Проблем със скоростите на Голф 2 GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със скоростите на Голф 2 GTI

Мнениеот cruzeiro » Пон 17 яну 2005 18:51

Имам много странен проблем със скоростите.Колата беше на бояджия и той я е карал след като я е боядисал.Днес си взимам колата включвам на първа скорост и тръгвам,но се оказва че съм вкарал задна :) :).Вие знаете че задна скорост се включва като се натисне лоста надолу,но при мен не знам как е станало задната скорост е отишла на мястото на първа :) :)Веднага си помислих че тъпият бояджия не е знаел как се вкарва задна и е приложил сила при опитите си.След много мъки успях да нацеля първа за да тръгна,но доста трудно след множество опити.Първа скорост за да се вкара трябва лоста да се натисне нагоре и после със сила малко вляво но доста трудно влиза.Къде може да е проблема???Има ли начин да се върнат скоростите на старото положение?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 17 яну 2005 18:53

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 20:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cruzeiro » Пон 17 яну 2005 18:59

Счупен :( :( толкова се зарадвах като видях колко добре е боядисана,ама то едното за сметка на другото.Много ли е сериозно сигурно може да се смени все пак е пластмаса,поне така се надявам

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 17 яну 2005 19:19

Значи зависи кое точно е счупено. Ако е счупен ограничителя който е на самото купе с 2 нита хванат е кофти щото май не се продава като резервна част. /при мене е счупен точно този ограничител/
Ако е счупено палчето на самия лост /то пак играе ролята на ограничител/ сигурно ще се продава като резервна част. Кофти е смяната щото се сваля целия лостов механизъм и трябва да се напасва после.

Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cruzeiro » Пон 17 яну 2005 19:40

Дано да е само палчето на скоростния лост,тоя бояджия ще ми излезе златен много се чудя защо е карал колата из квартала вместо да я държи само в гаража докато си я взема,може ли да е толкова тъп да не знае как се включва задна на Голф.
Ники ти как караш със тоя проблем не ти ли се е случвало да ги блъскаш по светофарите,аз днес докато се прибера на 2 пъти да ударя колата зад мен добре че го очаквах и бързо пусках аварийките,докато успея да вкарам първа :( :(

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 17 яну 2005 19:42

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 20:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 17 яну 2005 19:45

има една много печеливша техника с която може да караш докато му намериш колая.
значи:
хващаш лоста с 2 пръста под топката и прилагаш усилие нагоре. след това като го поддържаш нагоре минаваш през втора и директно засилваш напред първа-не можеш да сбъркаш! пробвано е и работи.
и освен това-на бас се хващам че бояджията ти е бая едър мъж-ти ми кажи дали е така и аз ще ти кажа как ти е гамисал задната. :D

Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cruzeiro » Пон 17 яну 2005 19:49

Ок мерси за идеите,а някой да ми препоръча сервиз където да ми оправят скоростите.
Майстора се намира в Бояна,много добре боядисва,но много пие и работи бавно,а и вече разбрах че обича да изпробва колите как вървят след като ги е боядисал. :) :) :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 17 яну 2005 19:53

винаги може да се обадиш да им 'фърлиме по едно око поне...

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 17 яну 2005 19:57

На мене ми е счупено от няколко месеца и вече свикнах, но при мене е ограничителя дето е на купето.
Ако ти се разкарва утре може да минеш да видиме какво точно е счупено. Ако си свободен към 12 пусни едно ЛС да се разбереме. :wink:

Потребителски аватар
evlogi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evlogi » Вто 19 юли 2005 21:40

От вчера имам същия проблем, но при Голф3 1.6. НИЩО НЕ ПОМАГА! Нито един от съветите! Средно при 7-8 опита вземе, че включи първа.
ДАЙТЕ АКЪЛ bowdown . Да се тръгва на втора не е работа - в града трябва бързо изнасяне от кръстовищата.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 19 юли 2005 21:47

офф/ Eeee вие пък веднага се хвърлихте на бояджията... човека просто е искал боята да изсъхне по-бързо ( като я изкара на слънце и на вятър :) ) и да провери колко е издържлива на мушици и

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Вто 19 юли 2005 22:53

На моя голф 2 имаше същите симптоми, заради 1 пластмаска която струва 2 кинта. Лошото е, че нямам фотоапарат да снимам да ви покажа за що иде реч. В двигателния отсек, като погледнете зад кожуха на скоростната кутия се намира. 5 см. е дълга пластмаската с 2 ябълки (като става) който са кухи и се закрепват за 2 метални лостчета.

Пластмаската я купих от един магазин до горубляне. Някъде по средата на улицата с автокъщите свивате на ляво (ако идвате от метро) и на следващия светофар от ляво пак е магазинчето.

Потребителски аватар
evlogi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evlogi » Сря 20 юли 2005 15:05

Nova, нещо не схващам - някаква си 5см пласмасово парче в/у кожуха на кутията да обърква нещата с първа ск.! Я се поясни моля те - каква е ролята на тази джаджа. Имай прдвид, че другите скорости се влкючват.

Потребителски аватар
evlogi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evlogi » Сря 20 юли 2005 21:35

Пропуснах да кажа (ама съм една "куха лейка" :oops: ), че от когато се появи проблема с първата ск., от тогава целия скоростен лост престана да стои стабилно във съответното положние. Имам старо Рено 11 и там знам, че има фиксаторна пружина за лоста, но тук (Голф3 1.6) не знам как е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”