Откраднаха ми само стъклото на шофьорското огледало. Колата е Поло 97г. Въпросът ми е, дали се намират само стъкла втора употреба? Стават ли от други модели на WV или пък от Seat. Ако някой знае каква е цената на такова стъкло ориентировъчно. Дали е виждал да се продават някъде?
Всякаква информация ще ми е полезна. Дайте акъл как да го защитя от бъдещи кражби.
Благодаря на всички отзовали се предварително.
Откраднато шовьорско огледало
-
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен ми се случи същото
На мен пък ми гепиха дясното огледало(само стъклото), въобще цигания. Темата е полезна и се надявам някой да ни осветли със съвместимосста на тези огледалца
!

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Откраднато шовьорско огледало
budimir написа: Дайте акъл как да го защитя от бъдещи кражби.
Май няма как. Трудолюбието на българина е безгранично. Един приятел си беше вързал някакви метални(супер грозни) скоби да не му се вади лесно касетофона , а те с чук му потрошиха тъблото заради радио не по скъпо от 40 лв

При нашите полота до 94г шофьорското огледало показва реално ,а другото малко оптично лъже та да се види повече

- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
Поне щипката за захващане от къде?
Намерих само огледало, което си е за модела но не е оригинално. Без щипката отзад е. Ако успея да намеря от някъде едно дори счупено, за да му взема щипката, мисля че ще си реша проблема.
А някой знае ли дали ще ми го платят Булинс?
А някой знае ли дали ще ми го платят Булинс?
Последна промяна от budimir на Чет 28 сеп 2006 18:25, променено общо 1 път.
- ВИКИ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Поне щипката за захващане от къде?
budimir написа:А някой знае ли дали ще ми го платят Булинс?
Ako имаш каско!
- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поне щипката за захващане от къде?
ВИКИ написа:budimir написа:А някой знае ли дали ще ми го платят Булинс?
Ako имаш каско!
Е да, ама не.
Днес ходих, защото се оказа, че гадовете са счупили и другото, но не са го свалили. Ще ми сменят само счупеното, а това което липсва нещат. Ебати държавата сме. Нали има закони и ако излъжа застарховател, ще могат да ме съдят. Да но на тях им е по-лесно и по-удобно да кажат, че едва ли не аз съм си свалил огледалото сам, и ги лъжа.
Вече измислих как да оправя нещата, като си купя само стъкло за огледалото. Ще се пробвам като ми остане време, пък ще видим какво ще излезне.
А каското ми е пълно.
- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
Ето как го направих - снимки
Пускам няколко снимки с кратко описание, как монтирах ново огледало.
Тъй като не исках да слагам оригинално, което най-евтино намирах за по 40 лв., монтирах само стъкло за 10лв.
Така изглеждаше огледалото в началото.
Това е плочката от плексиглас, върху която залепих новото стъкло.
Захванах плочката за електрическата машинка с винтчета с гайки. Силикона който се вижда съм намазал съвсем тънко, за да уплътни плексигласа към машинката, и моторчетата за въртене да не се мокрят.
Това е крайния резултат. Стъклото е залепено със силикон (подходящ за лепене на огледала) към плочката от плексиглас само по горния и долния ръб на плексигласа. При нужда от демонтаж на стъклото без да се чупи, ще мога внимателно да прорежа с ножче между него и плексигласа.
Всичко това ми излезна не повече от 12-13лв. Направено е така, че ако реша да поставя оригинално пак, да може да стане, т.е. не съм преправял нищо от оригиналното захващане.
Разбира се не е като оригиналното, но все пак е по-добре отколкото без огледало. Така поне няма да ме е яд много, ако някой реши пак да ми краде стъклото на огледалото.
Спирам с обясненията до тук. Ако някой се интересува от повече подробности - да пита.
Тъй като не исках да слагам оригинално, което най-евтино намирах за по 40 лв., монтирах само стъкло за 10лв.
Така изглеждаше огледалото в началото.

Това е плочката от плексиглас, върху която залепих новото стъкло.

Захванах плочката за електрическата машинка с винтчета с гайки. Силикона който се вижда съм намазал съвсем тънко, за да уплътни плексигласа към машинката, и моторчетата за въртене да не се мокрят.

Това е крайния резултат. Стъклото е залепено със силикон (подходящ за лепене на огледала) към плочката от плексиглас само по горния и долния ръб на плексигласа. При нужда от демонтаж на стъклото без да се чупи, ще мога внимателно да прорежа с ножче между него и плексигласа.

Всичко това ми излезна не повече от 12-13лв. Направено е така, че ако реша да поставя оригинално пак, да може да стане, т.е. не съм преправял нищо от оригиналното захващане.
Разбира се не е като оригиналното, но все пак е по-добре отколкото без огледало. Така поне няма да ме е яд много, ако някой реши пак да ми краде стъклото на огледалото.
Спирам с обясненията до тук. Ако някой се интересува от повече подробности - да пита.
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Re: Ето как го направих - снимки
budimir написа:..........
Ами понеже от тая сутрин съм в графата - " с гепени огледала" та да питам: Моите огледала са механични, какво е захващането при тях? На самото огледало ли са залепени щипки или се лепи върху самата конзола?
- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
Това вече е старо решение.
Тъй като огледалото което бях взел, много гадно кривеше образа и маневрите на заден ход направо си бяха проблем, си поръчах в едно магазинче с доставка от Германия (не е оригинално но разлика няма) със щипката. Излезна ми 22 лв. След това си поиграх и си го направих и отопляемо, но при теб така или иначе нямаш отопление.
Телефона на магазина в София е: 846 60 05 - Регал 3
Бяха много точни с доставката - за 5-6 дни го получих.
Препоръчвам ти да си купиш от там и да не се занимаваш с преправяници. Ще спестиш много разправии и ще си е като оригиналното, а като пари пак горе-долу толкова ще ти излезне.
Тъй като огледалото което бях взел, много гадно кривеше образа и маневрите на заден ход направо си бяха проблем, си поръчах в едно магазинче с доставка от Германия (не е оригинално но разлика няма) със щипката. Излезна ми 22 лв. След това си поиграх и си го направих и отопляемо, но при теб така или иначе нямаш отопление.
Телефона на магазина в София е: 846 60 05 - Регал 3
Бяха много точни с доставката - за 5-6 дни го получих.
Препоръчвам ти да си купиш от там и да не се занимаваш с преправяници. Ще спестиш много разправии и ще си е като оригиналното, а като пари пак горе-долу толкова ще ти излезне.
- karrr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
budimir написа: Дайте акъл как да го защитя от бъдещи кражби.
http://dni.li/wp-content/pixx/auto.swf

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
karrr написа:budimir написа: Дайте акъл как да го защитя от бъдещи кражби.
http://dni.li/wp-content/pixx/auto.swf
яко

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”