Съединител на Г3ГТИ-пропадна педала?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Съединител на Г3ГТИ-пропадна педала?

Мнениеот Vito » Нед 25 ное 2007 17:10

Здравейте,колеги :) Опитах с търсачката,но безрезултатно :roll: Та случая е такъв:на г3 ГТИ 1993г. 2.0л.,115к.с внезапно му пропадна педала на съединителя,заглеждахме го,жилото е здраво,палчето му се движи свободно нагоре-надолу и никакъв ефект.Колата е на един приятел,който ме помоли да питам за евентуални диагнози(след рекламата на форума от моя страна,разбира се :wink: )Ако имате някакви идеи,моля.Благодаря предварително! :D

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Нед 25 ное 2007 17:42

Здрасти колега,
свободно ли се движи вилката която е на скоростната кутия(тази за която е захванато жилото),т.е. без никакво усилие ли се мести от горно най-крайно до долно най-крайно положение?

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Нед 25 ное 2007 17:47

Да

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Нед 25 ное 2007 17:59

Преди месец свалях моята кутия за смяна на съединителя,та имам две предположения:
1.По лесното : касае се за повреда в механизма на вилката - това е най-отзад на кутията с една зелена капачка.Има една пръчка(предполагам е някаква с фосфорен примес за смазване) която влиза във вала и натиска аксеалната пластина и съединителя отлепя.Та в този механизъм най вероятно е проблема.Съжалявам но не съм го отварял моя.Нека тези които са наясно да обяснят.
2.По сложния вариант : на аксеалната пластина в центъра има един бронзов нит пак с примес на фосфор най-вероятно за смазване триенето между нея и пръчката която излиза от вала.Вероятно е скъсан или пробит този нит и пръчката влиза и излиза свободно от аксеалната пластина без да я натиска.По сложен е варианта защото се налага сваляне на скоростна кутия.

Много се надявам да е първото за да може да се ремонтира на место.
Ако не сте наясно някой от клубните майстори може да погледне все пак сте в София и са ви под ръка.
Успех дано съм бил полезен. :lol:

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Нед 25 ное 2007 20:01

Мерси за вниманието.Все пак,ако някой друг е имал подобен проблем,да сподели,а аз ще проверя за този вариант.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”