табло на б3
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
табло на б3
колата е б3 1.8АБС,таблото ми е с обортомера и дигитален часовник,може ли да стане това табло което е и с дигиталния километраж.
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
за това табло ли става дума ????? то е от Б4 и като гледам няма нищо по различно от това на Б3(става дума за формата)
само дето тоя пасат на който е таблото е някъде из Щатите защото температурата е във фаренхайт
не в целзий
но както и да е
аз поне мисля че ще стане отстрана на формата.вече за закрепването не съм сигурен защото не ги знам как се закрепват таблата на братята от горния модел
.и най важното как са отзад жилата за оборотомера и скоростомера ???? да няма разминаване в захващане на жилото ,в буксите за тоците и т.н.
така че моя съвет е първо питай някой които знае повече за тея работи преди да пипаш
.... обърни се към електричари или в сервиз където обслужват VW и по слециално тея нашите пасати по стари4ките
! айде успех и кажи ако стане защото и аз съм навит на такава смяна
офтопик : като стана дума за табла на б3 довечера ще снимам моето табло да видим дали ви харесва
(става дума за осветлението)

аз поне мисля че ще стане отстрана на формата.вече за закрепването не съм сигурен защото не ги знам как се закрепват таблата на братята от горния модел

така че моя съвет е първо питай някой които знае повече за тея работи преди да пипаш

офтопик : като стана дума за табла на б3 довечера ще снимам моето табло да видим дали ви харесва

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:нямах предвит това табло(на б4),а до колкото си спомням и б3 има табло с дигитален километраж и мисля че сам виждал на пасатковци с 2000 кубика двигател
Има. И на Г2 има даже.
За конверсията ще трябва да смениш жилото от скоростната кутия с електронен датчик за отчитане на скороста.
Само, дето.... все ми се струва (пък и е доказано преди много години от известни лаборатории) че стрелковите показания се възприемат много по-бързо и интуитивно от цифровите.
Дигиталното табло ще е по-добро само за гъзарийка

- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:нямах предвит това табло(на б4),а до колкото си спомням и б3 има табло с дигитален километраж и мисля че сам виждал на пасатковци с 2000 кубика двигател
Има. И на Г2 има даже.
За конверсията ще трябва да смениш жилото от скоростната кутия с електронен датчик за отчитане на скороста.
Само, дето.... все ми се струва (пък и е доказано преди много години от известни лаборатории) че стрелковите показания се възприемат много по-бързо и интуитивно от цифровите.
Дигиталното табло ще е по-добро само за гъзарийка
това имах предвид ....

Ами за да стане, задължително трябва въртящия ход на жилото да го преопразуваш в напрежение което да синхронизира този дигитален километраж, а и да се настрои така,че да отговаря на реалните километри а това става с допълнителна платка според мен.От доста време не съм се занимавал с тея работи но навремето соц возилата им правехме какви ли не екстри.