Чистачките са полудяли!!!!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Чистачките са полудяли!!!!!!

Мнениеот Zafirov » Вто 14 авг 2007 14:34

От няколко дена имам странен проблем с чистачките. Колата е Пасат комби 1.8 ми 93 г.
Включват се сами, и не се изключват. Паралелно с предните се включва и задната чистачка и няма спиране. На два пъти ми се случи в момент когато паля колата, а сега го прави когато си поиска. Когато дръпна напред лоста на чистачките за да пръсне вода, предните чистачки не ми спират, а се вклучва и задната, което преди не беше така.
Въпроса ми е: Ключа на чистачките или някое реле прави мизерията?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 14 авг 2007 14:39

Ключа

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 14 авг 2007 15:06

Сменяш си превключвателя на чистачките и си решаваш проблема трайно, скоро един приятел имаше същия проблем на пасатора решихме го със нов(употребяван) превключвател. Успех :D

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Вто 14 авг 2007 15:20

Аз си купих такъв от АУТО+ за 30лв - китайски, преди 5 месеца и досега нямам проблеми

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Вто 14 авг 2007 15:41

При мен беше реле но симптомите бяха други - работеха само на най бързата степен. Все пак не е лошо да го провериш.

Да използвам темата с чистачките за да споделя какво ми се случи. Карам си от морето по магистралата - средно силен дъждец ,яко движение и в колата лудница с две вече уморени от път бебета. Задминавайки тир с около 120, дясната чистачка спря в горно положение и се срешна с лявата. В резултат спрях да виждам и почти не помня как се прибрах в аварийната лента. Дишах учестено 10 мин. Проблемът беше, че пластмаската на шината, която предава движението на дясната чистачка се беше износила и изкочила от ябълката.
Колеги проверете си механизмите, че е страшно опасно!!

ПС Нова шина в Уни-трейд - 17 лв.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 15 авг 2007 7:36

znainainaiСменяш си превключвателя на чистачките и си решаваш проблема трайно[quote]Възможно е да не се стига до това. Когато свалиш ключа, може да го отвориш и почистиш с контактен спрей-с годините се събират много мизерии по медните пластини - ако не са напълно износени това може да ти реши проблема.

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Сря 15 авг 2007 13:31

Купих ключ от ауто + за 34 лв. , но как се монтира това чудо. Като гледам трябва да се свали патрона за запалването. Дайте мнение как се сменя най-лесно.
Предварително благодаря. :roll:

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Сря 15 авг 2007 14:02

Сваляш волана и двата черни капака,които закриват кабеляците под него,разкачваш куплунзите и развиваш винтовете които държат ключа,сваляш го и по обратния ред.

димитър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот димитър » Сря 15 авг 2007 14:11

има два вида релета за чистачки условно едните ще ги нарека механични при тях не могат са се регулират времената на задействане , а при другите може извади си релето и виж като го отвори дали проблема не е в електрониката, ако след като смениш ключа не се оправи

Потребителски аватар
rositon1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rositon1 » Пет 31 авг 2007 13:56

и аз имам проблеми с чистачките,понякога в импулсен режим работят сякаш са на първата скорост на чистачките а после се оправят след няколко импулса пак почват да чистят постоянно.Какво да правя от какво може да бъде това?

Потребителски аватар
rositon1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rositon1 » Пет 31 авг 2007 13:57

пасата е Б3

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 31 авг 2007 15:07

ако може да споделя и аз проблемче пак на тази тематика.
При преминаване с по-висока скорост на някоя плавна дупка и "подскачане" на задницата чистачката на задното стъкло прави един оборот ... дразнещо е ...
Някаква идея как мога да го реша това ?

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Пон 29 окт 2007 15:43

Здавеите колеги,да повдигна отново темата за чистачките и аз имам проблеми с тях,неми паботят импулсно когато лосчето е в наи долно положение.Може ли да е от лоста или е от релето и кое е то защото незнам кои номер е то.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 29 окт 2007 16:41

nasko79 написа:Здавеите колеги,да повдигна отново темата за чистачките и аз имам проблеми с тях,неми паботят импулсно когато лосчето е в наи долно положение.Може ли да е от лоста или е от релето и кое е то защото незнам кои номер е то.

Вероятно е релето.
Не си посочил какъв ти е автомобила, но по принцип на Б3 и Б4 трябва да е № 19 - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%E8%F2%E5 .
Ако си с Б5 виж тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%E8%F2%E5 -особенно поста на gr_kanenev.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 окт 2007 16:45

Dpop написа:
nasko79 написа:Здавеите колеги,да повдигна отново темата за чистачките и аз имам проблеми с тях,неми паботят импулсно когато лосчето е в наи долно положение.Може ли да е от лоста или е от релето и кое е то защото незнам кои номер е то.

Вероятно е релето.
Не си посочил какъв ти е автомобила, но по принцип на Б3 и Б4 трябва да е № 19 - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%E8%F2%E5 .
Ако си с Б5 виж тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%E8%F2%E5 -особенно поста на gr_kanenev.

:да:
Само да допълня, че релето може да носи и надпис 99.
Същото е, но 99 е с 'обучение' на паузата. т.е., може да се задава колко да е паузата м/у две включвания.

Върни се в “Passat”