Спортен филтьр- конусен или панелен ?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
ToTo
Автомобил:
Двигател:

Спортен филтьр- конусен или панелен ?

Мнениеот ToTo » Сря 10 май 2006 14:14

Кой е за предпо4итанe, за ABF мотор? Кой да купя?

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Сря 10 май 2006 14:29

панелня се цапа по малко и все пак е в кутия която е оразмерена за колата и малко или много филтъра е изолиран от топлината на двигателя, докато конусът вади по хубав звук, но като загрее двигателя започва да смуче топъл въздух и ефекта е обратен.
Ако ти се прави airbox конусният е за предпочитане, иначе панелен

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Чет 11 май 2006 7:07

аве аз да попитам нещоо... тъй като знам че ТоТо ще си купува марков филтър за над 100 кинта.... някой може ли да ми обясни как тъй конусния филтър според вас е проектиран и направен без никаква защита от горещината и почва да засмуква топъл въздух след като поначало идеята е да вкарва попвече въздух ест и то да е хладен (чак па студен)

нз как си ги обяснявате тия неща.... ако визирате някои ментажен филтър без корпус и облицовка предполагам че е възможно но да си купиш марков качествен филтър (конусовиден) който си е в специален корпус и е създаден с цел понижаване съпротивлението на въздуха и повишане в някви % мошността не намирам логично обяснение ... освен ако се предполага че двигателя на който се слага е снабден с турбо което ми се вижда доста частен случай за такава индустрия...

ще се радвам ако дадете разяснения

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Чет 11 май 2006 18:12

Виж сега, конусния филтър не може да ти охлажда въздуха, това не е хладилник, каквъто е обиколния, атмосферния въздух такъв смуче. Вече ако има турбо, не виждам защо да е частен случай ...

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Чет 11 май 2006 20:46

K_Power написа:Виж сега, конусния филтър не може да ти охлажда въздуха, това не е хладилник, каквъто е обиколния, атмосферния въздух такъв смуче. Вече ако има турбо, не виждам защо да е частен случай ...

:офф
Затова ако сте забелязвали отпред на "големите" бегачки липсва фар,поради влизане на по студен въздух,това е отвор за по хладен въздух към филтъра и от там по добра работа на мотора.

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Чет 11 май 2006 22:59

И както някой по-горе каза, прави се еърбокс и някъде където се обдухва, може да се направи заборник на капака, на калника или някъде около фара, където влиза въздух ....

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 12 май 2006 12:28

Добре ама с панелен не се ли чува пак така както с конус,защото ако не се чува няма смисъл понеже се знае че за вървене няма почти никаква разлика апак това са все пак 120-150лв. :roll: И аз си търся за моя спортен филтър ама причината е само заради страхотния звук :wink:

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Пет 12 май 2006 15:07

Малко по-различен е звука, но не чак толкова много, ама тея филтри, поне според мен не са много подходящи за коли, който се карат на газ.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Пет 12 май 2006 16:20

K_Power написа:Малко по-различен е звука, но не чак толкова много, ама тея филтри, поне според мен не са много подходящи за коли, който се карат на газ.

изобщо даже не са подходящи

Потребителски аватар
Crazy_hatteR
Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP

Мнениеот Crazy_hatteR » Пет 12 май 2006 17:10

Защо ?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 12 май 2006 18:03

заради повечето въздух, ще ти гасне колата по инерция като караш

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Пет 12 май 2006 18:13

rusiq_24 написа:Добре ама с панелен не се ли чува пак така както с конус,защото ако не се чува няма смисъл понеже се знае че за вървене няма почти никаква разлика апак това са все пак 120-150лв. :roll: И аз си търся за моя спортен филтър ама причината е само заради страхотния звук :wink:

колега,разлика в поведението на колата има.мога да ти намеря качествен спортен филтър(не илиенски)за около 60-70лв.сам ще се убедиш че звука не е основното му предимство.обикновения филтър създава съпротивление на идващия към мотора въздух,докато при спортния това съпротивление е почти нулево и колата реагира доста по-живо при подаване на газ.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 12 май 2006 19:33

Ами дано да е така както казваш :wink: Благодаря ти но вече си поръчах филтърче от един много точен колега и в понеделник ще имам :banana Ами днеска пробвах за около 1км без филтър и чесно казано не забелязах по голямо вървене(+ това съм с чип) но звука е невероятен просто нямам думи :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 12 май 2006 20:29

Аз съм се навил за панелен K&N , тука един приятел ще започва да ги продава и ми е обещал доставни цени, пък да видим :)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 12 май 2006 20:46

musura написа:Аз съм се навил за панелен K&N ....

Заслужава си, вервай! :lol:

Върни се в “Силов тунинг”