Значи двигателя на голфа е 1.6 с код EZ. Има газова от много време само, че ауспуха на колата от край време е черен. След като си смених стария ауспух новия точно след отрицателно време се опуши и той. Вече почвам да си мисля че има нещо нередно в тази кола защото старата ми кола (Лада) ако се опушеше след 500км вече беше чист с керемиден оттенък, но при голфа не се получава така.
Кажете ми какви може да са евентуалните причини за този черен ауспух. Как може да се отстрани това опушване?

Черен ауспух
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
sashobas написа:Дали караш градско или не ауспуха трябва да ти е чист щом караш на газ.Сподели какъв разход ти дава да неби да ти е много богата сместа.Конденс прави ли ти .
Амии не е баш тъй.......нашите каручки си хапват и масълце и дори по заводски норми.......тъй,че може и малко саждички да има на градско......навън естествено трябва да е като селска керемида или като на бабуин дупето....
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:sashobas написа:Дали караш градско или не ауспуха трябва да ти е чист щом караш на газ.Сподели какъв разход ти дава да неби да ти е много богата сместа.Конденс прави ли ти .
Амии не е баш тъй.......нашите каручки си хапват и масълце и дори по заводски норми.......тъй,че може и малко саждички да има на градско......навън естествено трябва да е като селска керемида или като на бабуин дупето....

пп Абе не че се фукам

Последна промяна от Gesha_GTI на Съб 30 юни 2007 23:04, променено общо 1 път.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Черен ауспух
ALiGaToR написа:Значи двигателя на голфа е 1.6 с код EZ. Има газова от много време само, че ауспуха на колата от край време е черен. След като си смених стария ауспух новия точно след отрицателно време се опуши и той. Вече почвам да си мисля че има нещо нередно в тази кола защото старата ми кола (Лада) ако се опушеше след 500км вече беше чист с керемиден оттенък, но при голфа не се получава така.
Кажете ми какви може да са евентуалните причини за този черен ауспух. Как може да се отстрани това опушване?
Колега, какво гърне си сложил, каква марка?
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами разхода в града ми е около 11-12. извънградско пада до 6.5-7. За конденза прави си конднз и като плюе отад и самите капки са черни. Задържах си на запалена кола раката зад ауспуха за 30 секунди ръката ми стана черна (на около 20см ми е беше ръката от него).
Много ми е чудно че от ауспуха не излиза никакъв дим, а е черен.
А за марката на ауспуха ............ хммм
. Не ми казаха каква марка е ама се сещам че ме ожулиха около 50 кинта. Възможно ли е да е от него проблема.
Има само че нещо интересно в звука на колата когато си до ауспуха и въздуха от него трябва а излиза равномерно а при мен се получава едно прекъсване на струята от газове през 2-3 секунди. Това прекъсване е за части от секундата . Не се усеща в оборотите на двигателя но имам чустово че през 2-3 секунди някой от цилиндрите не възпламенява сместа. Според вас от какво може да се получава това прекъсване и може ли да има общо с черния ауспух ?
А за марката на ауспуха ............ хммм

Има само че нещо интересно в звука на колата когато си до ауспуха и въздуха от него трябва а излиза равномерно а при мен се получава едно прекъсване на струята от газове през 2-3 секунди. Това прекъсване е за части от секундата . Не се усеща в оборотите на двигателя но имам чустово че през 2-3 секунди някой от цилиндрите не възпламенява сместа. Според вас от какво може да се получава това прекъсване и може ли да има общо с черния ауспух ?
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
ALiGaToR написа:Ами разхода в града ми е около 11-12. извънградско пада до 6.5-7. За конденза прави си конднз и като плюе отад и самите капки са черни. Задържах си на запалена кола раката зад ауспуха за 30 секунди ръката ми стана черна (на около 20см ми е беше ръката от него).
А за марката на ауспуха ............ хммм. Не ми казаха каква марка е ама се сещам че ме ожулиха около 50 кинта. Възможно ли е да е от него проблема.
Един майстор на ауспуси, ми каза че е твърде възможно да пуши от ауспуха.Когато ауспуха е некачествен, той започва много бързо да изгаря от вътре и започва да пуши /това са негови думи/, може и да не е това проблема

Ходи ли на КАЧЕСТВЕН СЕРВИЗ

Колегата joker е от Варна, попитай го, сигурен съм че ще ти помогне,компетентен е и е в час с нещата

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
ауспух
Колега аз съм със същото Голфче. След дълъг път го докарвам на керемида, но в градското най-много малко да белее. Като си сложа ръката не я почерня. Преди два дена му сложих плочка с по-големи дифузори и свещи за газ Brisk. Стана много черен, но взе да върви повече. Ще го видя как е с разхода и по обратен ред ще си сложа Шампионките а после и старата плочка да видя кво ще се промени. Лощото е че направих двте неща наведнъж и не знам от кое е влиянието.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Черен ауспух
ALiGaToR написа:Значи двигателя на голфа е 1.6 с код EZ. Има газова от много време само, че ауспуха на колата от край време е черен. След като си смених стария ауспух новия точно след отрицателно време се опуши и той. Вече почвам да си мисля че има нещо нередно в тази кола защото старата ми кола (Лада) ако се опушеше след 500км вече беше чист с керемиден оттенък, но при голфа не се получава така.
Колко масло доливаш на 10 000 ....пиши ,че ние иначе само си чешем езиците и навлизаме в теми от областта на научната фантастика...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”