Куфарче с инструменти - препоръки
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Куфарче с инструменти - препоръки
Значи сега като сменях накладките и се оказа, че трябва т.нар. "еврейска звезда" (молим да ма попраите ако бъркам)....и съм намислил да си купя куфарче с доста ключове, шестограми и тем подобни. бих желал да ми препоръчате марка, не да тръгна да отвивам нещо и ключа да се огъне щото съм купил някой боклук...
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За съжаление тука правилото "Колкото по-скъпо, толкова по-добре" важи с пълна сила!! Аз лично си ги събирам едно по едно.
А ако имаш пари нема кво да се чудиш.
http://www.gedore.de/e/index2.html?file ... /home.html
А ако имаш пари нема кво да се чудиш.

http://www.gedore.de/e/index2.html?file ... /home.html
- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
Инструментите на Гедоре са класика. За съжаление са доста скъпи, за да си ги купува човек просто така, за да си има. Провери в Евромаркет. Имат и тайвански инструменти(в момента не мога да се сетя каква им беше марката), които са с досто добро качество. В Галвинг-Ташев също продават добри инструменти, като цената съответсва на качеството.
аз купувам също 1 по 1 каквото ми потрябва, но китайски-маркови. не са съвсем от буклуците и има голямо разнообразие на прилична цена. виж тука: www.euromasterbg.com и тука:. www.raider.bg
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само скъпи инструменти (за съжаление). Китайските и турските стават само за детски играчки (аз на сина дето е на 3 годинки купих китайско куфарче с инструменти например:-)).По колите има много винтове и болтове които с калпав инструмент просто не могат да се развият.
От по-човешките цени чешките не са лоши. На ташев-галвинг също.
Има една китайска марка "топмастер", някой инструменти не са лоши, само дето има друга също "топмастер", също китайска, с леко различаващо се лого - абсолютно менте.
Има евтина алтернатива, но трудно достъпна - руски инструменти от времето на СССР - адски здрави са. Имам такова руско "гедоре" - късал съм доста болтове 17 и 19 с него! Просто уникално е, ако намеря друго ще си купя без колебания, нищо че е грозно и не е лъскаво. Също и клещи, ключове - много са добри. Но само "съветските", т.нар. "демокрация" зле се отрази на качеството на инструментите там.
Също старите български ръждиви ключове са по-добри от доста лъскави китайски творения.
Иначе си трябват доста инструменти. Не е като лада или москвич дето цялата кола с един класически комплект ключове може да разкостиш.
Например нужни са както класически ключове, така и "лули", а също и "гедоре", при това с допълнения - удължители, дълбоки вложки и т.н. Трябват и вътрешни шестограми, а също и торксове (звездички) при това не само 6-зъбни , но и 12-зъбни (на предните полуоски на пасата има такива напр.).
Ако можеш да си купиш цели комплекти, то трябват 2 к-кта ключове (лули и класика), добро "гедоре", 3 минусови (малка, средна и голяма и 2 плюсови (малка и голяма) отвертки, к-кт вътрешни 6грамчета (Г-образни), к-кти торксове 6 и 12-зъбни. Отделно каквото друго дотрябва.
Ако не - оглеждаш *много* внимателно колата и записваш какво може да ти трябва и купуваш отделни бройки, имайки предвид че от някой ключове трябва да имаш по два (за контра).
От по-човешките цени чешките не са лоши. На ташев-галвинг също.
Има една китайска марка "топмастер", някой инструменти не са лоши, само дето има друга също "топмастер", също китайска, с леко различаващо се лого - абсолютно менте.

Има евтина алтернатива, но трудно достъпна - руски инструменти от времето на СССР - адски здрави са. Имам такова руско "гедоре" - късал съм доста болтове 17 и 19 с него! Просто уникално е, ако намеря друго ще си купя без колебания, нищо че е грозно и не е лъскаво. Също и клещи, ключове - много са добри. Но само "съветските", т.нар. "демокрация" зле се отрази на качеството на инструментите там.

Също старите български ръждиви ключове са по-добри от доста лъскави китайски творения.

Иначе си трябват доста инструменти. Не е като лада или москвич дето цялата кола с един класически комплект ключове може да разкостиш.

Например нужни са както класически ключове, така и "лули", а също и "гедоре", при това с допълнения - удължители, дълбоки вложки и т.н. Трябват и вътрешни шестограми, а също и торксове (звездички) при това не само 6-зъбни , но и 12-зъбни (на предните полуоски на пасата има такива напр.).
Ако можеш да си купиш цели комплекти, то трябват 2 к-кта ключове (лули и класика), добро "гедоре", 3 минусови (малка, средна и голяма и 2 плюсови (малка и голяма) отвертки, к-кт вътрешни 6грамчета (Г-образни), к-кти торксове 6 и 12-зъбни. Отделно каквото друго дотрябва.
Ако не - оглеждаш *много* внимателно колата и записваш какво може да ти трябва и купуваш отделни бройки, имайки предвид че от някой ключове трябва да имаш по два (за контра).
- dimitkoto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си купих от Метро комплект (мисля че пишеше че е Китайски) с 65 инструмента (имаше и по 100 и т.н.) с идеята че като има нещо калпаво ще си го купя после само него и ще си ги подменя малко по малко. Е - всичко което ми се е наложило да ползвам досега от комплекта е боклук. И аз се чудя откъде да намеря читави инструменти - има много боклуци но пазара.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”