Въпрос за климатроник ..
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за климатроник ..
На Golf 4 .. вероятно и при всички аналогични модели климатроника е еднакъв .. та докато си намеря книжка .. за какво е бутона ECON на климатроника?
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за климатроник ..
Tomcat написа:На Golf 4 .. вероятно и при всички аналогични модели климатроника е еднакъв .. та докато си намеря книжка .. за какво е бутона ECON на климатроника?
Принципната работа на това устройство, климатик......гепва си въздух от вън и го охлажда..........примерно, навънка е 30-на градуса, ти си си затворил джама и се кефиш.........екона, значи икономичен режим, тоест вместо да се мъчи да ухлажда 30-градусов въздух, въздуха не идва от вън, а директно от купето- вече ухладения въздух..............въобще хубаво измислена работа.

- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Re: Въпрос за климатроник ..
За кво ти е книжка? ръчкай там и ше рабереш кое за кво еTomcat написа:.. та докато си намеря книжка ..

- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
При ECON компресора изобщо не работи, за автоматичен режим - да ти поддържа дадена температура натискаш друг бутон - AUTO и той сам преценява кога да включи компресора и кога да го изключи
Не всички VW имат бутон ECON, по-старите/преди 08.94 мисля/ имат само AUTO и компресора не може въобще да се изключва
При режим ECON компресора изобщо не се включва и работи само като вентилатор и парно 

- Mega75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето ти отговор
Сега да ви кажа. Аз имам климатроник и когато е на ECON, просто климатика не работи. Работи само на топло. Когато се натисне ECON (което ще рече, че вече не е ECON), се чува как шалтера зацепва компресора и веча работи на клима. Само да ви кажа от опит, че градско климата доста вдига разхода, но извънградско е минимално, почти не се усеща. От морето се прибирам на яко ръчка със 7,9 разход и 100% работещ климатроник. Колата е Vento GT 2,0
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 12:53, променено общо 1 път.
- dim444o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
Моя Пасат е 1.8моно,карам го на газ,с постоянен климатроник лятото,при скорост 120-140км./ч на магистралата и около 100км./ч по второстепенните ми дава разход от 10.5л на 100км.(това е на газ!)!Скоро бях свалил компресора за ремонт,наложи ми се да пътувам,и без него ми даде разход 8,5л.!Така че разликата не е толкова малка!Поне при мен разбира се!А в града ми е не по-малко от 14л./100км.!Пак за газ говоря!Не знам при вас как е разхода!Уредбата ми е купена нова,перфектни показатели на стенда,Старгаз е!Мисля че това е максимума от нея!Гадно,ама хладно!!!(Гадно ми е малко на газостанцията,ама и с това се свиква!Нали всяко нещо се заплаща...!
)
p.s.Малеее!Голям съм тапет!Това ми е първия пост,и то в грешен раздел!Извинявайте!Ако прецените,махнетего или го преместете в раздела за Пасат!Макар че специално по тази тема май не е много фатално!

p.s.Малеее!Голям съм тапет!Това ми е първия пост,и то в грешен раздел!Извинявайте!Ако прецените,махнетего или го преместете в раздела за Пасат!Макар че специално по тази тема май не е много фатално!
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
94
evgenyh написа:При ECON компресора изобщо не работи, за автоматичен режим - да ти поддържа дадена температура натискаш друг бутон - AUTO и той сам преценява кога да включи компресора и кога да го изключиНе всички VW имат бутон ECON, по-старите/преди 08.94 мисля/ имат само AUTO и компресора не може въобще да се изключва
При режим ECON компресора изобщо не се включва и работи само като вентилатор и парно
моят климатроник е 94год и не може да си пуснеш свеж въздух без да се задейства компресора
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”