mod edit: DragoCL
преместих темата в автогазови уредби
и промених малко заглавието
pakumba написа:по-добра съвместимост на газовата има само с котлон! карбуратора е абсолютно идеален за каране на газ. нищо няма да му стане ако ще и 50 000 км само на газ палиш и да караш
g_velev написа:Ако карате само на газ при изрядно направена газова уредба се прецакват платната на ускорителната помпа и уплътненията които са в непосредствен контакт нормално с бензин! Бензиновата помпа работи и при каране на газ и връща цялото количество бензин в резервоара, ако е изпълнено това което ваското1 каза.
АЗ вече 2 години карам Поло с моновебер(дупчен) на газ и само едни платна на ускорителната помпа съм сменял!
Иначе за двигателя също е полезно да се кара на газ, ако е със стоманени легла на клапаните, понеже те се прецакват за няколко години ако са чогунени!
Паленето на газ също било по-добре да се прави на газ, понеже бензина отмивал в началния момент смазващото масло .
При каране на газ няма образуване на сажди което пък спомага за липсата практически на нагар върху клапаните и маслото изкарва по-дълго при каране на газ!
Ако в студено време палите на газ обаче намалявате живота на изпарителя, затова в големите студове, задължително на бензин.
Моята кола обаче понеже е в топъл гараж, дори зимата не се налага да паля на бензи, пали като пушка!
И най важното: Хубав изпарител:
Хубавите марки са: BRC, LAndi Renzo, Stargas, Marini разбира се електрически; Аз съм с STARGAS електрически;
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта