Ръчно полиране на колата?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sony_87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ръчно полиране на колата?

Мнениеот sony_87 » Нед 19 мар 2006 20:57

Значи като си купих колата и светеше цялата,явно е минала на полиране...та искам да си я полирам но знам че в автомивките взимат по 30-50лв за това та си викам ръчно да си я полирам с един вълнен парцал/кърпа и полир паста(май така се наричаше).Та въпроса ми е ще стане ли добре(разбирасе че ще падне търкане, но не се притеснявам), от къде да си взема пастата и каква цена да очаквам?
Мерси на отговорилите колеги... :)

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Нед 19 мар 2006 21:09

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ръчно полиране на колата?

Мнениеот Li4o » Нед 19 мар 2006 21:12

sony_87 написа:Значи като си купих колата и светеше цялата,явно е минала на полиране...та искам да си я полирам....

Много е вероятно преди да са ти продали колата да са я пръснали само с лак, направо върху старата боя - това е стар трик на автоджамбазите......

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 19 мар 2006 21:29

препоръчвам ти все пак да отидеш да ти я полират машинно. става доста по-добре. да не говорим че в тия 30 лева ти влизат всичките пасти и прочее препарати + предварителното миене

Потребителски аватар
sony_87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sony_87 » Нед 19 мар 2006 21:29

мерси, ще изчета каквото сте писало...простотете,нямам навика да ползвам търсачката но явно трябва да си го изградя :) (можеби е от факта че в HWBG не ми бачкаше кат хората :) )

@nii - 30лв са ми много :(

едит: Така след като изчетох...имам флекс...каква приставка трябва да му купя за да мога да го ползвам за полиране ?

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Нед 19 мар 2006 21:54

sony_87 написа:едит: Така след като изчетох...имам флекс...каква приставка трябва да му купя за да мога да го ползвам за полиране ?

Що с флекс бе колега /доста високооборотен е/ не се ли прави с виброшлайф, иначе и аз се питам каква приставка да му сложа за пастиране - нещо като дунапрен ли :roll: , много ме е страх да не смъкна лака :37:

А колегата Nii - сигурен съм, че така както ти би си пастирал своята кола никой друг не може да го направи, едно е да го правиш просто за пари, съвсем друго е когато го правиш за себе си и със желание :wink:

Потребителски аватар
sony_87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sony_87 » Нед 19 мар 2006 22:13

dmitko написа:
sony_87 написа:едит: Така след като изчетох...имам флекс...каква приставка трябва да му купя за да мога да го ползвам за полиране ?

Що с флекс бе колега /доста високооборотен е/ не се ли прави с виброшлайф, иначе и аз се питам каква приставка да му сложа за пастиране - нещо като дунапрен ли :roll: , много ме е страх да не смъкна лака :37:

А колегата Nii - сигурен съм, че така както ти би си пастирал своята кола никой друг не може да го направи, едно е да го правиш просто за пари, съвсем друго е когато го правиш за себе си и със желание :wink:

в линка с темата по-горе някой беше писал че в Практикер/Метро имало машинки за тая работа по 25лв...в крайна сметка ще ги прежаля но поне ще си го права сам...

Потребителски аватар
sony_87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sony_87 » Нед 19 мар 2006 23:15

Red_Jetta написа:пастирамл съм ръчно и съм доволен. напълно задоволително за мойта "тинейджърка"

една кутийка паста е към 10-12-15 лв. стига за три пъти!
торбичка памучни парцали (тениски, бархет...)
един - двама приятели за компания и малко помощ (+ нещо за почерпка :) )

мажеш с пастата един детайл - врата, калник, капак след минута, две започваш търкането. редовно обръщаш или сменяш парцалчето и така докато ти хареса. мажеш следващия детайл и ...
успех!
.................
колкото повече засъхне ваксата толкова по-трудно се излъсква, но и става по трайно покритието.

така де, важно е изживяването...от къде си си купил пастата и каква марка е ? (адрес,тел?)

