... такааа .... оказа се, че решението на моята сага с потенциометъра на дроселната клапа е смяна на цялото долно блокче на моното ... под "долно блокче" (понеже незнам как се нарича) разбирам блока под инжектора в които се намира дроселната клата и към който е закачен потенциометъра ... та въпросът ми е - някой може ли да постне някакви снимки или линк как се сваля и как се монтира това нещо .... какви уплътнения трябва да си купувам и тн.... приемам също и мнения за това трябва ли после да ходя на настройки на TPS-a (би трябвало да си е настроен, но от де да знаеш) ... въобще идеята е да си го сменя сам ако е въпрос на 4 - 6 болта и 2 3 уплътнения (че с моето работно време ми е невъзможно да посетя сервиз през седмицата)
... Г3 1.6ми АБУ - 1993
дроселна клапа ... нийд хелп !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:

Ами както си забелязал инжекциона е от 2 части, . Като погледнеш отгоре около инжектора има 4 болта , развиваш ги ,и изтегляш цялата система нагоре, отдолу към колектора ще видиш гумено металната плочка.
По моргите има само долната част на моното , лично аз те съвтвам да си намериш от 1.8 мотора , 38 мм е виж и за гумено металната плочка ако имат, на 1.6 мотора е 32 мм ако не се лъжа ще имаш друг автомобил просто.Аз експериментирам с това в момента и резултата е поразителен ... 38мм са уйасно малко за 1.8 мотора незнам германеца де е спал като е смятал...........Забравих долната част на моното е 40 кинта на старо....
Аиде успех

- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
...днес ходих по симеон и разглеждах въпросната долна част на моното ... ами гумено металната плочка ми се струва залепена за долната част а и не виждам как се закача към колектора
направо съм адски
... как да откача долната част на моното от въпросната плочка .... + ... трябва ли да си купувам нова гумено метална плочка и ако да как да я монтирам ...

- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
... взех си днес долната част на моното (само дроселната клапа)... довечера ще я сложа ... имам обаче един въпрос ... трябва да си направя някакво уплътнение за между горната и долната част на моното ... какво да използвам ... оказа се че навсякъде моното се продава цяло и не се продават такива гарнитурки ... съвети ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: дроселна клапа ... нийд хелп !!!
Днеска големи археолози бре.....
2006г.!

2006г.!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”