табло на б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

табло на б3

Мнениеот vanko_VW » Пет 01 фев 2008 12:42

колата е б3 1.8АБС,таблото ми е с обортомера и дигитален часовник,може ли да стане това табло което е и с дигиталния километраж.

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Пет 01 фев 2008 13:30

за това табло ли става дума ????? то е от Б4 и като гледам няма нищо по различно от това на Б3(става дума за формата)
Изображение само дето тоя пасат на който е таблото е някъде из Щатите защото температурата е във фаренхайт :) не в целзий :) но както и да е

аз поне мисля че ще стане отстрана на формата.вече за закрепването не съм сигурен защото не ги знам как се закрепват таблата на братята от горния модел :).и най важното как са отзад жилата за оборотомера и скоростомера ???? да няма разминаване в захващане на жилото ,в буксите за тоците и т.н.

така че моя съвет е първо питай някой които знае повече за тея работи преди да пипаш :) .... обърни се към електричари или в сервиз където обслужват VW и по слециално тея нашите пасати по стари4ките :) ! айде успех и кажи ако стане защото и аз съм навит на такава смяна :)

офтопик : като стана дума за табла на б3 довечера ще снимам моето табло да видим дали ви харесва :) (става дума за осветлението)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 01 фев 2008 15:30

Хе, и бензина е в галони, и скоростта в мили (има и в км, ама ситно)...

Няма да е много удобно. :-)

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 01 фев 2008 15:46

нямах предвит това табло(на б4),а до колкото си спомням и б3 има табло с дигитален километраж и мисля че сам виждал на пасатковци с 2000 кубика двигател

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пет 01 фев 2008 16:43

:lol: Това табло наистина е гот. Някой знае ли каква му е цената. :beer

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 01 фев 2008 16:47

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:нямах предвит това табло(на б4),а до колкото си спомням и б3 има табло с дигитален километраж и мисля че сам виждал на пасатковци с 2000 кубика двигател

Има. И на Г2 има даже.
За конверсията ще трябва да смениш жилото от скоростната кутия с електронен датчик за отчитане на скороста.
Само, дето.... все ми се струва (пък и е доказано преди много години от известни лаборатории) че стрелковите показания се възприемат много по-бързо и интуитивно от цифровите.
Дигиталното табло ще е по-добро само за гъзарийка ;)

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Пет 01 фев 2008 17:12

radotom написа:
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:нямах предвит това табло(на б4),а до колкото си спомням и б3 има табло с дигитален километраж и мисля че сам виждал на пасатковци с 2000 кубика двигател

Има. И на Г2 има даже.
За конверсията ще трябва да смениш жилото от скоростната кутия с електронен датчик за отчитане на скороста.
Само, дето.... все ми се струва (пък и е доказано преди много години от известни лаборатории) че стрелковите показания се възприемат много по-бързо и интуитивно от цифровите.
Дигиталното табло ще е по-добро само за гъзарийка ;)

това имах предвид .... :)

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Пет 01 фев 2008 17:27

Привет! Ето да го видиме сите мераклии. :lol:
Видях на един бял голф (обявен за продажба) в София и докато зяпах в интересното табло, щях да влезна в колата на човека. Е, интересно е, но на живо цифрите са огромни и е шарения.
И най-вече съм съгласен с "radotom" - по-добре "аналог".
Изображение

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 01 фев 2008 18:17

Аз си мислех да си сменя километража с такъв с дигитален брояч(този за изминатите километри. Ясно ми е че трябва да си сменя датчика на скоростната кутия, а дали трябва и нещо друго да правя. И този датчик за всички кутии еднакъв ли е? Как стои въпроса с предавателните числа?

Потребителски аватар
suchmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suchmo » Пон 04 фев 2008 0:06

Ами за да стане, задължително трябва въртящия ход на жилото да го преопразуваш в напрежение което да синхронизира този дигитален километраж, а и да се настрои така,че да отговаря на реалните километри а това става с допълнителна платка според мен.От доста време не съм се занимавал с тея работи но навремето соц возилата им правехме какви ли не екстри.

Върни се в “Passat”