Сутрин при палене, когато колата е още студена, работи около 5-10 сек., и оборотите падат докато не загасне. Направо се дави. Същото се случва и ако реша да я запаля след работа след като не съм я карал примерно 6 часа. Интересното е, че ако я запаля на нулева и задържа съединителя натиснат, колата не загасва. Просто си работи и като минат 5-10 сек., само се опитва да загасне - оборотите стават много нестабилни, но след секунда се "стабилизират" и не загасва. Стабилизират е силно казано, защото играят доста, но поне не гасне... Но при всички положения върви кофти, докато не загрее. Още по интересно е това че след като съм я запалил сутрунта и тя е още студена ако навия волана докрай не мога да ви опиша колко много играят оборотите. Не гасне, но просто оборотите играят страшно много. Вечер примерно ако я паля след работа, докато е студена и включа фаровете и тръгна да си отварям ел.стъклата и си включа музиката оборотите пак падат - без да гасне, но просто все едно фаровете дърпат толкова ток, че не може да смогне акомулатора...
Колата я имам от около 5 месеца. Смених и всички консумативи и за първи път ми го направи този номер след като напълних резервоара до горе с 95. Заведох я на сервиз, мина диагностика на компа, изчистиха грешките, продухаха ми някаква бензинова помпа ли какво беше и ми казаха че "сега трябва всичко да е наред" Да ама не. На другия ден същия проблем.
Сипах OMV 100 октана и проблема със сутрешното гаснене изчезна. При палене след критичните 5-10 сек, оборотите заиграват малко, но след това се държат горе долу добре. Самата кола разбира се върви по-добре... Със сигурност нещо не е като хората, но незнам какво и се надявам някой да ми помогне.
Прочетох доста от подобните проблеми на притежатели на Поло, но на никой не беше като моя, затова ви питам вас. Сигурен съм че има дота хора които разбират и могат да ми помогнат. В другите теми при подобните проблеми се пише за дроселова клапа, белезите на валовете не съвпадалим, прекъснат кабел на нагревател на ламбда сондата, термодатчик и каво ли още не. Ако някой има иде къде може да е проблема ще съм му много благодарен...
Може само да добавя и че датчика за температурата на таблото не ми работи като хората. Незнам дали това има някаква връзка с проблема. Той си работи когато иска. Паля колата наприме и не работи, карам си известно време, поглеждам, той почнал да работи и след 2 мин гледам как стрелката пада на нула....

Благодаря Ви предварително и ще чакам да пишете...