Бензин 100 октана
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бензин 100 октана
Колеги на колата от гаража няма да има никакъв проблем ако и сипвам 100 октаново бензинче нали ? Щото по каталог я дават 98 и аз се с 98 си я карам и ми е мерак да я пробвам със 100 да видя как ще върви 

- drago_d
- Автомобил:
- Двигател:
:)
няма кой знае каква разлика мойта да тикажа даже се давеше като4ели незнам а и сложих 20 литра няа източване брато 

- drago_d
- Автомобил:
- Двигател:
:)
няма кой знае каква разлика мойта да тикажа даже се давеше като4ели незнам а и сложих 20 литра няа източване брато 

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: :)
drago_d написа:няма кой знае каква разлика мойта да тикажа даже се давеше като4ели незнам а и сложих 20 литра няа източване брато
мойта кат и сипах 100 октана и не се давеше а почна да гасне.....а бяхме наблъскали резервоара до макс. Та чакахме да изгори на място 2-3 литра и сипахме 2 литра спирт за горене (не ме питайте тва кво помогна)....та след тея 2 литра спирт немаше проблеми.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
dokogolf написа:Няма да имаш проблем с 100 само, че мисля, че и разлика във вървежа няма да усетишВсе пак опитай, нищо не губиш.
Мисля, че има разлика и то в полза на 100 октановия, поне от Еко, който сипвам аз.
Реално мотора на колегата е смятан за 98 и с по-кофти бензин се губи ефекта

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
buFka написа: сипахме 2 литра спирт за горене (не ме питайте тва кво помогна)...
Тва от някой ШЕЛ в Бг ли, бате?
Щото и аз така направих при единственото и последно ми сипване на бензин от там!
Подсказка за спирта -> смесва се с водата и тя също почва да гори!
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
buFka написа:
Та чакахме да изгори на място 2-3 литра и сипахме 2 литра спирт за горене (не ме питайте тва кво помогна)....та след тея 2 литра спирт немаше проблеми.
Някои казват, че когато има вода в бензина се слага спирт за горене за да "мине" горивото!
За 100 октана мога да кажа, че при някои коли доста осезаемо се усеща разликата - идва й кураж на колицата

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми то зависи от мотора бе момци ....... моята върви най добре с 98, с 100 и с 95 ми е еднакво и доста по мудно.... какво е октановото число ... колкото по голямо е то толкова по малко вероятно е да се стигне до самозапалване на сместта, сиреч детонации особено при по сгъстените мотори, т.к моя е разреден ..мога и с 92 да си го карам..... и пак няма да има детонации и да се дърпа аванса (може би не съм карал никога с 92) ..а и не че имам кнок сензори де..
та стигнахме до заключението че бенза се пали сам по трудно, колко по голямо е октановото число ...следователно се пали по трудно и от свещите ....за това на буфка му гасне и се дави ...... да набие по топли свещи и може и да се пооправи
от октаново число не се тръгва повече!!!!! просто едни мотори са смятани и правени за един бенц други за други .... много ясно на АБФ като го бичиш на 7000 оборота че ще лети със супер 100 просто щото като го пробваш това с 95 компиро ще чуе детонациите и ща пипа центровката.... и ще му убие вървежа;)

та стигнахме до заключението че бенза се пали сам по трудно, колко по голямо е октановото число ...следователно се пали по трудно и от свещите ....за това на буфка му гасне и се дави ...... да набие по топли свещи и може и да се пооправи

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom, не бе, немски бензин 100 октана...
знам ги аз легендите за водата в бензина и затва се слагало спирт, незнам защо при нас трябваше да слагаме спирт, ама знам че помогна и колата вече не гаснеше. Човека който ми даде хинта може от друго да не разбира, ама от колите прави чудеса. Та той каза също да сменя свещи и въздушен филтър и тогава да сложа спирт. Възфушния само го почистих леко, че много пари отидоха тогава по майстори у немско...но колата се оправи. От тогава си знам - 95 или 98 ама не и нагоре!
знам ги аз легендите за водата в бензина и затва се слагало спирт, незнам защо при нас трябваше да слагаме спирт, ама знам че помогна и колата вече не гаснеше. Човека който ми даде хинта може от друго да не разбира, ама от колите прави чудеса. Та той каза също да сменя свещи и въздушен филтър и тогава да сложа спирт. Възфушния само го почистих леко, че много пари отидоха тогава по майстори у немско...но колата се оправи. От тогава си знам - 95 или 98 ама не и нагоре!
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за отговорите до тук колеги
И ако и сипя 100 няма да има никакъв проблем със клапаните и каквото и да било по мотора нали ? Аз си я карам с 98 като съм по зле със кинтите сипвам 95...ама да видим какво ще излезе със 100
ще бега ли повече или нема да бега повече
Аз сипвам и една добавка към бензина...за инжекцията нещо и да не изгарят клапаните нещо такова беше 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”