ел.стъкла golf IV '98 AHF...
-
- Автомобил:
- Двигател:
ел.стъкла golf IV '98 AHF...
Значи предно ляво и задно дясно стъкло не се свалят... закарах ги на сервиз ,но там ми казаха че трябва да си купя целия механизъм защото някакви ластици били скъсани... Та въпроса ми е някои имал ли е такъв проблем и ако да колко пари са тези механизми? Благодаря ви предварително...
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
skotis написа:Хм скъпичко е...към 300 лв за двете и това е ако не е счупен наистина целия механизъмако е...лошо... Тук в София има човек, който е факир на ел. стъклата...но ти си далеч...
Еми понеже и на мене ми се бъзикат елките на колата, кажи този факир къде е, кооординати, че вече шофьорското не ще да се сваля!
Благодаря ти предварително!
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пичове разглобете си вратите и ще локализирате бързо проблемите там е проста механиката и има 1 електромоторче не е rocket science. Престанете да си давате парите за неща които можете и сами. Диагностицирайте си проблема първо и тогава ако не можете сами отидете на майстор
иначе ластици
там има СТОМАНЕНИ ЖИЛА. По-добре сам, тия в сервиза занят може би по-малко от теб 

иначе ластици

Последна промяна от Cyberloner на Сря 16 яну 2008 10:16, променено общо 1 път.
Hi
Пич,послушай колегите! Имах такъв проблем и се оказа, че са строшени пластмасовите водачи.С двама мои приятели отворихме вратата ,като предварително купихме въжето с нови метални водачи/оригиналните са пластмасови и се чупят/-комплекта струваше около 80-90лева.Поставихме всичко както трябва и сега стъклото си се движи по-добре от ново.Имай в предвит че трябват поне двама души от които единят да е технически доста грамотен ,защото има и регулировка и сам няма да се справиш.Тези в сервизите по някога знаят толкова, колкото да ти направят по-голяма беля! Работете бавно и внимателно и успех!!!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Cyberloner написа:Пичове разглобете си вратите и ще локализирате бързо проблемите там е проста механиката и има 1 електромоторче не е rocket science.
Доста хора включително и аз не биха се заели сами да разглобят вратата камо ли да си поправят ел. стъклата! Най-малкото трябва да имаш достатъчно свободно време и поне приличен набор инструменти за да се захванеш с какъвто и да е ремонт по колата. Предпочитам да си платя /там където знам че няма да ми отрежат главата/ на някой дето това му е работата и да ми отстрани проблема вместо да изгубя маса време и нерви и накрая да стане по-зле отколкото е било

hi
Както си решиш ти колега.И аз мислех ,че е трудно но с повече внимание и търпение всичко става!Успех само да не случиш на пишман майстор ,че тогава ще си кажеш -по-добре аз да си я бях правил! Още веднъж успех!!!

Re: ел.стъкла golf IV '98 AHF...
Колега аз ти препорачвам първо да ти проверят колата с VAC-COM програмата и тогава отваряи вратите.Провери дали има натрупана грешка и дали не е проблема в комфорт модула защото има и такава вероятност.djpsiho написа:Значи предно ляво и задно дясно стъкло не се свалят... закарах ги на сервиз ,но там ми казаха че трябва да си купя целия механизъм защото някакви ластици били скъсани... Та въпроса ми е някои имал ли е такъв проблем и ако да колко пари са тези механизми? Благодаря ви предварително...
значи в софия в сервиза на фирма Микрон Доцев има едни пичове които ще ти оправят стъклата под 100 лв едното с 1 г гаранция(в юнитреид струва 190лв без гаранция) а и ползват куриери няма нужда да пътуваш след 2 дена си го получаваш обратно.ето ти интернет страницата им www.без_спам_моля тел.без_спам_моля
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах същия проблем - само на дясното стъкло.Отворихме врата и се оказа, че единия водач на стъклото се е е счупил. Като слиза надолу се придържа от собствената си тежест, но нагоре се накланя.
Пластмасов беше, свалихме целия механизъм, залепихме го(държача), постоя 24 часа, изсъхна и го монтирахме пак. Не е кой знае каква философия, просто трябва да имаш малко търпение + инструменти.
Успех в случай че решиш да си го оправяш сам!
Пластмасов беше, свалихме целия механизъм, залепихме го(държача), постоя 24 часа, изсъхна и го монтирахме пак. Не е кой знае каква философия, просто трябва да имаш малко търпение + инструменти.
Успех в случай че решиш да си го оправяш сам!
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Братле, разбирам те, отврат са голфунските стъкла. Обаче за сметка на това сам можеш да си ги правиш. Кората ти е на щифтове по края и има един или два винта в дръжката. С отвертката я сваляш. После (предполагам че на Г3 и Г4 стъклата не са чак толкова различни) на самия механизъм има няколко винта 3 или 4 на специални жлепове на вратата. Развинтваш ги и си излизат. А стъклото се откача от два тампона, които го вържат и плъзгат, също с развиване. Само внимавай да не си счупиш стъклото! Препоръчвам ти преди да го разглобиш да огледаш кое как е и ако можеш да усетиш за какъв проблем горе-долу става въпрос. Някои майстори като го направят ще го направят да се развали след 2 месеца за да се върнеш. При мен май е такъв случая и сега ще майсторя задно дясно стъкло
Успех и не се притеснявай. В краен случай пак ще отидеш при майстор, но поне ще знаеш, че си опитал. УСПЕХ!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”