разход на масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
разход на масло
здравейте колеги,имам доста висок разход на масло,около 2л на смяна.Мотора е 2.0 и за него доколкото знам е нормално да харчи,но около 0.5 до 1л.Значи виждам че има теч на стойката на масления филтър,там кадето влизат маркучите за охлаждане на маслото,та въпроса ми е може ли по някакъв начин да се стгне за да не тече от там и възможно ли е от там да губи толко масло иначе колата не пуши и ауспуха е сух
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, не е нормално да харчи масло, освен ако не го 'бримчиш' в червеното (то мощността предразполага към такива дивотии
) или не ти тече от някъде.
При всички други загуби говорим за износване.
При мен тече от прецакан болт за капака на картера (лично го Усрах!
), при теб- от масления охладител.
Ето един от възможните отговори:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%EB%E5%ED
На няколко места и vaskoto, и vasstop, че и Niksi са писали за една гарнитурка м/у фланеца и охладителя (не тази на филтъра, от другата страна на охладителя), но не мога да го намеря.
Всъщност, уплътнителя на филтъра също може да се е запретнал при завиването му. На нов филтър той се мазва с мъничко масълце, че да не се случи подобна магария

При всички други загуби говорим за износване.
При мен тече от прецакан болт за капака на картера (лично го Усрах!

Ето един от възможните отговори:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%EB%E5%ED
На няколко места и vaskoto, и vasstop, че и Niksi са писали за една гарнитурка м/у фланеца и охладителя (не тази на филтъра, от другата страна на охладителя), но не мога да го намеря.
Всъщност, уплътнителя на филтъра също може да се е запретнал при завиването му. На нов филтър той се мазва с мъничко масълце, че да не се случи подобна магария

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
мотора не е износен,има ремонт на сегменти,биелни лагери и бутални болтове,нова маслена помпа и други.Е не е кои знае колко добър,но все пака има около 12.5 компресия,маслените сегменти отпадат защото са сменяни.Мен лично ме съмняват гумичките на клапаните,но забелязвам и теч от масления охладител,по точно от горната част,където се завива за стойката на която се намира датчика.От датчика не тече,поверих го.Карам с масло мотул-минерално 15w40
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Станев11,не е страшно ,че моторът харчи масло по 200мл на 1000км!Стара истина е ,че ФВ моторите хапват масло. Но виж другото- конзолата ,която държи масления филтър е хваната към блока и на фланеца има една гарнитурка , която може би ти пуска.Забърши там мотора огледай хубаво.На мене Никси/Господ здраве да му дава/ там ми откри теч и като смених гарнитурата -нема теч!
Последна промяна от walentin на Пон 25 фев 2008 9:13, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
значи няма никакъв дим от ауспуха и при високи обороти,предполагам че е конзолата,вчера я погледнах на канал отдолу и видях ,че точно от тази страна където се намира конзолата е натекло по картера,споделям мнението на валентин ,че може да е от гарнитурка на конзолата или на масления охладител,трябва си разглобяване.
- Masculan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хахахаха
Ех пичове, хората по чужбина ги хвурлят, а ние голтаците ги купуваме тия бараки. Даже събираме и куцо и сакато за да черпим.
Нали знаете старата поговорка: по-стара кола и млада жена всее си има ръчкане! Ма ние българите обичаме да ни е гадно, затова си купуваме коли 10-класа! Успех
Нали знаете старата поговорка: по-стара кола и млада жена всее си има ръчкане! Ма ние българите обичаме да ни е гадно, затова си купуваме коли 10-класа! Успех
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: хахахаха
Оди вържи кравата и си "земи Бентли".Masculan написа:Ех пичове, хората по чужбина ги хвурлят, а ние голтаците ги купуваме тия бараки. Даже събираме и куцо и сакато за да черпим.

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
zdravko_dimitrov1986 написа:Абе колеги кажете какъв е допустимият разход на масло на Па сат Б3 с двигател 1.8 рп.
То зависи и как го караш ако го държиш на червено лапа аз даже съма намислил да му сваля и прекъсвача на 2 и 3 та