купих си накладки, предни, мога ли сам да си ги сменя
купих си накладки, предни, мога ли сам да си ги сменя
купих си накладки, предни, мога ли сам да си ги сменя, лесно ли става
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
иди някъде за сефтето и гледай поне да видиш как се прави.
друг е въпроса че нещата понякога не опират само до накладки-най добре е човек на който му е ясно да прегледа спирачките. отделно той може да ти каже и още неща които на теб биха убягнали-затова ти препоръчвам да идеш да ти ги сменят! пък вече ти както си решиш...
друг е въпроса че нещата понякога не опират само до накладки-най добре е човек на който му е ясно да прегледа спирачките. отделно той може да ти каже и още неща които на теб биха убягнали-затова ти препоръчвам да идеш да ти ги сменят! пък вече ти както си решиш...
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
М/у другото на Г2 като се сложат нови накладки как се разделечават за да влезат на диска? По менюъли пише че дисковете само се избутват ( например с дървена летва - не смейте .. това го пишеше в един от менюълите
).. та така ли е или има по-голяма философия. Също така като се сменят накладките трябва ли да се сменят и някои други части?

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Аз като виден ентусиаст преди време (на стария голф) реших да си ги сменям така като тебе - без да знам за какво става дума. Е смених ама ми се дръпна тока - резултата: към 4 часа и 6 счупени шестограма
Причината: има едни (поне на голфа беше така) шестограми на спирачния апарат, които бяха се запекли яко и ми чупеха любителските ключета - просто си трябва и професионален инструмент 

- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
e голяма не е голяма философия.купуваш си свестен шестограм 6(да кажем рико или форс-2 лв) и звезда 10(лула)-1 лв-каква да е.
1.сваляш гумата
2.прибираш цилиндърчето
3.развърташ 2 та болта като се молиш да не превърти шестограма
4.махаш старите накладки и слагаш новите(има разлика м/у вътрешна и външна накладка във формата).
5.да не забравиш да сложиш пластините(може и старите но може да тропка на дупките)
6 стягаш болтовете(шестограмите)
нищо сложно но разгледай мн.добре преди да почнеш.ако забравиш нещо как е било свали и др.предна гума и разгледай
1.сваляш гумата
2.прибираш цилиндърчето
4.махаш старите накладки и слагаш новите(има разлика м/у вътрешна и външна накладка във формата).
5.да не забравиш да сложиш пластините(може и старите но може да тропка на дупките)
нищо сложно но разгледай мн.добре преди да почнеш.ако забравиш нещо как е било свали и др.предна гума и разгледай
SnowMaster написа:e голяма не е голяма философия.купуваш си свестен шестограм 6(да кажем рико или форс-2 лв) и звезда 10(лула)-1 лв-каква да е.
1.сваляш гумата
2.прибираш цилиндърчето
Наистина смяната на накладките не е толкова сложна /г2/- щом вчера се справих сам по горепосочения алгоритъм.
Благодарности на колегата SnowMaster
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”