Г-2 как се демонтира таван

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
firevint
Автомобил:
Двигател:

Г-2 как се демонтира таван

Мнениеот firevint » Сря 31 яну 2007 19:43

Здавейте колеги.Някой може ли подробно да обясни как се демонтира тавана.Оглеждах го,но не мога да разбера

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 31 яну 2007 19:45

Ами махаш дръжките над вратите, пластмасите дето захващат отстрани тавана и по средата има някакви пластмасови тапи или щипки. Това поне са видимите неща. Може да има и някакви щипки отвътре но не знам със сигурност.

Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiv » Сря 31 яну 2007 21:04

Махаш дръжките над вратите , махаш огледалото ,махаш пластмасовата лайсна отзад ,махаш пластмасите на колонките и тавана есвободен. Единствено го държат гумените уплътнения на вратите идве копчета на самия таван в средата.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 31 яну 2007 21:27

Stiv написа:Махаш дръжките над вратите , махаш огледалото ,махаш пластмасовата лайсна отзад ,махаш пластмасите на колонките и тавана есвободен. Единствено го държат гумените уплътнения на вратите идве копчета на самия таван в средата.

Трябва да махнеш и сенниците, и плафона.
Ако има шибидах е малко по-пипкава работата. Е брабуса знае mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 31 яну 2007 21:40

Ша повърна само като се сетя.
Махаш дръжките над вратите, махаш една лайсна в края на тавана при багажника, сенниците, огледалото, ако имаш шибидах - едно уплатнение около него, махаш уплатненията на вратите, махаш пластмасите при коланите (предни и задни), махаш щипките (като тапи) в самия таван ... и крайният рузултат - тавана ти остава в ръцете на две части ... счупил се е.
Прави се! Не се стряскай.

Потребителски аватар
firevint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот firevint » Чет 01 фев 2007 18:24

brabus написа:Ша повърна само като се сетя.
Махаш дръжките над вратите, махаш една лайсна в края на тавана при багажника, сенниците, огледалото, ако имаш шибидах - едно уплатнение около него, махаш уплатненията на вратите, махаш пластмасите при коланите (предни и задни), махаш щипките (като тапи) в самия таван ... и крайният рузултат - тавана ти остава в ръцете на две части ... счупил се е.
Прави се! Не се стряскай.

колега,мерси,но как се прави после, а и лесно ли се монтира след това

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 01 фев 2007 21:15

Ами мога да ти отговоря за монтажа, че се монтира по-лесно от колкото се сваля - новият плат го държи по-стегнат.
На другия въпрос не мога да дам най-точния отговор. Аз пробвах първо сам да си залепя основата и след това уж да го тапицирам (облепя с нов плат). Започнах и като видях какво мазало започва да става се отказах. Занесох си го на едно момче (Иван) на Козлодуй и той го направи. Присъствах на монтажа, е и помагах малко.
Тук е момента да благодаря на Вастоп, че помогна страшно много за свалянето му и на Василий 1, че направо ми откърти огледалото. Мен ме беше страх да го дръпна.
Та цената, която платих за "нов" таван е 120 лв - плат, труд и монтаж.

Потребителски аватар
Murphys
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1 6 FSI
Контакти:

Таван

Мнениеот Murphys » Нед 04 фев 2007 17:50

Колега firevint, имам таван за Г2, 4 врати без шибидах...вместо да си играеш да го правиш, можеш да купиш този за 20 лв. и пей сърце..аз го взех, като мислех, че мога да го преправя за моя таван с шибидах, ама не попитах във форума и сега си имам таван, ама не става за мен. :?

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Съб 09 юни 2007 11:08

искам да попитам какво е разстоянието между кората на тавана и самата ламарина когато тавана е поставен защото ми попадна един много хубав плафон от митсуниши галант и искам да си го сложа но трябва да поизрязвам самата кора а имам малко съмнения 4е няма да може да влезе хубаво този плафон поради липса на място между кората и ламарината
а и можете ли да ми кажете колко горе доло струва тавана в моргата (за двуврат голф2, има ли разлика между 2(3) и 4(5) врати) понеже несъм гледал

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”