Шибидаха ми не работи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vladenev
Автомобил:
Двигател:

Шибидаха ми не работи

Мнениеот vladenev » Пон 24 сеп 2007 19:01

Като си купих Голфа, момчето ми каза че има някаква счупена щанга и затова не работи тупия шибидах. На моргите била около 50 лв. Но на няколко места ми казаха че това е та*ак работа и по-добре да не го питам, а един приятел ми каза че няма такова нещо за смяна а трябва целия да се смени.
Шибидаха ми е ел. и се прибира назад под тавана или се надига само задния му край. Какво да правя. срах ме е да не протече.

Потребителски аватар
ivobig
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivobig » Пон 24 сеп 2007 21:07

А моя шибидах се счупи при мене. Някакво малко лостче се счупи и едвам го затворих. На моргите комплекта е 150 лв., но и аз като тебе не смея да го сменя от страх да не протече след това. Ще го карам така. Не се кахъри много. Важното е под капака всичко да тие наред.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 24 сеп 2007 21:11

счпена е не "щангата" :lol: а водача и то левия.Ремонта в София е около 100лв.+1 година гаранция.Моя вече кара 2-ра година и нямам проблем :wink:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 24 сеп 2007 22:08

Аз пък моята така я купих преди 4г с неработещ шибедах и един ден се заех.Разглобих,проучих измайсторих,беше счупен единия водач на лявата страна той е направен така крехък от някаква сплав.Снадих двете половини с една тънка шиничка ,абе малко часовникарска работа е не е за всеки.Разпробих двете половини с малко свредло 2мм мисля че беше от горната страна на водача през релсата направо, после сложих по един нит малък алуминиеви ли бяха забравил съм вече и с една стяга и подръчни планки ги сплесках в дупките като под водача подложих нещо тънко да не опира нита в релсата.И така стана работата ,но при мен имам и счупен друг елемент и за това сега само се дига нагоре и не може да се прибира назад...но все е нещо де.Питах да го закупя този елемент ,но казаха само с поръчка и цената беше над 140лв. и се оказах сега съм разглобил ел.ключа и съм махнал една пластинка за да не подава контакт на зад да се прибира, защото някой ако човърка да не го блокира и изгори мотора.Сега само се вдига :wink:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 25 сеп 2007 0:26

И на мен левия водач ми е счупен,но се отваря шибидаха,само не може да затвори докрай,та го побутвам.Тече яко и вече побеснявам и ще го опльтня сьс силикон и без тва ниииикаква файда не виждам от него!

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Вто 25 сеп 2007 8:49

ами колега ако беше наблизо щях да ти помогна ама си в София и теча щяхме да оправим... :wink:

Потребителски аватар
ladacaraudio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ladacaraudio » Вто 25 сеп 2007 10:18

егати това да не е някаква магия по тия голфове и при мин е счупен левия водач.И моя е ЕЛ с отварянето нямам проблеми отваря си се обаче като тръгна да го затворя и се затваря само дясната страна а лявата 1 човечец ми показа как да си я затварям с отверка но така или иначи не го ползвам но по нататък ще се заема да го оправя

Потребителски аватар
nikiangel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Шибидаха ми не работи

Мнениеот nikiangel » Вто 25 сеп 2007 12:12

vladenev написа:Като си купих Голфа, момчето ми каза че има някаква счупена щанга и затова не работи тупия шибидах. На моргите била около 50 лв. Но на няколко места ми казаха че това е та*ак работа и по-добре да не го питам, а един приятел ми каза че няма такова нещо за смяна а трябва целия да се смени.
Шибидаха ми е ел. и се прибира назад под тавана или се надига само задния му край. Какво да правя. срах ме е да не протече.

и моя е счупен...така си купих колата
отиди при някой да ти затвори шибидаха правилно и най добре да изключи буксата за управление та да не го щракне някой по погрешка...
нов истински от юнитрейд е 120 лв

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Вто 25 сеп 2007 12:47

По пртинцип казват така ,ако е счупен водач на шибедаха колата е имала лек удър и май е вярно да ти кажа.. :wink:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 25 сеп 2007 14:01

jagler написа:По пртинцип казват така ,ако е счупен водач на шибедаха колата е имала лек удър и май е вярно да ти кажа.. :wink:

Няква магия ли е тва :D Мойта кола сьм я взел с задна броня правена поне 10 пьти(леки неща замацани) и счупен стоп.След тва баща ми счупи предна броня и калник,но след тва :)

Потребителски аватар
vladenev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladenev » Сря 26 сеп 2007 21:07

Наистина е магия защото всички които имат тройки май са със счупен шибидах и то на едно и също място

Потребителски аватар
sparco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sparco » Сря 26 сеп 2007 23:26

А някой знае ли колко пари е моторчето за шибидаха :?:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 27 сеп 2007 8:47

jagler написа:По пртинцип казват така ,ако е счупен водач на шибедаха колата е имала лек удър и май е вярно да ти кажа.. :wink:
хахаха,то по тая логика на всички дето им скърцат корите на вратите са с удър :shock
Баси изказването.Аре мислете преди да пишете.Темата е пореднат за ел. люк-а на 3-те.Слабо място им е и тва е.Ремонта струва 100лв за хората от София за останалите извън София е 80лв. договорена с човека който ги оправя.Някой ползвали търсачкатан да разбере :?: :evil: :evil: :evil:

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Чет 27 сеп 2007 9:17

Слагай силикона и не му мисли много
100 лв. ще даваш за кво ,то и без това никва полза от този люк и аз моя го ъплътних със силикон за аквариуми и сега е ок ,поне тавана ми е постоянно сух и чист,а преди при всеки по-голям дъжд се подмокряше

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Чет 27 сеп 2007 10:22

ladacaraudio написа:егати това да не е някаква магия по тия голфове и при мин е счупен левия водач.И моя е ЕЛ с отварянето нямам проблеми отваря си се обаче като тръгна да го затворя и се затваря само дясната страна а лявата 1 човечец ми показа как да си я затварям с отверка но така или иначи не го ползвам но по нататък ще се заема да го оправя
Сигурно е магия колега и моя шибедах е преебан електрически е течеше веднъж щях да се одавя като валеше но един ден хванах силикона и здраво тъпчене не мога вече да го ползвам но поне сам на сухо като завали. :D :snorkel02

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”