КОЛКО Е РАЗХОДА НА ГОРИВО НА PASSAT ARIVA 1.8mi-90к.с.
В ГРАДСКИ И ИЗВЪН ГРАДСКИ УСЛОВИЯ ?
заглавието! и пиши с малки букви моля! mod edit: vaskoto1
питане за разход на гориво-1.8 mi ABS
-
- Автомобил:
- Двигател:
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:bobcho написа:Градско (нормално каране) - 9-10 л. на 100км.
Извънградско при 90 км/ч. - 6 л.
при 120 км/ч. - 7 - 7.5 л.
И при мен разхода е такъв
И аз съм така при нормално шофиране. Относно климатика, не е съвсем вярно, щото по-големия разход идва от това, ако го караш постоянно на климатик. Аз го ползвам много рядко, даже почти никога. Правя му профилактика от реме на време.
- lirik
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен положението е следното
лятно време - градско (Благоевград) 9,5л. - бензин
лятно време - градско (Благоевград) 11л. - бензин (климатроник)
лятно време - извънградско 6,5л. - бензин
лятно време - извънградско 7л. - бензин (климатроник)
зимно време - градско (Благоевград) 12л. - бензин
зимно време - градско (Благоевград) 14л. - бензин (климатроник) (не знам защо но компресора на климатроника ми работи и когато топли, казаха ми че било нормално) сподер мен не е, но...
лятно време - градско (Благоевград) 9,5л. - бензин
лятно време - градско (Благоевград) 11л. - бензин (климатроник)
лятно време - извънградско 6,5л. - бензин
лятно време - извънградско 7л. - бензин (климатроник)
зимно време - градско (Благоевград) 12л. - бензин
зимно време - градско (Благоевград) 14л. - бензин (климатроник) (не знам защо но компресора на климатроника ми работи и когато топли, казаха ми че било нормално) сподер мен не е, но...
Здравей, ето:
1. лято
бензин - 8 градско, 6 извънградско; да ама не 12-13 градско (спраска се ламбда сондата) извънградско не знам.
газ - 10 градско, 8 извънградско;
2. зима (последната 2005/2006)
бензин - ? градско, ? извънградско;
газ - 13 градско, 11,5 извънградско; след като смених изпарителя смесено 11.46 (още се уточнява)
Газовата уредба сам съм я сложил, изпарителя е вакуумен Marini, това за протокола. Marinito се спраска, от едим месец съм с 'електрически' Voltran (Турски, казват, боклук за 60 кинта, ама така приятно върви с него)
Разхода горе е за нормално каране, то и моя пасат е антиспортен автомобил от където и да го погледнеш, става за активно лечение на 'състезатели'.
Успех.
1. лято
бензин - 8 градско, 6 извънградско; да ама не 12-13 градско (спраска се ламбда сондата) извънградско не знам.
газ - 10 градско, 8 извънградско;
2. зима (последната 2005/2006)
бензин - ? градско, ? извънградско;
газ - 13 градско, 11,5 извънградско; след като смених изпарителя смесено 11.46 (още се уточнява)
Газовата уредба сам съм я сложил, изпарителя е вакуумен Marini, това за протокола. Marinito се спраска, от едим месец съм с 'електрически' Voltran (Турски, казват, боклук за 60 кинта, ама така приятно върви с него)
Разхода горе е за нормално каране, то и моя пасат е антиспортен автомобил от където и да го погледнеш, става за активно лечение на 'състезатели'.
Успех.
Последна промяна от Emo на Пет 17 ное 2006 10:37, променено общо 1 път.
lirik написа:... (не знам защо но компресора на климатроника ми работи и когато топли, казаха ми че било нормално) сподер мен не е, но...
Разбира се, че ще работи, това е трмопомпа с е електронно управление, ако не може да си изпълни заданието за температура на въздуха в купето, в режим на отопление, ще си включи компресора и ще засмуче топлина от охладителната система, за сметка допълнително охлаждане на двигателя, ако има връзка с нея. Ако няма връзка с охладителната система ще си дръпне топлина от околната среда през собствения си радиатор, ще повиши потенциала й (ерго температурата), и ще ти я вкара в купето.
Да работи и в режим на отопление е нормално, според мен.