарето), и правен ляв рог, явно е имала удар там, но изглежда добре направено. Изкарах го да го пробвам, динамика никаква, няма сила да удуши глист, вкарвам втора - хърка, не тропа окачването, вози стегнато и учудващо не дрънчи и не скърца нищо в купето. Та започнах да си говоря със собственика, обясних му за мойте разкрития и най вече за ударът, които ме замисляше дали това е моята кола, обаче той каза, че няма как да коментираме цената, и че и други чакат да го видят. Помислих си и му казах добре, ако не го вземат обади ми се ще се договорим. След няколко дни ми се обади, дадох му моето предложение обаче не му хареса, казах си добре и така оставих нещата. Излезе друга обява за голф гти, ходих да го гледам цената беше близка, обаче там състоянието беше доста по зле, доста тръгнала ръжда по прагове и под, много забележки и го отказах. Реших да звънна на човека за голфа, и да му дам малко по добро предложение, звъннах говорихме 10минути и накрая се договорихме - той свали от цената, аз дадох малко повече от мен и направо се разбрахме за нотариус за следващият ден. Отидохме на нотариус, платих я, прехвърлихме я, оставих моята кола в сервиза на един приятел и човекът ме закара да си взема голфа. Както ни беше уговорката, даде ми друга скоростна кутия, хидравлична рейка, основа за задната броня и други дреболии, освен това беше сменил маслото и пистовите ремъци, платил гражданска и преглед. Всичко точно. Тръгнах си, понеже бях на окловръстното, реших да пробвам колко ще направи - едвам 120. Не вървеше грам, но чувството да карам Голф 2 ГТИ беше уникално. Хареса ми.
Снимки от обявата:

Снимки след покупката: