Адванс процесора, както е писал
sin orel C20XE, измества аванса на колата, когато си на газ, при ускорение. Мисля че е и дава предварение и от там се получава и по-добро изгаряне на горивото. Знам че в някой модели, например БРЦ го има оригинално вградено в ЕКУто.
Разликата в режимите при мен е само в ускорението. При мен в трите карти има разлика само до 3500 оборота. От там нататък всичко е настроено еднакво. Колкото и икономично да ти се иска да караш в града, понякога ти се налага ускорение. Вкарваш една предавка надолу и го имаш. Максималната скорост също е равна. Аз съм пробвал до 200 на равно, повече ме достраша признавам , но имаше накъде.
Ето тук
http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.139.167 може да разгледате повече за софтуера и как се настройва. Без разбира се да го тълкувате като реклама на фирмата. Газаджиите го настройват в движение с лаптоп. Не изглежда особено сложно, но признавам иска си умения.
Относно замерването до 100, не съм се сещал до сега да го замеря, въреки че след всяка настройка сме правили подобни опитчета. После се налагат двета графики на бензин и на газ, обясняват момчетата, но кой да помни всичко.
Иво