Здр, колеги
кажете как трябва да работи перката на радиатора, че при мен се включва чак като стигне на 3/4 / средата между лампата и крайно дясно/ . Това е като работи на място , иначе си държи нормална t. Голфа е 1.3 карбуратор

скорости на перката на радиатора
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, тъй като ти е двустепенна перката, може първата степен да се е скапала. При мен беше се случило точно това. Тогава ти остава само втората степен, която включва на по-висока температура. Можеш да пробваш, като издърпаш гумата на куплунга от буксата на вентилатора нагоре и направиш мостче, с което допираш две по две крачетата (+ беше едното крайно, но ползвай ДЕБЕЛА жица за мостчето, че тока е як
Трябва да сработи вентилатора на 2 различни скорости (мисля средния пин беше за първа, но не съм сигурен...) Та ако си работи на 2 скорости погледни термоключа, който ти е долу на радиатора (прекъсната жица и т.н.). Ако не е и това е вероятно да е самия термоключ, който не е скъп и го сменяш. Успех.

- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги за отговорите.
Направих тестове:
Перката си включва 2те степени. Загрях колата докато се включи перката и се пусна 1 степен. Предполагам това значи, че уреда не отчита
добре, щото показва към 110/ приблизително/ гр.
Знаете ли къде има сервиз да измерят реално колко е t , за да съм сигурен че е от датчика на таблото?
Направих тестове:
Перката си включва 2те степени. Загрях колата докато се включи перката и се пусна 1 степен. Предполагам това значи, че уреда не отчита
добре, щото показва към 110/ приблизително/ гр.
Знаете ли къде има сервиз да измерят реално колко е t , за да съм сигурен че е от датчика на таблото?
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По-добре от магазин Конрад /вероятно и на друго място има,но аз това знам/си купи един дигитален термометър-измерва от -50 до +300 градуса по целзий.Има удобна, дълга сонда и се захранва с една батерийка.
Така ще можеш да си мериш сам иначе да ходиш на сервиз да измерят температурата на охладителната течност...ми звучи...странно,но ти си преценяваш.
Цената е 10 /десет/ лв.
Така ще можеш да си мериш сам иначе да ходиш на сервиз да измерят температурата на охладителната течност...ми звучи...странно,но ти си преценяваш.
Цената е 10 /десет/ лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”