Преди няколко месеца се сдобих с първия си VW автомобил и бих искал да споделя радост и впечатления с Вас.
Става дума за Golf MK6 TSI 1.4 (122hp) 2010г Comfort Line на 85000 км.

От няколкото хиляди километра, които навъртях и сравнявайки с предходните ми коли (Clio 2 и BMW e36) мога да кажа че става дума за един много уравновесен, икономичен и безопасен автомобил.
Не е нито много голям, нито твърде малък - лесен е за каране (критерият е приятелката ми

икономичен.
Екипирана с доста удобства и електроника, с които се свиква бързо, но остава лесна за поддръжка за разлика от други модерни коли.
Маслото и филтрите се сменят лесно, не е нужно да ходя на сервиз за смяна на крушка и тн. Преди седмица точно смених маслото и сложих кастролско.
Круиз контрола е страшно удобен за дълъг път но пък не е много икономичен понеже ще се опитва да държи 130 и на равно и на нагорнище.
Мултимедиата е на ниво и работи със СД карта разпознава и телефона през блутут.
Има дори и автоматична спирачка при тръгване на нагорнище - жената е див фен

Фаровете и чистачките са със сензор и се пускат автоматично. За съжаление този на чистачките не е много прецизен но върши работа.

Малък бемол за мен е турбото на двигателя.
Разбирам, че без него е невъзможно да се постигне такава мощност с такъв малък разход и обем, но усещам доста отчетлива дупка или "преминаване" в продължение на 1-2 секунди преди въртящият момент на двигателя да набере мощност.
Другият минус е навигацията, която е практически неизползваема. Малък екран и резолюция и лагва много. Отделно картите струват много скъпо !
Като цяло колата е супер. Усеща се качество и детайл както отвън, така и в интериора. Надяваме се да я караме дълги години на дълги пътешествия :)
Ако някой има същата или подобна и иска да сподели - пишете :)
Поздрави !
Александър