Audi A3 или Golf 4 1.6 101 к.с.
Audi A3 или Golf 4 1.6 101 к.с.
Здравейте, чудя се кое от двете да взема и двете са 1.6 101к.с. Колите са 98 година, искам да разбера малко повече за двигателя, за поддръжката и всичко останало. Не искам да ми препоръчвате други двигатели, искам да разбера плюсовете и минусите на този.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: Audi A3 или Golf 4
Последно като гледах за такъв автомобил само, че 1.8 125к.с. Определено се намираха повече а3-ки от колкото голф 4, като се има на предвид (реалната) цена и състоянието. Та при 1.6 не знам как е хавата, но да го имаш на предвид освен това интериора на а3-та е малко по съвременно, седалките с райета са много готини, на повечето голфове седалките са обикновени, също така дръжките и някои елементи по таблото не се белят. Лично аз бих препоръчал А3, макар че лично не бих сменил голф с А3. За двигателя са слабички за тези купета, поддръжката е елементарна, лесно се газират за около 800лв, общо взето е надежден мотора. Проблемът е със скоростните кутии късащи се нитове, ако не вземеш мерки на време и да ги смениш, най тънкажният вариант може да ти е новата кутия. Прочети това Golf 4 1.4 и 1.6 проблеми със скоростите с код DUU, DUW, ERT При А3 кутията мисля, че е ERT, като при голф 4 са описаните в заглавието.
Поздрави.
Поздрави.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Audi A3 или Golf 4
M3ntata написа: При А3 кутията мисля, че е ERT, като при голф 4 са описаните в заглавието.
При 1.6 е същата чуплива кутия.
Карах едно А3,ТДИ 110-ка.
Изминах около 400км с него.
Спрямо Октавиа-та,която шофирам,А3 е по-обезшумено,личи по-добрата сглобка.Късата му база се осеща,друса повече спрямо моето комби.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”