Golf 2 1,6 EZ двигател
Сутрин паля на бензин, но ако не подам веднага газ колата гасне. Случва се да подам газ и да угасне - ако не успея навреме да подам газ.
Сега пали на втория или третия път, но от раз по-трудно.
След като запали на бензин държи 2000 оборота. Нормално ли е да са толкова?
Изчаквам 2-3 минути и минавам на газ. НА газ държи прекалено ниски обороти - дори лампичката на акумулатора присветва, а ако не подам газ се случва да угасне колата(кофти при първия и втория светофар). Когато колата е загрята достатъчно - на газ си държи 1000 оборота и не примигва лампичката на акумулатора.
Предполагам няма връзка между паленето на бензин(съответното угасване) с оборотите на газ на студено. Някакви насоки към проблемите?
Ще съм благодарен на всякакви коментари и препоръки.
Трудно палене, обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Yonata написа:1. Виж си въздушния филтар;
2. За 2000 об. при студен ДБГ е нормално, но за трудното палене незнам.
Знам че има един спесиалист Люси, тук във форума често пишат за него.
Според теб проблема за карбуратаджия ли е или за газаджия? Или карбуратаджията се занимава и с газ? Питам понеже не съм запознат!
10х предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GTI EDITION написа:Според мен 6те те пратят да си оправиш колата на бензин и тогава да идеш при тях да ти я направят на ГЬЗ.ИЗВИНЕТЕ.
Предположение за трудното палене, което получих последно е заминала термоампула.
При бензин нямам проблеми веднъж запалила, но мина ли на газ - оборотите играят твърде ниско.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Така въздушния филтър няма нищо общо в случая, паленето на бензин и оборотите на мотора на 2000об/мин. са нормално явление, въпроса е за колко време е това. До колкото разбирам си с карбуратор 2е2 , той е с автоматичен смукач. Има една клапа която се затваря автоматично при изстиване на двигателя, това води до следния проблем на газ който се проявява при тебе, при студен двигател трудно пали на газ и дори гасне. Това е проблем който е дразнещ особено ако бързаш. Моя съвет е да не пипаш нищо по настройките че после е голям зор докато се регулира, малко хора знаят какво правят, човека в София е Vit_autosofia т.е. Люси, пали го на бензин, което и за карбуратора е добре, и като позагрее малко го обръщаш на газ.
Ако има питане питай.

Ако има питане питай.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”