Дистанционно за аларма.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
LORD_OF_PAIN
Автомобил:
Двигател:

Дистанционно за аларма.

Мнениеот LORD_OF_PAIN » Пон 08 яну 2007 16:16

Здравейте!
Търсих из форума, ама не намерих решение за проблема си. Купих си нова кола, е нова за мен ама е 2 ръка. Има аларма ама няма дистанционно. Някой може ли да ми помогне? Не искам да я сменям. Може ли да и се направи ново и как? Ако някой може аз съм от Варна.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пон 08 яну 2007 16:56

Аз също бях на твоето дередже. Имам кола с аларма, но нямам дистанционно. След ходене по доста специалисти /алармата се демонтира, изследва, направа на дистанционно, обучение на дистанционното и т.н/ стигнах до извода, че е по евтино да си монтирам нова. Алармата в колата беше някаква италианска GT или нещо подобно. Писах даже на собственика в Италия, но никакъв отзвук. Още повече, че беше аларма на 10 години.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 08 яну 2007 22:00

Може ама едва ли някой ше се занимава с теб стига да не ти е познат, ама щом пишеш тук значи нямаш такива познати. По принцип би ти струвало към 10 лева, но всеки алармаджия би предпочел да ти вземе стотина лева за нова аларма(от които към 40-50 са за него чисти) отколкото да ти вземе само 10лв :idea:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 09 яну 2007 0:07

LORD_OF_PAIN,
имаш лично съобщение

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Вто 09 яну 2007 0:30

В същата връзка някой знае ли дали отделно мога да си купя дистанционни, защото моите едното вече му се скапаха бутоните за 1 година, пък са и много грозни едни такива недодялани махагонени със зелени гумени копченца. По-грозно нещо не съм виждал.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 09 яну 2007 10:08

и аз искам да си го сменя моето дистанционно- много дистанционни и хубави като дизайн има на световния търговски център на илиенци. Моята аларма е СИЛИКОН никаде не намерих из нета мануал, как става обучаването си нямам на идея и затова не съм си купил, ако някои знае как става обучавнето да помага

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 09 яну 2007 12:11

А дали може да се намери само пластмасата за такова дистанционноИзображение с цел подновяване?
И дали може да се сложи пластмаса с друга форма(примерно с лампичка :lol: ) на същия чип?

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 09 яну 2007 12:26

Вкарваш алармата в сервизен режим и натискаш кое да е от бутоните на дистанционното. потърсете в руския гугъл инфо за алармите си- казаците имат много хубави сайтове с подробно инфо за автоаларми.
А силикона влиза в сервизен режим с 5 натискания на този малкия суич.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 09 яну 2007 13:35

POLO_SPORT написа:Вкарваш алармата в сервизен режим и натискаш кое да е от бутоните на дистанционното. потърсете в руския гугъл инфо за алармите си- казаците имат много хубави сайтове с подробно инфо за автоаларми.
А силикона влиза в сервизен режим с 5 натискания на този малкия суич.

обясни по ясно - кой суич се натиска 5пъти - много съм зле с алармите - обясни ми като на невежа :D

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 09 яну 2007 17:46

FELIPE написа:А дали може да се намери само пластмасата за такова дистанционноИзображение с цел подновяване?
И дали може да се сложи пластмаса с друга форма(примерно с лампичка :lol: ) на същия чип?

Отивай във "Викиват" Пловдив.Имат всякакви корпуси+бутоните.Аз там намерих за моята...

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 09 яну 2007 22:39

Нови дистанционни се правят. Питал съм един алармаджия до офиса. Цената е 25 лв., а алармата ми е с точно такова дистанционно като тези на снимките по-горе.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 10 яну 2007 1:11

Lawyer написа:Нови дистанционни се правят. Питал съм един алармаджия до офиса. Цената е 25 лв., а алармата ми е с точно такова дистанционно като тези на снимките по-горе.

Много са...по принцип това струва десетина лева....повече от 15 не давай!

hristian37
Има ли едно малко бутонче което виси от алармата, закачено на нея посредством малка буксичка и тънко двужично кабелче.....

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 10 яну 2007 9:37

да, има, но незнам -един път си играх с алармата на баща ми -МАК и там се включваше и на контакт,ама си имаше и книжка, та при мене трябва ли да включвам на контакт и как ще разбера дали съм влезнал в сервизния и режим,щото алармата е доста стара :D

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 10 яну 2007 13:24

Ще ти даде сигнал със сирената(едно, две, три...изписквания), може и мигачите да мигнат.
Пробвай първо без да даваш контакт, а ако не стане пробвай с контакт, че не помня как точно беше.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 11 яну 2007 22:56

andro_v написа:
FELIPE написа:А дали може да се намери само пластмасата за такова дистанционноИзображение с цел подновяване?

Отивай във "Викиват" Пловдив.Имат всякакви корпуси+бутоните.Аз там намерих за моята...

Аз имам точно такива кутийки,черни и кафяви ,колко ти трябват ??

Върни се в “Направи си сам!”