Масло в нафтата ???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Масло в нафтата ???

Мнениеот °niksi° » Вто 28 сеп 2004 11:14

Чувал съм от познато че слагат по малко моротно масло в нафтата. Кажете какво мислите за това.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Вто 28 сеп 2004 11:45

абе зимата са ми казвали да сипвам малко бензин, ама за масло ??

titi

Re: Масло в нафтата ???

Мнениеот titi » Вто 28 сеп 2004 12:15

niksisoft написа:Чувал съм от познато че слагат по малко моротно масло в нафтата. Кажете какво мислите за това.
Мнението е че се слага масло за да маже помпата А дали има нужда неэная Несъм чел никъде проиэводител да препоръчва такова нещо

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 28 сеп 2004 12:20

Доколкото знам се сипвало 50 мл. на един резервоар ~ 40-50 л. Мажело помпата и звука ставал по-мек някак си.

Потребителски аватар
folci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот folci » Вто 28 сеп 2004 12:33

за добавки знам, ама за масло не съм чувал. аз, на 2-3 хил. км, слагам добавка към дизела.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 28 сеп 2004 13:40

преди време покарах малко една дизелова Омега ... та приятеля ми дето ми я даде ми каза зимата да си сипвам по малко бензин като пълня резервоара и малко двутактово масло също да слагам / а той е дърт тракторист/ :lol: ...
.. не знам дали е от това но никога не съм имал проблеми с паленето на студ тогава ... зимата на 1992г. я покарах....

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 28 сеп 2004 19:31

масло знам че се слага само ако знаеш че ти е тръгнала помпата или знаеш със сигурност че е имало преди това вода в нафтата-да я понамаже и да поизкара по дълго.
за така-профилактично не съм чувал-ама мисля че на вреди на помпата-само на филтъра...

Потребителски аватар
bo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bo » Вто 28 сеп 2004 20:03

Моя милост практикува тази система вече 20хил. само толкова поради простата причина че от тогава карам дизел но познавам хора (от които в същност научих) които правят това доста дълго време. Логичното обяснение което ми дадоха че това се прави с цел по добро мазане на ГНП-тои по дълъг живот. Не е таина за никой че в Българиа горивата не са с завидно качество също така не е тайна за хората каращи дизелови автомобили че единствено нафтата смазва триещите части на ГНП-то а точно то е сърцето на двигателя та мога да кажа че подкрепиам това мнение с пълна сила. Няма никакви негативни ефекти освен повечкото дим от ауспуха което лично мен не ме притеснява .
Моята доза е 1литър двутактово масло на пълен резервоар + добавка на Castroll
Карам DIESEL пуши но варви супер не харчи нищо и се гордея, с него съм разплаквал много настървени бензинови автомобили Drive

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Сря 29 сеп 2004 9:41

По принцип, намаляването на съдържанието на сяра в дизеловото гориво, влошава смазващите му способности...и затова много производители (в Германия, Италия, в България-не знам...) добавят биодизел (произвеждан от масло от генно модифицирана рапица) в дизелово си гориво (между 2 и 30 %, за различните страни), което е си е направо панацея-така се увеличават мазилните качества на горивото и същевременно то е бедно на сяра, която пък от своя страна скапва модерните дизели....
В България се произвежда биодизел от някакъв химик близо до Бургас...

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Нед 12 мар 2006 22:04

Подкрепям колегата bo.няма лошо като сложиш масалце в нафтицата,става по-мазна,а това от своя страна е добре за помпицата,аз лично си купувам М10Д-наливно,щото е 2.4лв за литър,и ми е добре!!ТОва съм го чувал от стари шофйори-MATAДЖИЙ,на които във вените им не върви кръв ,а нафта,дето толкова нафта са изгорили,че ние не можем и да си мечтаем!!!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 12 мар 2006 22:09

А за по-новите дизели не е ли опасно да се добавя газ за осветление или масло ?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 12 мар 2006 22:12

И аз съм ги чувал тези легенди..
Но не ми се ще да пробвам.. особенно на мойто дизел..
Тя нафтата си има достатъчно парафин за целта..

А на практика ако помагаше с нещо, производителите все щяха да го опишат в некоя книжка..

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 12 мар 2006 23:16

L&R написа:А за по-новите дизели не е ли опасно да се добавя газ за осветление или масло ?
Има една добавка на Лики Моли като за вашите двигатели!Недей рискува с масло или газ да не береш ядове после!Systempflege Diesel fur Common Rail Motoren.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 12 мар 2006 23:36

Абе и аз съм чувал това, даже един приятел слага, но напоследък има проблеми с помпата, така че май няма кой знае какъв ефект. Аз лично не слагам.
Колкото до сярата - доколкото знам е точно обратното, мисля че колкото повече сяра има, толкова по-суха е нафтата, но може и да греша.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 13 мар 2006 0:11

L&R написа:А за по-новите дизели не е ли опасно да се добавя газ за осветление или масло ?

Да, опасно е. Както е опасно и бензин да се слага. Има си добавки за тази цел.

Върни се в “Дизелови агрегати”