Как да изчистя алуминиеви джанти от боята им?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Как да изчистя алуминиеви джанти от боята им?

Мнениеот driver » Съб 08 апр 2006 21:35

Боята им е оригиналната и е взела да се люспи на много места и все повече ме дразни. Въпроса ми е как мога да изчистя боята им без да ги нося на песакоструй? С телена четчица която се закача на дрелка ще стане ли? Дори и да се понадраска алуминия не е проблем защото така и така ще ги боядисвам само да не е нещо супер грубо.

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Съб 08 апр 2006 21:52

Аз пробвах с руго и си съсипах едната джанта така после с родилни мъки я направих но си загуби блясъка така че недей да експериментираш а ако някой знае по евтин варянт от песъко струйка да каже??

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Sachko » Съб 08 апр 2006 22:11

Ами другия вариант е таркане с шкурка ... там кадето е олиупено с шпакли4ка sе 4исти до здраво и границите се зануляват с шкурка ... после им се праскат няколко раце шприц и отгоре боя ... ама е много таркане
аз предишните ги тарках на рака ... и махането на боята и водното после ... но не си струва таркането
тези сега си ги занесох на пясък и дадох 40 лв ... ама са като от завода ...
с 2 думи гледаи икономията да не ти излезе по скъпа накрая ... аз сам пробвал и 2-та варианта и ти казвам 4е за времето което ще загубиш да таркаш ..сякак ще изкараш 40 кинта :wink:

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Re: !

Мнениеот CCCP_FAN » Нед 09 апр 2006 9:50

Sachko написа:Ами другия вариант е таркане с шкурка ... там кадето е олиупено с шпакли4ка sе 4исти до здраво и границите се зануляват с шкурка ... после им се праскат няколко раце шприц и отгоре боя ... ама е много таркане
аз предишните ги тарках на рака ... и махането на боята и водното после ... но не си струва таркането
с 2 думи гледаи икономията да не ти излезе по скъпа накрая ... аз сам пробвал и 2-та варианта и ти казвам 4е за времето което ще загубиш да таркаш ..сякак ще изкараш 40 кинта :wink:

40 кинта на джанта или за четирите и къде е това и аз да ида???

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Re: Как да изчистя алуминиеви джанти от боята им?

Мнениеот idkedikov » Пон 10 апр 2006 0:52

driver написа:Боята им е оригиналната и е взела да се люспи на много места и все повече ме дразни. Въпроса ми е как мога да изчистя боята им без да ги нося на песакоструй? С телена четчица която се закача на дрелка ще стане ли? Дори и да се понадраска алуминия не е проблем защото така и така ще ги боядисвам само да не е нещо супер грубо.

Колега до Електрото има един магазин за джанти ,то по-точно е вулканизатор , един приятел имаше същия проблем с неговите джанти и там му ги оправиха и наистина станаха супер..
Значи неговите + това и 4-те бяха и криви и мисля че му зеха около 100 кинта ама не съм 100% сигурен :)
отиди и питай там :) надявам се да си са сетил за кое ти говоря :)

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sachko » Пон 10 апр 2006 8:52

CCCP_FAN написа:
Sachko написа:Ами другия вариант е таркане с шкурка ... там кадето е олиупено с шпакли4ка sе 4исти до здраво и границите се зануляват с шкурка ... после им се праскат няколко раце шприц и отгоре боя ... ама е много таркане

Адреса е:Софиа.ул.Банско шосе 3;ИММ......тел е 0887804884
10лв на броика и си ги зимаш отливки без каквато и да е боя по тях :wink:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Съб 15 апр 2006 21:13

аз ги изчистих с пескоструи./пясак под налягане 12 атмосери/ 5 лв на джанта ми взеха и става кат джам.

Потребителски аватар
Spectator`
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectator` » Съб 15 апр 2006 22:14

Един приятел(рокер) си беше минал джантите с песъко струйка и после му се плачеше.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Re: Как да изчистя алуминиеви джанти от боята им?

Мнениеот driver » Съб 15 апр 2006 22:42

NqKvo_GaDno написа:
driver написа:Боята им е оригиналната и е взела да се люспи на много места и все повече ме дразни. Въпроса ми е как мога да изчистя боята им без да ги нося на песакоструй? С телена четчица която се закача на дрелка ще стане ли? Дори и да се понадраска алуминия не е проблем защото така и така ще ги боядисвам само да не е нещо супер грубо.

Колега до Електрото има един магазин за джанти ,то по-точно е вулканизатор , един приятел имаше същия проблем с неговите джанти и там му ги оправиха и наистина станаха супер..
Значи неговите + това и 4-те бяха и криви и мисля че му зеха около 100 кинта ама не съм 100% сигурен :)
отиди и питай там :) надявам се да си са сетил за кое ти говоря :)

Ok! Знам го къдее даже днес си правих едната гума там, че се беше забило нещо в нея. Ще попитам да видя за какво става въпрос.

Мерси!

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 16 апр 2006 1:28

Spectator` написа:Един приятел(рокер) си беше минал джантите с песъко струйка и после му се плачеше.

Защо му се плачеше? Раздуй случая.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 16 апр 2006 10:57

Защото и един мой приятел ги мина на песъкоструйка и добре, че само едната джанта отиде.
Песъкоструйката беше с много едри частици и джантата направо се изкопа.Алуминия стана на малки кратерчета.Винтила на джантата полвината го нямаше.:(

Оправи ги после ама се набута малко повечко парички.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Нед 16 апр 2006 11:02

Sachko написа:
CCCP_FAN написа:

Адреса е:Софиа.ул.Банско шосе 3;ИММ......тел е 0887804884
10лв на броика и си ги зимаш отливки без каквато и да е боя по тях :wink:

Ползвал съм услугите на тези майстори и съм повече от доволен от песъкоструенето и бодисването на джантите- ето ги готови след манипулацията:
Изображение

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Нед 16 апр 2006 11:15

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Чет 20 апр 2006 14:30

Взех си едни джантички/някой ден ще трябва да се науча да качвам снимки/поошмулени,петолъчки със сравнително прави форми по лъчите.Чудех се какво да ги правя,защото съм виждал на пясък какво ги правят ако е с по-голямо налягане,и тъй като са по правички мога да ги шкуря с машинката си взех един препарат Терминатор в кръгла виолетова кутийка за 3.20лв.Бях изтъркал вече едната,но реших да пробвам с терминатора,както си мислех,че е готова за шприц онова нещо след второто намазване и сравнително лесно поостъргване /за около 30 минути/я остави само по алуминий.Така,че ако е по права джанта да не е със спици това е доста бърз и евтин вариант.Успех!

Потребителски аватар
Spectator`
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectator` » Пет 21 апр 2006 19:59

tyo написа:
Spectator` написа:Един приятел(рокер) си беше минал джантите с песъко струйка и после му се плачеше.

Защо му се плачеше? Раздуй случая.

Джантите бяха некви надрани и после трябше да си ги слайфа и полира.

Върни се в “Направи си сам!”