Степени на парно
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Степени на парно
Здравейте пасатковци.От 1 седмица и аз съм щастлив притежател на такъв автомобил
.Накратко,работят ми само 2-ра и 4-та степен на моторчето за парното.Съвет преди да сам хванал отверката?? lupe

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
винаги има вариант да са ти изгорели съпротивленията за 1 и 3 степен ама аз лично залагам на ключа!
разглобява се и е напълно ремонтируем-ако няма ексцесии де...
доста гадно се сваля-маха се цялата конзола и се разкачат всички жила и чудеса. само него не можеш го измъкна-всичко накуп!
освен успех да ти пожелая-друго...
ако имаш затруднения-звънкай.
разглобява се и е напълно ремонтируем-ако няма ексцесии де...
доста гадно се сваля-маха се цялата конзола и се разкачат всички жила и чудеса. само него не можеш го измъкна-всичко накуп!
освен успех да ти пожелая-друго...
ако имаш затруднения-звънкай.
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тоя проблем с копчето за вентилатора го имах и аз, при мен работеше само на 2 и на 4. Решението на проблема - разфасоване и почистване на копчето и вече работи на всички степени.
На другия въпрос - и на 1 и на 2 се чува вентилатора да работи, но и да не го чуваш трябва да усещаш все пак струята въздух.
На другия въпрос - и на 1 и на 2 се чува вентилатора да работи, но и да не го чуваш трябва да усещаш все пак струята въздух.
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
doktora написа:Моля например да кажете последователността на отваряне за да мога да извадя ключа за степените.
При мен се оказа, че проблема е точно в ключа и няма нужда да го разглобяваш целия.
Издърпваш черното капаче/врътката/ за превключване скороста на вентилатора, зад врътката в лявата част ще видиш медна пластина под формата на полукръг която е фиксирана, под нея въртейки ключа се движи една друга пластинка, която дава контакт в нея /ако завъртиш ключа на мах. скорост ще я видиш и нея цялата/.
Въртейки така ключа без капачето го даваш на 3-та степен и натискаш с пръст голямата пластина в точката на допир с малката пластинка отдолу - ако тръгне вентилатора, просто почистваш и двете пластини внимателно със спирт без да ги разглобяваш, а ако не тръгне май става въпрос за съпротивленията /резисторите/ на вентилатора, а там ще трябва да поработиш повечко.
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
dj написа:може ли някой да ми каже защо ми работи само 4-та степен на копчето за парното на пасата В3-995г.
Ами чети малко по-нагоре,
виж си ключа, по принцип контактуването на пластините в положение 4 е най-добро, в 3 - по зле, в 2 още по зле и т.н. Просто така е направен ключа, така че си го почисти.
dj написа:може ли някой да ми каже защо ми работи само 4-та степен на копчето за парното на пасата В3-995г.
Май при теб проблема не е в копчето, а в реостата(тва се намира на вентилатора и определя колко да се върти той)-за всяка скорост има различен резистор, с различно съпротивление, съответно различен пад на напрежение и от тук и различна скорост.Четвърта ти е директна и тя не минава през резистори.Обаче този пад на напрежение отделя топлина (колкото по голям, толкова повече топлина), затова са сложили една термозащита която при теб най вероятно е прекъснала.Купуваш нова и я слагаш-тва е .
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[b]Смяна на ключа [/b]
Мен ако питате , ключа трябва да се смени или да се борави по особен начин с него!От товара на вентилатора ключа загрява и скоро ключа му не става за нищо, просто пластината му омеква! Аз моя специално не го включвам на 4.
dmitko а за слабото духане на 1 и 2 си провери филтъра на купето! в България е доста прашно !!!
dmitko а за слабото духане на 1 и 2 си провери филтъра на купето! в България е доста прашно !!!