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Нед 19 мар 2006 23:30

nii написа:препоръчвам ти все пак да отидеш да ти я полират машинно. става доста по-добре. да не говорим че в тия 30 лева ти влизат всичките пасти и прочее препарати + предварителното миене

Къде за 30лв? :roll: И ме интересува за колко време пада?

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 19 мар 2006 23:36

в люлин, ако излезеш от тунела идвайки от центъра, на светофара на ОМВ завиваш наляво, след това улицата прави лека чупка надясно и веднага след нея си пак наляво (тръгваш по нещо като "околовръстно" на люлин - бул. Добринова скала).
караш +/- 300 метра и отдясно ще видиш едно комплексче с някакви бараки + една розова циментова "сграда" това е автомивката.
Собствениците - баща и син Зидарови, много съвестни типове. За по-сигурно казваш че те праща Найка, макар че така или иначе ще се постараят.
Преди около година на моя позната и взеха 30 кинта, не знам дали са актуализирали цените но предполагам че не са.

за колко време пада - ми не знам, мажат първо с една паста, после с друга, трета, някви бози специални... ползват нещо като флекс но с много ниски обороти, иначе се прецаквали пастата и лака

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Нед 19 мар 2006 23:42

nii написа:в люлин, ако излезеш от тунела идвайки от центъра, на светофара на ОМВ завиваш наляво, след това улицата прави лека чупка надясно и веднага след нея си пак наляво (тръгваш по нещо като "околовръстно" на люлин - бул. Добринова скала).
караш +/- 300 метра и отдясно ще видиш едно комплексче с някакви бараки + една розова циментова "сграда" това е автомивката.
Собствениците - баща и син Зидарови, много съвестни типове. За по-сигурно казваш че те праща Найка, макар че така или иначе ще се постараят.
Преди около година на моя позната и взеха 30 кинта, не знам дали са актуализирали цените но предполагам че не са.

за колко време пада - ми не знам, мажат първо с една паста, после с друга, трета, някви бози специални... ползват нещо като флекс но с много ниски обороти, иначе се прецаквали пастата и лака

Благодаря за информацията! ;)

Потребителски аватар
sony_87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sony_87 » Пон 20 мар 2006 13:45

Red_Jetta написа:по-горе пропуснах а е важно: колата трябва да е добре измита и подсушена!

sony_87 написа: ...от къде си си купил пастата и каква марка е ? (адрес,тел?)

навсякъде, където има авто-аксесоари и козметика.
най-доволен бях от една паста "гран при". кутийката е като кутийка от маргарин а отстрани и на капака има един развят кариран флаг (финалния флаг при ралитата и Ф1)

мерси много, значи първо отивам на автомивка,после подсушавам добре и после полирам :)

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

пастиране или полиране???

Мнениеот mtm_golf » Съб 15 сеп 2012 18:56

Здравейте, колеги! Да споделя за моя проблем и да потърся помощ от хора които са се занимавали с това. Значи миналата седмица след обиколка по Родопите, се наложи на няколко пъти да минавам през прясно асфалтиран път, вследствие на което колата имаше доста пръски асфалт по калниците и вратите. Реших да го изчистя с обикновен спирт, тъй като знам, че се разтваря с него. Почисти се относително лесно, но след като изсъхна се оказа, че на някои места са се получили малки едва забележими петна (забелязват се само под определен ъгъл), които изглеждат като нещо позамазано. Няма драскотини просто леко се е матирал лака. Искам съвет дали би могло да се оправи това само с полиране на колата или ще трябва да се пастира? Ако смятате, че може да мина само с полиране, каква паста трябва са използвам? Гледах в няколко магазина различни пасти, но не можах да се ориентирам коя трябва да избера. По принцип не искам да правя колата като за изложение (няма нужда да е чак толкова лъскава), просто искам да махна петната, защото ме дразнят, но да не се налага след това да пастирам или полирам колата на всеки 6 месеца. Ако я полирам дали след няколко измивания или няколко месеца ще се появят отново тези петна? Надявам се някой да сподели малко опит :beer

P.S. Ако реши някой нека премести темата в нужният раздел, тъй като не можах да преценя за кой раздел е.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”