трудно включване на първа скорост?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

трудно включване на първа скорост?

Мнениеот IvanMan » Вто 17 окт 2006 18:30

трудно ми включва първа скорост, усеща се затруднение и понякога при включване и на трета но доста по слабо, на четвърта и пета никакви проблеми.карах голфа на брат ми, скоростите се включват без никакво усилие. дали е от малките щанги с пластмасовите ябълки и ако някой ги е сменял, има ли ефект и каква е цената?

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 17 окт 2006 18:47

като за начало точно те дават тея ядове,вземи ги намажи с грес за лагери или за накладаки и проблема ще изчезне,а и между другото провери си и маслото как е ако не си го сменял никога си го смени :wink:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Вто 17 окт 2006 18:53

ти твойто сменял ли си го, и ако си от къде си го купи, аз мисля да си взема от юнитрейд.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 17 окт 2006 18:57

handycam написа:ти твойто сменял ли си го, и ако си от къде си го купи, аз мисля да си взема от юнитрейд.

да сменял сам го преди 5 месеца в ХЕЕД 91,цената му май беше около 19лв.литъра а на теб ти трябват около 2л.,не си спомям колко обаче излезе снямата точно,но определено има ефект,до колкото знам интервала на смяна на маслото в скоростите е 2-години

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Вто 17 окт 2006 21:32

[quote="zemon_CA9977AA"][до колкото знам интервала на смяна на маслото в скоростите е 2-години
Къде го научи това колега? Аз прочетох десетки мнения и писания по въпроса но такова за пръв път виждам! :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 17 окт 2006 21:36

zemon_CA9977AA написа:..вземи ги намажи с грес за лагери или за накладаки и..

хихихи.. дайте и на мен от тая грес, бе колеги!
Ей, да не вземеш да се обидиш... :beer

Потребителски аватар
psiho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psiho » Вто 17 окт 2006 21:40

И мен нещо ме съмнява да е 2 години . Виж за 200 хиляди километра съм по съгласен . :012:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 17 окт 2006 21:49

4ep написа:
zemon_CA9977AA написа:[до колкото знам интервала на смяна на маслото в скоростите е 2-години
Къде го научи това колега? Аз прочетох десетки мнения и писания по въпроса но такова за пръв път виждам! :shock
а ти да видя някъде да съм написъл че точно на 2 години или пише "до кокото знам"

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 17 окт 2006 21:54

По принцип е слабо място първата скорост. Най - лесно е, ако прави такъв проблем да се провери наистина маслото и тези лостчета. Аз съм ги сменял на двойка, ама ги купих във Франция и бяха по 7.50 евро. А иначе по - лесно включва, ако първо мушнеш втора и от там първа. Възможно е и причината да е съединител, но малко вероятно, защото ще ти прави проблем и на другите скорости, но не толкова съществено. Успех :да:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Сря 18 окт 2006 6:36

dobrinb написа:По принцип е слабо място първата скорост. Най - лесно е, ако прави такъв проблем да се провери наистина маслото и тези лостчета. Аз съм ги сменял на двойка, ама ги купих във Франция и бяха по 7.50 евро. А иначе по - лесно включва, ако първо мушнеш втора и от там първа. Възможно е и причината да е съединител, но малко вероятно, защото ще ти прави проблем и на другите скорости, но не толкова съществено. Успех :да:

аз точно така и правя, първо към втора и след това първа влиза лесно, но така ме побърква.имаше ли ефект след като смени лостчетата?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 18 окт 2006 8:11

Колеги, не съм химик (а и трябва ли?) но близко е до акъла, че маслата с времето се окисляват, губят вискозитет, а и, колкото и хубави да са скоростните кутии, стружки си падат. Така, че маслото си е добре да се сменя!
А иначе знам, че и по каталозите пише, че това масло се води "резервна част" и се сменя само при необходимост... Аз си го смених. Мое мнение, разбира се.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 18 окт 2006 8:34

dobrinb написа:По принцип е слабо място първата скорост. Най - лесно е, ако прави такъв проблем да се провери наистина маслото и тези лостчета. Аз съм ги сменял на двойка, ама ги купих във Франция и бяха по 7.50 евро. А иначе по - лесно включва, ако първо мушнеш втора и от там първа. Възможно е и причината да е съединител, но малко вероятно, защото ще ти прави проблем и на другите скорости, но не толкова съществено. Успех :да:

дублирам изцяло мнението....

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Чет 19 окт 2006 16:41

а моят голф ,трудно включва на 2-ра а на другите няма проблем.каде може да ми е причината?

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 19 окт 2006 22:37

Г3 има хроничен проблем с включването на 2-ра, като поостарее и при по-бързо превключване от 1-ва на 2-ра(обикновеенно когато още е студена) изхърква. Оправя се със смяна на синхронизатор, но е безсмислено - проблема не ескалира, а процедурата е скъпа. Решението е докато загрее добре колата да вкл. една идея по бавно от 1-ва на 2-ра :idea:
...това май, че е малко off topic, но все пак се надявам да е полезно :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 19 окт 2006 23:29

evgenyh написа:Г3 има хроничен проблем с включването на 2-ра, като поостарее и при по-бързо превключване от 1-ва на 2-ра(обикновеенно когато още е студена) изхърква. Оправя се със смяна на синхронизатор, но е безсмислено - проблема не ескалира, а процедурата е скъпа. Решението е докато загрее добре колата да вкл. една идея по бавно от 1-ва на 2-ра :idea:
...това май, че е малко off topic, но все пак се надявам да е полезно :wink:

Туй е вярно!Аз мислех,че предишния собственик много я е ръчкал,но наистина като е загряла проблемът изчезва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”