Как да изчистя алуминиеви джанти от боята им?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Как да изчистя алуминиеви джанти от боята им?
Боята им е оригиналната и е взела да се люспи на много места и все повече ме дразни. Въпроса ми е как мога да изчистя боята им без да ги нося на песакоструй? С телена четчица която се закача на дрелка ще стане ли? Дори и да се понадраска алуминия не е проблем защото така и така ще ги боядисвам само да не е нещо супер грубо.
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!
Ами другия вариант е таркане с шкурка ... там кадето е олиупено с шпакли4ка sе 4исти до здраво и границите се зануляват с шкурка ... после им се праскат няколко раце шприц и отгоре боя ... ама е много таркане
аз предишните ги тарках на рака ... и махането на боята и водното после ... но не си струва таркането
тези сега си ги занесох на пясък и дадох 40 лв ... ама са като от завода ...
с 2 думи гледаи икономията да не ти излезе по скъпа накрая ... аз сам пробвал и 2-та варианта и ти казвам 4е за времето което ще загубиш да таркаш ..сякак ще изкараш 40 кинта
аз предишните ги тарках на рака ... и махането на боята и водното после ... но не си струва таркането
с 2 думи гледаи икономията да не ти излезе по скъпа накрая ... аз сам пробвал и 2-та варианта и ти казвам 4е за времето което ще загубиш да таркаш ..сякак ще изкараш 40 кинта

- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: !
Sachko написа:Ами другия вариант е таркане с шкурка ... там кадето е олиупено с шпакли4ка sе 4исти до здраво и границите се зануляват с шкурка ... после им се праскат няколко раце шприц и отгоре боя ... ама е много таркане
40 кинта на джанта или за четирите и къде е това и аз да ида???
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Re: Как да изчистя алуминиеви джанти от боята им?
driver написа:Боята им е оригиналната и е взела да се люспи на много места и все повече ме дразни. Въпроса ми е как мога да изчистя боята им без да ги нося на песакоструй? С телена четчица която се закача на дрелка ще стане ли? Дори и да се понадраска алуминия не е проблем защото така и така ще ги боядисвам само да не е нещо супер грубо.
Колега до Електрото има един магазин за джанти ,то по-точно е вулканизатор , един приятел имаше същия проблем с неговите джанти и там му ги оправиха и наистина станаха супер..
Значи неговите + това и 4-те бяха и криви и мисля че му зеха около 100 кинта ама не съм 100% сигурен

отиди и питай там

- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CCCP_FAN написа:Sachko написа:Ами другия вариант е таркане с шкурка ... там кадето е олиупено с шпакли4ка sе 4исти до здраво и границите се зануляват с шкурка ... после им се праскат няколко раце шприц и отгоре боя ... ама е много таркане
Адреса е:Софиа.ул.Банско шосе 3;ИММ......тел е 0887804884
10лв на броика и си ги зимаш отливки без каквато и да е боя по тях

- Spectator`
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Re: Как да изчистя алуминиеви джанти от боята им?
NqKvo_GaDno написа:driver написа:Боята им е оригиналната и е взела да се люспи на много места и все повече ме дразни. Въпроса ми е как мога да изчистя боята им без да ги нося на песакоструй? С телена четчица която се закача на дрелка ще стане ли? Дори и да се понадраска алуминия не е проблем защото така и така ще ги боядисвам само да не е нещо супер грубо.
Колега до Електрото има един магазин за джанти ,то по-точно е вулканизатор , един приятел имаше същия проблем с неговите джанти и там му ги оправиха и наистина станаха супер..
Значи неговите + това и 4-те бяха и криви и мисля че му зеха около 100 кинта ама не съм 100% сигурен
отиди и питай тамнадявам се да си са сетил за кое ти говоря
Ok! Знам го къдее даже днес си правих едната гума там, че се беше забило нещо в нея. Ще попитам да видя за какво става въпрос.
Мерси!
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Sachko написа:CCCP_FAN написа:Sachko написа:Ами другия вариант е таркане с шкурка ... там кадето е олиупено с шпакли4ка sе 4исти до здраво и границите се зануляват с шкурка ... после им се праскат няколко раце шприц и отгоре боя ... ама е много таркане
Адреса е:Софиа.ул.Банско шосе 3;ИММ......тел е 0887804884
10лв на броика и си ги зимаш отливки без каквато и да е боя по тях
Ползвал съм услугите на тези майстори и съм повече от доволен от песъкоструенето и бодисването на джантите- ето ги готови след манипулацията:

- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Взех си едни джантички/някой ден ще трябва да се науча да качвам снимки/поошмулени,петолъчки със сравнително прави форми по лъчите.Чудех се какво да ги правя,защото съм виждал на пясък какво ги правят ако е с по-голямо налягане,и тъй като са по правички мога да ги шкуря с машинката си взех един препарат Терминатор в кръгла виолетова кутийка за 3.20лв.Бях изтъркал вече едната,но реших да пробвам с терминатора,както си мислех,че е готова за шприц онова нещо след второто намазване и сравнително лесно поостъргване /за около 30 минути/я остави само по алуминий.Така,че ако е по права джанта да не е със спици това е доста бърз и евтин вариант.Успех!
- Spectator`
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: