НАКЛАДКИ!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

НАКЛАДКИ!!!

Мнениеот evgenyh » Чет 26 окт 2006 20:55

Понеже мине, не мине извесно време и някой отново пуска нова тема за накладки(включително и аз :oops: ) при наличието на много такива, реших да пусна малко обобщена информация за това какви накладки са подходящи за нашите коли, и колко вървят горе, долу :idea:

а, именно:

- За предпочитане са марките: АТЕ, Textar, Jurid, Pagid или Brembo(за тази марка не съм сигурен дали правят накладки или само дискове :?: ). Цените им варират от около 50 до над 100лв.

- Среден клас може да се каже, че са: Delphi, Bendix, Lukas и Ferodo - от около 30 до към 60лв.

за другите марки вече всеки сам преценява дали си заслужава да рискува!!!

моля ако модовете сметнат, да сложат темата като важна, да я преместят или да я изтрият.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 26 окт 2006 22:14

трябва малко да не се съглася с теб, Jurid и Pagid са под 30 лева (поне аз за толкова ги намерих в магазина) и не смятам, че са от класата на ATE и TEXTAR...освен това смятам, че Ferodo трябва да е във високия клас. Аз това което установих преди закопуване на накладки - ATE и TEXTAR са най-добри, всички други са по-долен клас ако трябва така да се изразя.

Конкретни цени на ATE и TEXTAR в Бг - около 65 лева за комплект накладки, което е по-скъпо е няква тесла :) или много по-евтино...

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 26 окт 2006 22:35

ами в Ауто+ Pagid са 96лв., това ако е под 30... а АТЕ са 106лв. :idea: - говоря за вентилирани с ABS :!:

'са, в Геманско не знам как са, освен това, тази информация тук е извадена от форума - впечатления на съфорумците споделени тук, и не претендирам да е някаква "библия на накладките", все пак :wink: целта е, когато на някой му предстои смяна на накладки, да има някаква първоначална ориентация какво да търси и колко горе, долу ще му струва :wink:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 27 окт 2006 0:42

Ама трябва да се спомене, че накладките на една марка не се изчерпват с един модел има евтини и скъпи (висок и нисък клас) модели.

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Пет 27 окт 2006 0:55

Аз лично съм доволен от Bendix.Карах аудито с дискове и наклдаки комплек на предната ос,спираше перфектно!Верно по меки са и се износват наклдаките по-бързо(околу 20к) обаче спирането е отлично!

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Пет 27 окт 2006 7:00

И аз карам с бендикс и съм доволен по меки са както каза колегата но съотношението цена качество е добро.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 8:49

предлагам след кратко обсъждане да се фиксират както е започнал колегата в класове и да не се флуди излишно.....дори според мен е добре да се закачат във главни теми цените и марките на основи неща като: водни и бензинови помпи, спирачни дискове, съединители, неща по окачване: шарнири, биалетки, тампони, носачи,..........свещи, кабели, бобини, датчици.........добре ще е да се формулират в няколко теми и да се закачат като важни за да може всеки да сверява и да е наясно какво и за колко да купи в магазина.....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 27 окт 2006 9:01

имаше един адрес тестове на братушките...
На накладки..
С две думи.. АТЕ с едни гърди напред.!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 27 окт 2006 10:14

buFka написа:освен това смятам, че Ferodo трябва да е във високия клас.
Много си прав, но трябва да са качество Excellence. Такова в България (и то само такова) отскоро внася Руди 96. :)

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 27 окт 2006 12:13

Аз купих Pagid за обикновени невентилирани дискове за около 40 лв. Не са много доби - спират, ама скърцат. Преки впечатления от ATE - номер 1!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 27 окт 2006 12:15

аз съм от около 11 000 км с АТЕ и съм много доволен, не скърцат и коват като за световно...при следваща смяна ще тествам TEXTAR-a.

kind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kind » Пет 27 окт 2006 17:52

Проявих интерес към темата, та рекох да запитам:

Как да разбера каква марка накладки имам?
Като го взех пасатко преди 2 години (92г. 1.8 ми, комби) в мотоексперт сервиза ми сложиха едни, по спомени бяха около 45-50 лв. Изминал съм около 27к и още материал имат...

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пет 27 окт 2006 17:53

buFka написа:аз съм от около 11 000 км с АТЕ и съм много доволен, не скърцат и коват като за световно...при следваща смяна ще тествам TEXTAR-a.

И аз отпред съм с АТЕ,но не ми харесва спирането,има чувството че аудито което карам спира пъти по-добре въпреки по-тежкото купе :D

kind написа:Проявих интерес към темата, та рекох да запитам:

Как да разбера каква марка накладки имам?
Като го взех пасатко преди 2 години (92г. 1.8 ми, комби) в мотоексперт сервиза ми сложиха едни, по спомени бяха около 45-50 лв. Изминал съм около 27к и още материал имат...

Като свалиш гумата и погледнеш срещу диска не може да няма Щампа на производителя върху накладката :D

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 27 окт 2006 18:01

пусках тема с снимков материал на тоя тест, за който уили говори.сайта някъде изчезна но темата трябва да е тук в основен.потърсете за теми от мен.

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 27 окт 2006 18:08

http://www.autoreview.ru/new_site/year2 ... odki/1.htm
това е темата в нета... ;)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”