Kакво е това чудо- Termo tronik ?!
Kакво е това чудо- Termo tronik ?!
Колеги вчера си купих Венто и не мога да разбера какво е това чудо на техниката TERMO TRONIK много ще съм благодарен и задължен ако ми кажете какво е? bowdown
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ваското 1 го писал някъде!!! Следи каква е температурата вътре и вън.И ако температурата вътре в колата е по-висока от външната, а искаш да ти е хладно превключва автоматично да взима въздух отвън.От цялата работа май имаш едно вентилаторче дето върти вътре пред датчика за температура.На един колега сина му си помислил че това е помпичка дето изсмуквала цигарения дим и го отвеждала навън
Като се сетя за това и още се смея
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A&start=15

Като се сетя за това и още се смея

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A&start=15
Последна промяна от ANNIHILATOR на Вто 10 яну 2006 22:07, променено общо 1 път.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Автоматично парно-отдясно на кормилото тегли въздух през една решетчица(жужи малко неприятно,но се свиква) сверява зададената температура(24,26) със реалната в купето и спрямо това температурата на влизащия въздух се променя с цел придържане към зададената.
Малко бошлаф работа
.
Преди време и аз съм питал за същото нещо
.
Горното го писах без да видя написаното от колегата ANNIHILATOR когото поздравявам за бързата реакция
.
Мен ме домързя да търся точната тема.
Малко бошлаф работа

Преди време и аз съм питал за същото нещо

Мен ме домързя да търся точната тема.
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
FELIPE написа:Автоматично парно-отдясно на кормилото тегли въздух през една решетчица(жужи малко неприятно,но се свиква) ...
мда, и при мен е така - ако някой се качи в колата за първи път и музиката не свири, по някое време се заслушва и казва нещо от рода на "Абе някаква муха ли жужи някъде тука ....."

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
FELIPE написа:(жужи малко неприятно,но се свиква)
И аз бях свикнал, обаче един приятел много настояваше да го направим тихо, че го дразнило, особено като е студено в колата много виеше, та го заляхме яката с шпрей WD40 и да ви кажа сега абсолютно безшумно!

- FELIPE
Е, реално погледнато не е баш тъпотия
-при включен климатик лятото и нагласен термотроника на 22 примерно би трябвало да ги поддържа тези градуси,къде с топло
от двигателя,къде със студено от климатика.
Това си е един вид климатроник ,само че без всичките му електроники.
Естествено за тази цел си трябва и климатик...

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
може ли да снимате въпросното устройство да видим как изглежда ?FELIPE написа:Е, реално погледнато не е баш тъпотия-при включен климатик лятото и нагласен термотроника на 22 примерно би трябвало да ги поддържа тези градуси,къде с топло
от двигателя,къде със студено от климатика.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ама са много малко термотрониците които имат и климатик .......
изглежда като на всички голфове и вентота просто около врътката за топлото и стоденото има градуси ...... и отдясно на волана има дупка с перка вътре .........
.... даже не съм виждал ........ то по-евтино да се сложи климатроник , вместо климатик и термотроник ...... така мисля аз са мислили и тези от VW
http://img-archive.auto24.ee/auto24/320/1903576.jpg
е това до касетофона жужи, а ако се загледате се виждат градусите на врътката за топлото и студеното в средата .. ама снимката е лоша

изглежда като на всички голфове и вентота просто около врътката за топлото и стоденото има градуси ...... и отдясно на волана има дупка с перка вътре .........
.... даже не съм виждал ........ то по-евтино да се сложи климатроник , вместо климатик и термотроник ...... така мисля аз са мислили и тези от VW
http://img-archive.auto24.ee/auto24/320/1903576.jpg
е това до касетофона жужи, а ако се загледате се виждат градусите на врътката за топлото и студеното в средата .. ама снимката е лоша

- FELIPE
Аз съм и с двете ,но честно казано не виждам смисъла им в малък град(виж за София е друго
),пък на път за морето климата толкова сваля от мощността(особенно като караш на газ), че на този тесен път при който за да изпревариш трябва да влезеш в насрещното и при това натоварено движение използването му е направо застрашаващо живота действие.

- boqn bogoev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Kакво е това чудо- Termo tronik ?!
колеги как мога да разбера дали ми работи термо троника ???
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Kакво е това чудо- Termo tronik ?!
boqn bogoev написа:колеги как мога да разбера дали ми работи термо троника ???
Като го пуснеш

По темата - термотроника си е супер - реално това е климатроник без усложнено управление.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”