Черен ауспух

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Черен ауспух

Мнениеот ALiGaToR » Пет 29 юни 2007 21:50

Значи двигателя на голфа е 1.6 с код EZ. Има газова от много време само, че ауспуха на колата от край време е черен. След като си смених стария ауспух новия точно след отрицателно време се опуши и той. Вече почвам да си мисля че има нещо нередно в тази кола защото старата ми кола (Лада) ако се опушеше след 500км вече беше чист с керемиден оттенък, но при голфа не се получава така.
Кажете ми какви може да са евентуалните причини за този черен ауспух. Как може да се отстрани това опушване?

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 29 юни 2007 21:56

Колега, мисля че ти гори масло :( , но това се оправя :wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 29 юни 2007 22:02

Колега ако караш градско е нормално,но на извън градско трябва да го изчиства (керемиден цвят става) :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 29 юни 2007 22:07

Gesha_GTI написа:Колега ако караш градско е нормално,но на извън градско трябва да го изчиства (керемиден цвят става) :wink:

:idea: :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 29 юни 2007 22:11

Дали караш градско или не ауспуха трябва да ти е чист щом караш на газ.Сподели какъв разход ти дава да неби да ти е много богата сместа.Конденс прави ли ти .

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 29 юни 2007 22:19

sashobas написа:Дали караш градско или не ауспуха трябва да ти е чист щом караш на газ.Сподели какъв разход ти дава да неби да ти е много богата сместа.Конденс прави ли ти .

Амии не е баш тъй.......нашите каручки си хапват и масълце и дори по заводски норми.......тъй,че може и малко саждички да има на градско......навън естествено трябва да е като селска керемида или като на бабуин дупето....

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 29 юни 2007 22:26

joker написа:
sashobas написа:Дали караш градско или не ауспуха трябва да ти е чист щом караш на газ.Сподели какъв разход ти дава да неби да ти е много богата сместа.Конденс прави ли ти .

Амии не е баш тъй.......нашите каручки си хапват и масълце и дори по заводски норми.......тъй,че може и малко саждички да има на градско......навън естествено трябва да е като селска керемида или като на бабуин дупето....

:idea: :!: :!: :!:

пп Абе не че се фукам :oops: ама моита харчи на 10000км даже по малко от колкото я дават по каталог :)

Последна промяна от Gesha_GTI на Съб 30 юни 2007 23:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 29 юни 2007 22:27

Ако става черен ауспуха от хапване на масло то тогава проблема е по сериозен.

Потребителски аватар
petko5

Re: Черен ауспух

Мнениеот petko5 » Пет 29 юни 2007 22:30

ALiGaToR написа:Значи двигателя на голфа е 1.6 с код EZ. Има газова от много време само, че ауспуха на колата от край време е черен. След като си смених стария ауспух новия точно след отрицателно време се опуши и той. Вече почвам да си мисля че има нещо нередно в тази кола защото старата ми кола (Лада) ако се опушеше след 500км вече беше чист с керемиден оттенък, но при голфа не се получава така.
Кажете ми какви може да са евентуалните причини за този черен ауспух. Как може да се отстрани това опушване?

Колега, какво гърне си сложил, каква марка?

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Съб 30 юни 2007 9:21

Ами разхода в града ми е около 11-12. извънградско пада до 6.5-7. За конденза прави си конднз и като плюе отад и самите капки са черни. Задържах си на запалена кола раката зад ауспуха за 30 секунди ръката ми стана черна (на около 20см ми е беше ръката от него).

Много ми е чудно че от ауспуха не излиза никакъв дим, а е черен.

А за марката на ауспуха ............ хммм :roll: . Не ми казаха каква марка е ама се сещам че ме ожулиха около 50 кинта. Възможно ли е да е от него проблема.

Има само че нещо интересно в звука на колата когато си до ауспуха и въздуха от него трябва а излиза равномерно а при мен се получава едно прекъсване на струята от газове през 2-3 секунди. Това прекъсване е за части от секундата . Не се усеща в оборотите на двигателя но имам чустово че през 2-3 секунди някой от цилиндрите не възпламенява сместа. Според вас от какво може да се получава това прекъсване и може ли да има общо с черния ауспух ?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Съб 30 юни 2007 12:16

измери компресията на двигателя - може да има някой клапан, който да не уплътнява добре, или нещо по тоците - кабели, свещи, дистрибуторна капачка.

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Съб 30 юни 2007 15:27

ALiGaToR написа:Ами разхода в града ми е около 11-12. извънградско пада до 6.5-7. За конденза прави си конднз и като плюе отад и самите капки са черни. Задържах си на запалена кола раката зад ауспуха за 30 секунди ръката ми стана черна (на около 20см ми е беше ръката от него).

Много ми е чудно че от ауспуха не излиза никакъв дим, а е черен.

А за марката на ауспуха ............ хммм :roll: . Не ми казаха каква марка е ама се сещам че ме ожулиха около 50 кинта. Възможно ли е да е от него проблема.

Има само че нещо интересно в звука на колата когато си до ауспуха и въздуха от него трябва а излиза равномерно а при мен се получава едно прекъсване на струята от газове през 2-3 секунди. Това прекъсване е за части от секундата . Не се усеща в оборотите на двигателя но имам чустово че през 2-3 секунди някой от цилиндрите не възпламенява сместа. Според вас от какво може да се получава това прекъсване и може ли да има общо с черния ауспух ?

Един майстор на ауспуси, ми каза че е твърде възможно да пуши от ауспуха.Когато ауспуха е некачествен, той започва много бързо да изгаря от вътре и започва да пуши /това са негови думи/, може и да не е това проблема :!: :!: :!:

Ходи ли на КАЧЕСТВЕН СЕРВИЗ :?:
Колегата joker е от Варна, попитай го, сигурен съм че ще ти помогне,компетентен е и е в час с нещата :)

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

ауспух

Мнениеот lozan67 » Съб 30 юни 2007 15:55

Колега аз съм със същото Голфче. След дълъг път го докарвам на керемида, но в градското най-много малко да белее. Като си сложа ръката не я почерня. Преди два дена му сложих плочка с по-големи дифузори и свещи за газ Brisk. Стана много черен, но взе да върви повече. Ще го видя как е с разхода и по обратен ред ще си сложа Шампионките а после и старата плочка да видя кво ще се промени. Лощото е че направих двте неща наведнъж и не знам от кое е влиянието.

Потребителски аватар
joker

Re: Черен ауспух

Мнениеот joker » Съб 30 юни 2007 17:04

ALiGaToR написа:Значи двигателя на голфа е 1.6 с код EZ. Има газова от много време само, че ауспуха на колата от край време е черен. След като си смених стария ауспух новия точно след отрицателно време се опуши и той. Вече почвам да си мисля че има нещо нередно в тази кола защото старата ми кола (Лада) ако се опушеше след 500км вече беше чист с керемиден оттенък, но при голфа не се получава така.

Колко масло доливаш на 10 000 ....пиши ,че ние иначе само си чешем езиците и навлизаме в теми от областта на научната фантастика...

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 30 юни 2007 17:08

И моя е вечно черен - няма значение градско или не.
Ма тя мойта си гори богата смес - знам си я аз mhihi
Ще отида някой ден на карбураторджия :lol:
А прекъсването за което говориш и аз съм го чувал на ауспуха, но като сложа смотан бензин

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”