С известно чувство на срам, бих искал да помоля за малко информация от 1-ва ръка за този французин - ако някой от вас е имал, карал или има директни впечатления от такава кола. Предварително казвам защо се спрях точно на този модел:
- добър външен вид, комфортен и удобен отвътре. За мен и това е важно, не само мАторЯ

- ниска цена - и да се строши, по-добре да дам 3000 при цена 12000, отколкото 3 000 при цена 15 000. Ниската цена намаля и каското.
- колата ще се кара в града - не е голяма драма, ако се повреди на пътя (е ако може не всяка седмица

Попрочетох за този двигател, има доста писано за проблеми, но и доста противоречиви мнения. Съвместна разработка с БМВ, монтира се и на Мини, с верига. Набеден за маслояд. Проблеми с електрониката също така. Склонен съм на компромис донякъде - карал съм коли, които харчат масло и не е голяма драма, стига разхода да е в прилични граници (0.5л/1000) и да може да кара без основен ремонт. И тъй като имам голям планиран резерв за ремонт предвид риска, колко би струвал по-сериозен ремонт на двигателя?
Благодаря предварително