:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

"Хапчета" за икономия на гориво!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

"Хапчета" за икономия на гориво!

Мнениеот The Red Guy » Нед 09 дек 2007 2:06

http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=33551

Я вижте тва и си кажете думата, колеги!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 09 дек 2007 2:07

Докато има балъци, ще има и тарикати :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 09 дек 2007 2:20

Всичко може и да е вярно ама повечето автомобили имат цедка на вохда на резервоара - тогава какво се случва като таблетката ще се спре там и ще се разтваря там много по-бавно?
Иначе доколкото е обяснено това е някакъв вид добавка.Бърза сметка.Дават средна икономия 15-20% - да кажем 20% това са 2 литра на 10 литра.Тогава ако колата е харчела 10/100 ще харчи 8/100.Тогава определено има смисъл да се пробва защото за 300км ще си избие цената.
Ама не ми е ясно какво се случва с тази добавка при случая с цедката и след горенето какво ще остане от нея т.е. как ще възприеме изгорелите газове ламбда сондата (зависи какви химикали има вътре в таблетката).
За тези,които карат на газ няма особен смисъл даже никакъв ама все пак доста колеги (и аз засега) си карат на бензин или нафта и си има смисъл.Предполагам се продава цял блистер а не отделна таблетка при което ако не действа горим с 60лв (а и за да се пробва трябва да наблъскаме 60 литра гориво накуп) ама ако действа определено ще има полза.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 09 дек 2007 2:20

тая тема мина вече през нашия форум и замина даже :lol:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 09 дек 2007 2:25

Скоро един дилър се беше намъкнал и тук :wink:
Понеже съм човек търсещ истината - близо четири часа рових из нета за тия хапчета на FFI - доста хора се кълняха, че наистина има ефект , повечето обаче констатираха че няма никакъв или много по-нисък от рекламирания ефект , плюс това продукта не притежава сертификата, който компанията твърди че има!
Готов съм да ги изпробвам тия аспиринчета - стига да има кой да ми подари 200 литра дизелово гориво - може би трябва да пиша до компанията!!! mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 09 дек 2007 2:40

веселин написа:Скоро един дилър се беше намъкнал и тук :wink:
Понеже съм човек търсещ истината - близо четири часа рових из нета за тия хапчета на FFI - доста хора се кълняха, че наистина има ефект , повечето обаче констатираха че няма никакъв или много по-нисък от рекламирания ефект , плюс това продукта не притежава сертификата, който компанията твърди че има!
Готов съм да ги изпробвам тия аспиринчета - стига да има кой да ми подари 200 литра дизелово гориво - може би трябва да пиша до компанията!!! mhihi

Аз лично бих пробвал на някой Москвич за 200-300лв понеже не ми се иска да си съсипя колата а не съм 100% убеден че това няма да се случи...дори да ми подаряват 200 литра бензин ;)

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 09 дек 2007 2:40

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=66895
Тоя пич (Ред прайд) го признавам обаче за най-инатия балък от всички mhihi mhihi mhihi
Във всички форуми се е пробвал (виждал съм го и в БМВ-форума, и в тунинг-форума), във всички форуми го правят смешен, и той обаче не се отказва :roll:
А историята с НАСА, ООН и екоорганизациите кърти :roll:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 09 дек 2007 2:46

ACCELERATOR написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=66895
Тоя пич (Ред прайд) го признавам обаче за най-инатия балък от всички mhihi mhihi mhihi
Във всички форуми се е пробвал (виждал съм го и в БМВ-форума, и в тунинг-форума), във всички форуми го правят смешен, и той обаче не се отказва :roll:
А историята с НАСА, ООН и екоорганизациите кърти :roll:

Не е балък въобще - щом на ескимосите продава лед :wink:
Майтапа настрана - ако върже , върже
Набутва те с мангизи - после за да се отървеш - почваш и ти да търсиш балъци за да си покриеш загубите - така е структурирана МЛМ компанията :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 09 дек 2007 2:53

веселин написа:...

Да де, схемата е ясна: организират се "семинари-презентации", канят се бъдещите "дистрибутори", няколко часа им промиват мозъка как ще забогатеят (+ историята с НАСА mhihi), и след това им пробутват "стартов пакет", с който да "влязат в бизнеса".
Tипичен пример за Американски маркетинг, чрез който продаваш НИЩО, и ставаш милионер, за сметка на балъците по цял свят.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 09 дек 2007 2:54

Преди това е било 30 години засекретено и ползвано само от Наса и американската армия

На мен ми се струва че обявата е с изцяло хумористичен характер.
Идея е обаче да има тема, щото добавките са бол и трябва да се знае кое как работи, а сам човек не може всичко да изпробва. На мен са ми предлагали в сервиз на Valvoline някакви капсоловани концентрати за по над 100 китна но даже и на тях не се доверих много, пък остава сега от форумни хайдуци да пазарувам. По-принцип ако продукта работи се пуска зарибявка, я супер намалено, я безплатен семпъл да видиш че работи, а не да ти набият една кутия хапове да се чудиш после какво да правиш.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 09 дек 2007 9:38

В резервоара до сега съм си сипвал освен бензин и добавка за почистване на моното както и малко спиртец когато установих че съм заредил с воднисто гориво.
От такива хапчета ми се чини, че освен запек на колицата друго не мога да и докарам.
За да не се чудя после къде да ги търся такива дилъри да им късам каламбаците предпочитам да се въздържам от експерименти :)

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 09 дек 2007 10:17

И аз от 3-4 седмици следя темата във Opel клуба а преди това в BMW.
Разпитал съм кой ли не--даже познати в чужбина.Ами аз ако правя по 2000 км на месец имам познати които правят по 5-6000,да не говорим за фирмени коли които правят доста повече.Ами те няма ли да искат да си направят икономия,това че примерно имаш пари и си позволяваш да караш повече не означава че ако няма начин няма да искаш да си намалиш разходите от тази гледна точка.
А и когато попитах Red Pride да обясни малко по-технически начина на действие на едни и същи хапчета при дизелов и бензинов автомобил,не получих задоволителен отговор.Все пак начина на работа при двата типа двигатели е коренно различен,как тогава ефекта е един и същ.Всичко е къор фишек и зарибявка за лесноподатливи.

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Нед 09 дек 2007 10:31

Голяма глупост :049:

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Нед 09 дек 2007 10:32

аз си говоря по скайп с вносителите тези господинови, казва че са мн ефективни, ставали и за газ, не знам може да спестяват наистина гориво, аз съм скептик по принцип но ми пращаха некви филмчета и тн, може наистина да действат не знам

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 09 дек 2007 11:36

Аа,тоз младеж е като заека с батериите-никога не се отказва mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”