Климатичен проблем

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Климатичен проблем

Мнениеот brother_Tom » Пет 16 сеп 2005 17:46

Въпросът е за колегите които са си имали взимане - даване със сервизи или обслужване на авто-климатици.
От няколко дни при включване на климатика се чува леко свистящ шум (като от изпарител на хладилник) но сега е вече постоянен. Преди се чуваше само в началото, непосредтвено след включване/изключване на климатика. Шумът идва от зоната на топлообменника в купето, вероятно ?! А температурата на въздуха излизащ от духалките вече е почти като температурата на околният въздух. Имам чувството че климатика не охлажда достатъчно както беше преди месец в горещините. Та на въпроса:
Накой знае ли сервиз за авто климатици където да разполагат с необходимото оборудване:
- Датчик/устройство за откриване на пропуски от системата
- Вакуум помпа за изпразване на системата
- Дозираща (бутална) пълначка за точно дозиране при пълнене с нов хладилен агент
- К-т манометри
- Евентуално дехидриращо ус-во.
И най-важното - да знаят как се работи с гореизброената техника.
Нямам време да обикалям всички сервизи из София на които пише "Ремонт на Автоклиматици" и да събеседвам майсторите колко разбират, щото си падам малко чувсвителен на тема техническа грамотност. Търся някой проверен сервиз защото преди доста време си загубих цял ден почти в един "гаранционен" сервиз с мой приятел докато се съгласят къде е дефекта и какво да правят за да го отстранят. А сега просто времето ми е много кът. Ако въобще има значение; колата е Опел Корса Б, с обикновен климатик.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 16 сеп 2005 17:56

аз имах проблем с компресора малко след като взех колата, занесох го на "най-добрия сервиз в Русе" и повече и запалка да ми заредят няма да занеса там .. та ми го оправиха в сервиз Изток в София, но не бях редови клиент. Оставих колата и си я взех оправена на следващия ден сутринта .. несъм се записвал, несъм чакал .. директо шефа на сервиза ми се обади - факт е обаче, че го оправиха!
В Балкан Стар също съм ходил с един приятел, но и той не е .. случаен, но знам че са добри!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Климатичен проблем

Мнениеот kris11 » Пет 16 сеп 2005 19:14

някой проверен сервиз защото преди доста време си загубих цял ден почти в един "гаранционен" сервиз с мой приятел докато се съгласят къде е дефекта и какво да правят за да го отстранят. А сега просто времето ми е много кът. Ако въобще има значение; колата е Опел Корса Б, с обикновен климатик.[/quote]
За Варна мога да ти дам сервиз ама за София не мога.Ако идваш към Варна ще ти помогна.

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Съб 17 сеп 2005 8:23

Тома звънни в Импас - независимо че са "кавали" и дерат, разбират от работата си. Имат техниката и могат да работят.
В сервиз Изток (Тандер дефакто) ако имаш връзка.
В Балкан стар не можеш ли да се уредиш точно ти!!!!!
в Еуратек може да съдействам.
Кога си пълнил последно?

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Съб 17 сеп 2005 9:20

Кога е пълнен за последно gruebel мога само да гадая :?
Балкан Стар е единият вариант, но в момента агента ми е в отпуск :cry:
Ще поизчакам и тъкмо ще се ослушам :wink: още малко

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Съб 17 сеп 2005 9:23

оки

Аз също се услушвам, че датчика (не слънчевия, а температурния) ми в купето даде фира - уж върти ама нещо моторчето се ебава.

Мисля да минавам през Импас да видя офертата и ще питам и за теб

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 17 сеп 2005 15:56

Аз също си изпатих от такива посредствени сервизи.Тук в нашия град има едни дето мислят че като имат техниката и могат да работят.Компресора ми пускаше по малко масло откъм ремъчната шайба. Компресора е Seiko-seiki SS170PSV3.Питах ги и им дадох данните на компресора предварително да си вземат уплатнение.След 1-2 седмици време казаха че са го набавили и в събота ще го правят.Отидох аз и почнаха да го свалят.Естествено не си тръгнах и ги наблюдавах.Все още като се сетя оня как работеше ми идва да ида и да му избия зъбките.Стисках зъби и траех.Грешката си беше моя.Свалиго отвори го и се оказа че го нямат уплатнението.Естествено нямаше как да си пребера колата.В стечение на обстоятелствата на другия ден неделя правихме кръщенка на дъщеря ми. към обяд ми се обадиха че колата е готова.Отидох и като ми казаха колко струва малко ме пресви сърцето. 180 лв за едно уплатнение, малко фреон, и труд.За труд бяха писали 50 лв-бахти и пичовете.И 100% сигурни ми викат карай няма да имаш проблеми.Да ама не!!!Естествено климатика ми трябва за извънградско! При първото излизане и пак си почна пръскането.Освен това "специалистите" незнам какво правили ама взе да сълзи и единия маркуч.Когато отидох повторно почнаха да се оправдават че оста на турбината била поизносена и черна.Да пикая на такива майстори.(Викам ти майсторе щото не ти знам името).Та сега и аз не смея никаде да отида.Пуска по съвсем малко масло откъм шайбата и по малко от маркуча.Докато не остана без фреон няма да го пипам.А ДО ТОГАВА КОЛЕГИ СЪВЕТВАЙТЕ НИ КАДЕ ДА ХОДИМ ЧЕ АЗ КАТО СЕ СЕТЯ И МИ ИДВА ДА ИДА :drinking: :drinking: :drinking:
За Опипвача бих го посъветвал ако има познат дето работи в сервиз за компютри да му потърси вентилаторче от чекмедже за HDD. то е много малко и мисля че ще стане да се пригоди.А и мисля че е на 12V.Мойто също бръмчи и го очаквам да здаде багажа!!!

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Съб 17 сеп 2005 16:07

мерси ама нема да стане вентилаторче от чекмедже
аз съм с троник (оригинален) и датчика е с термостатче
проблема е че нали съм разбирач - взех да го чистя и ....... така го почистих ....... завинаги.
благодаря ти все пак

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Съб 17 сеп 2005 17:25

1. Владо - 0888 219 370,

2. 0887901845; 0898459149; 9627514; ул. Чавдяр Мутафов 16

Тези два сервиза са препоръчани в Ауди форума, лично впечатление нямам и от двата, но отзивите на хората са добри. Надявам се да ви свършат работа.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 17 сеп 2005 22:46

opipva4a написа:мерси ама нема да стане вентилаторче от чекмедже
аз съм с троник (оригинален) и датчика е с термостатче
проблема е че нали съм разбирач - взех да го чистя и ....... така го почистих ....... завинаги.
благодаря ти все пак

имаш ли представа колко пари е тоя датчик с перката/дето седи до касетофона - в ляво, поне на Г3 е там, а на 4-ките и по новите Пасати е заедно с платката и дисплея и не се продава отделно :cry: /, щото 2-пъти звъня в Юнитрейд, първия път ми викат 30лв., след известно време звъня пак и некъв "разбирач" ми изгря с оферта от 900лв. eyecrazy и аз се опитах да му обясня, че търся този дето е отделно, не с платката ама оня вика "да бе, тоя - 900 е". и сега не знам - от 30 на 900 :?: :?: :?:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”