Смяна на амортисьори за поло 6N - Нещо като ръководство

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Смяна на амортисьори за поло 6N - Нещо като ръководство

Мнениеот Anbuch » Сря 05 дек 2007 12:18

http://www.tigerstyle.co.uk/phpBB3/view ... t=coilover

или за какво иде реч :
Изображение
Изображение

П.П. Абе нещо не видях да ползват специални скоби за демонтаж на пружини ,ама да знаете ,че е опасно ако не ползвате такива скоби ,че като скочи оная ми-ти пружина и ви прасне в лицето...... :roll:

Последна промяна от Anbuch на Вто 24 фев 2009 12:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Сря 05 дек 2007 13:45

нещо не схванах :roll: :arrow:спортни ли ще слагаш? :D

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 05 дек 2007 18:13

Anbuch,сам ли ще сменяш протеклите,като им дойде времето?
А иначе и най-обикновено менгеме и самоделни приспособления могат да помогнат при липсата на спецскоби :idea:
А без такива неща мисията ше е невъзможна....Особено като смяната струва 15-20 кинта за бройка

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Сря 05 дек 2007 21:19

Скобите колеги струват не повече от 15-20лв! По добре е да си купи човек и да не се прави експерименти. Пък и за напред все някъде ще потрябват. Аз откакто съм си ги купил вече два пъти съм ги използвал...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 05 дек 2007 22:10

digigi написа:Скобите колеги струват не повече от 15-20лв! По добре е да си купи човек и да не се прави експерименти. Пък и за напред все някъде ще потрябват. Аз откакто съм си ги купил вече два пъти съм ги използвал...

Да - винаги използвайте такива скоби , на един приятел та чичо му ги стягаше пружините с верига (от мотор) ама тя се скъса и го удари пружината точно в лицето

Аз имам молко професионално изкривяване (95% от работата ми е трудова безопастност и само 5% работа) та съм свикнал да расъждавам по следният начин : "има ли начин да се обърка нещо то 100% ще се обърка"
Много офф-топик стана този пост ама на работата имаме една голяма табела на която пише нещо много важно (може да се подразбира и за шофьорите) :
" Не всяко нарушение на правилата води до злополука , но всяка злополука е следствие от нарушени правила"

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 05 дек 2007 23:39

Преди два дена си смених доста неща по колата, за да е всичко на 100% за зимата....тампоните бяха сред тях и както знаете се вади пружината от амортисьора за да се сменят.....искам да кажа, че незнам със нормалното окачване как е, но аз не използвах нито скоби, нито каквито и да било приспособления, всичко стана на ръка с помоща на един гайковерт, и малко помощ от приятел, който зави гаиката на амортисьора на ръка колкото да "обере" докато аз натисках пружината с ръце...след това притегнах с гайковерта и на колата :wink:

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Чет 06 дек 2007 9:27

Попринцип ако се сменят така както е показано в линка, който си дал проблема е никакъв. Новите са си сглобени с пружини със всичко само махаш старите и слагаш новите, нищо сложно. Вече ако ги разглобяваш пружини от амортисьор си е нужна скоба, било то за удобство, а най-вече от сигурност. Те на Поло-то не са такива злобни пружините та както казва колегата POLO GTI може и на ръка да се съберат.
А най-голямо впечатление ми направи лулата с която развива гайката на предния амортисьор- DROP FORGET. Значи и в Англия има такива боклуци и най-лошото е че хората ги купуват. За мене тази марка инструменти става единствено да ги метна в най-близкия кош за боклук.

Потребителски аватар
dslm
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на амортисьори за поло 6N - Нещо като ръководство

Мнениеот dslm » Сря 14 апр 2010 3:22

:applause: :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”