Въпросът е за колегите които са си имали взимане - даване със сервизи или обслужване на авто-климатици.
От няколко дни при включване на климатика се чува леко свистящ шум (като от изпарител на хладилник) но сега е вече постоянен. Преди се чуваше само в началото, непосредтвено след включване/изключване на климатика. Шумът идва от зоната на топлообменника в купето, вероятно ?! А температурата на въздуха излизащ от духалките вече е почти като температурата на околният въздух. Имам чувството че климатика не охлажда достатъчно както беше преди месец в горещините. Та на въпроса:
Накой знае ли сервиз за авто климатици където да разполагат с необходимото оборудване:
- Датчик/устройство за откриване на пропуски от системата
- Вакуум помпа за изпразване на системата
- Дозираща (бутална) пълначка за точно дозиране при пълнене с нов хладилен агент
- К-т манометри
- Евентуално дехидриращо ус-во.
И най-важното - да знаят как се работи с гореизброената техника.
Нямам време да обикалям всички сервизи из София на които пише "Ремонт на Автоклиматици" и да събеседвам майсторите колко разбират, щото си падам малко чувсвителен на тема техническа грамотност. Търся някой проверен сервиз защото преди доста време си загубих цял ден почти в един "гаранционен" сервиз с мой приятел докато се съгласят къде е дефекта и какво да правят за да го отстранят. А сега просто времето ми е много кът. Ако въобще има значение; колата е Опел Корса Б, с обикновен климатик.
Климатичен проблем
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз имах проблем с компресора малко след като взех колата, занесох го на "най-добрия сервиз в Русе" и повече и запалка да ми заредят няма да занеса там .. та ми го оправиха в сервиз Изток в София, но не бях редови клиент. Оставих колата и си я взех оправена на следващия ден сутринта .. несъм се записвал, несъм чакал .. директо шефа на сервиза ми се обади - факт е обаче, че го оправиха!
В Балкан Стар също съм ходил с един приятел, но и той не е .. случаен, но знам че са добри!
В Балкан Стар също съм ходил с един приятел, но и той не е .. случаен, но знам че са добри!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Климатичен проблем
някой проверен сервиз защото преди доста време си загубих цял ден почти в един "гаранционен" сервиз с мой приятел докато се съгласят къде е дефекта и какво да правят за да го отстранят. А сега просто времето ми е много кът. Ако въобще има значение; колата е Опел Корса Б, с обикновен климатик.[/quote]
За Варна мога да ти дам сервиз ама за София не мога.Ако идваш към Варна ще ти помогна.
За Варна мога да ти дам сервиз ама за София не мога.Ако идваш към Варна ще ти помогна.
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също си изпатих от такива посредствени сервизи.Тук в нашия град има едни дето мислят че като имат техниката и могат да работят.Компресора ми пускаше по малко масло откъм ремъчната шайба. Компресора е Seiko-seiki SS170PSV3.Питах ги и им дадох данните на компресора предварително да си вземат уплатнение.След 1-2 седмици време казаха че са го набавили и в събота ще го правят.Отидох аз и почнаха да го свалят.Естествено не си тръгнах и ги наблюдавах.Все още като се сетя оня как работеше ми идва да ида и да му избия зъбките.Стисках зъби и траех.Грешката си беше моя.Свалиго отвори го и се оказа че го нямат уплатнението.Естествено нямаше как да си пребера колата.В стечение на обстоятелствата на другия ден неделя правихме кръщенка на дъщеря ми. към обяд ми се обадиха че колата е готова.Отидох и като ми казаха колко струва малко ме пресви сърцето. 180 лв за едно уплатнение, малко фреон, и труд.За труд бяха писали 50 лв-бахти и пичовете.И 100% сигурни ми викат карай няма да имаш проблеми.Да ама не!!!Естествено климатика ми трябва за извънградско! При първото излизане и пак си почна пръскането.Освен това "специалистите" незнам какво правили ама взе да сълзи и единия маркуч.Когато отидох повторно почнаха да се оправдават че оста на турбината била поизносена и черна.Да пикая на такива майстори.(Викам ти майсторе щото не ти знам името).Та сега и аз не смея никаде да отида.Пуска по съвсем малко масло откъм шайбата и по малко от маркуча.Докато не остана без фреон няма да го пипам.А ДО ТОГАВА КОЛЕГИ СЪВЕТВАЙТЕ НИ КАДЕ ДА ХОДИМ ЧЕ АЗ КАТО СЕ СЕТЯ И МИ ИДВА ДА ИДА
За Опипвача бих го посъветвал ако има познат дето работи в сервиз за компютри да му потърси вентилаторче от чекмедже за HDD. то е много малко и мисля че ще стане да се пригоди.А и мисля че е на 12V.Мойто също бръмчи и го очаквам да здаде багажа!!!

За Опипвача бих го посъветвал ако има познат дето работи в сервиз за компютри да му потърси вентилаторче от чекмедже за HDD. то е много малко и мисля че ще стане да се пригоди.А и мисля че е на 12V.Мойто също бръмчи и го очаквам да здаде багажа!!!
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
opipva4a написа:мерси ама нема да стане вентилаторче от чекмедже
аз съм с троник (оригинален) и датчика е с термостатче
проблема е че нали съм разбирач - взех да го чистя и ....... така го почистих ....... завинаги.
благодаря ти все пак
имаш ли представа колко пари е тоя датчик с перката/дето седи до касетофона - в ляво, поне на Г3 е там, а на 4-ките и по новите Пасати е заедно с платката и дисплея и не се продава отделно

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”