Куфарче с инструменти - препоръки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Куфарче с инструменти - препоръки

Мнениеот buFka » Чет 03 авг 2006 10:41

Значи сега като сменях накладките и се оказа, че трябва т.нар. "еврейска звезда" (молим да ма попраите ако бъркам)....и съм намислил да си купя куфарче с доста ключове, шестограми и тем подобни. бих желал да ми препоръчате марка, не да тръгна да отвивам нещо и ключа да се огъне щото съм купил някой боклук...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 03 авг 2006 10:45

:lol: :lol: :lol: ГЕДОРЕ :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Чет 03 авг 2006 10:50

За съжаление тука правилото "Колкото по-скъпо, толкова по-добре" важи с пълна сила!! Аз лично си ги събирам едно по едно.
А ако имаш пари нема кво да се чудиш.;)
http://www.gedore.de/e/index2.html?file ... /home.html

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 03 авг 2006 10:54

И аз едно по едно .
Каквото ми потрябва купувам и складирам.
Неприятното е че марковите инструменти са доста скъпи.
Например последното един торкс си взех T-20 в Г4 има много такива винтове отверчица Wiha za 12 лв.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 03 авг 2006 11:09

мдам....явно най-добре е куфарче с основните инструменти (щото аз почти никакви нямам) и после да се докупува като потрябва. ако има други предложения освен ГЕДОРЕ може да ги пуснете :D

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Чет 03 авг 2006 11:10

Инструментите на Гедоре са класика. За съжаление са доста скъпи, за да си ги купува човек просто така, за да си има. Провери в Евромаркет. Имат и тайвански инструменти(в момента не мога да се сетя каква им беше марката), които са с досто добро качество. В Галвинг-Ташев също продават добри инструменти, като цената съответсва на качеството.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 03 авг 2006 11:25

американския отговор на Гедоре е Снап-он ама незнам дали някой си прави труда да ги внася за да се съпоставят цени. :?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 03 авг 2006 11:38

ТОНА - чешки инструменти. Относително добро съотношение цена-качество. От МЕТРО преди време съм си вземал техни неща и съм доволен.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 03 авг 2006 11:56

аз купувам също 1 по 1 каквото ми потрябва, но китайски-маркови. не са съвсем от буклуците и има голямо разнообразие на прилична цена. виж тука: www.euromasterbg.com и тука:. www.raider.bg

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 авг 2006 12:46

Поогледай се и за марка "Unior "- словенска марка. Много здрави инструменти на добра цена.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 03 авг 2006 12:56

Само скъпи инструменти (за съжаление). Китайските и турските стават само за детски играчки (аз на сина дето е на 3 годинки купих китайско куфарче с инструменти например:-)).По колите има много винтове и болтове които с калпав инструмент просто не могат да се развият.

От по-човешките цени чешките не са лоши. На ташев-галвинг също.

Има една китайска марка "топмастер", някой инструменти не са лоши, само дето има друга също "топмастер", също китайска, с леко различаващо се лого - абсолютно менте. :-)

Има евтина алтернатива, но трудно достъпна - руски инструменти от времето на СССР - адски здрави са. Имам такова руско "гедоре" - късал съм доста болтове 17 и 19 с него! Просто уникално е, ако намеря друго ще си купя без колебания, нищо че е грозно и не е лъскаво. Също и клещи, ключове - много са добри. Но само "съветските", т.нар. "демокрация" зле се отрази на качеството на инструментите там. :-)
Също старите български ръждиви ключове са по-добри от доста лъскави китайски творения. :-)

Иначе си трябват доста инструменти. Не е като лада или москвич дето цялата кола с един класически комплект ключове може да разкостиш. :-)
Например нужни са както класически ключове, така и "лули", а също и "гедоре", при това с допълнения - удължители, дълбоки вложки и т.н. Трябват и вътрешни шестограми, а също и торксове (звездички) при това не само 6-зъбни , но и 12-зъбни (на предните полуоски на пасата има такива напр.).

Ако можеш да си купиш цели комплекти, то трябват 2 к-кта ключове (лули и класика), добро "гедоре", 3 минусови (малка, средна и голяма и 2 плюсови (малка и голяма) отвертки, к-кт вътрешни 6грамчета (Г-образни), к-кти торксове 6 и 12-зъбни. Отделно каквото друго дотрябва.

Ако не - оглеждаш *много* внимателно колата и записваш какво може да ти трябва и купуваш отделни бройки, имайки предвид че от някой ключове трябва да имаш по два (за контра).

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Чет 03 авг 2006 13:16

Аз си купих от Метро комплект (мисля че пишеше че е Китайски) с 65 инструмента (имаше и по 100 и т.н.) с идеята че като има нещо калпаво ще си го купя после само него и ще си ги подменя малко по малко. Е - всичко което ми се е наложило да ползвам досега от комплекта е боклук. И аз се чудя откъде да намеря читави инструменти - има много боклуци но пазара.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 03 авг 2006 13:28

някой имал ли е допир с "Carolus", май нещо общо с ГИДОРЕ имат....ама не съм съвсем сигурен. Та те изглеждат на по приемливи цени (че от тези на ГИДОРЕ се шокирах тотално) и ако контрола по качеството е както при ГИДОРЕ - то мисля, че си струват....

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 03 авг 2006 13:54

Един път работих с Манесман - комплект, донесен от Германия. Май не са много скъпи. Не сме имали сериозни "ръжделници" за отвиване, но ми се видяха много читави инструментите.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 03 авг 2006 13:55

Зарежи Метро и тем подобни. Цената на един хубав обикновен гаечен ключ е около 3-4 лева. Така че смятай колко е качествено гедорето със 100 инструмента за 30 40 лева. :) :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”