Масло в нафтата ???
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Масло в нафтата ???
Чувал съм от познато че слагат по малко моротно масло в нафтата. Кажете какво мислите за това.
Re: Масло в нафтата ???
Мнението е че се слага масло за да маже помпата А дали има нужда неэная Несъм чел никъде проиэводител да препоръчва такова нещоniksisoft написа:Чувал съм от познато че слагат по малко моротно масло в нафтата. Кажете какво мислите за това.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
преди време покарах малко една дизелова Омега ... та приятеля ми дето ми я даде ми каза зимата да си сипвам по малко бензин като пълня резервоара и малко двутактово масло също да слагам / а той е дърт тракторист/
...
.. не знам дали е от това но никога не съм имал проблеми с паленето на студ тогава ... зимата на 1992г. я покарах....

.. не знам дали е от това но никога не съм имал проблеми с паленето на студ тогава ... зимата на 1992г. я покарах....
Моя милост практикува тази система вече 20хил. само толкова поради простата причина че от тогава карам дизел но познавам хора (от които в същност научих) които правят това доста дълго време. Логичното обяснение което ми дадоха че това се прави с цел по добро мазане на ГНП-тои по дълъг живот. Не е таина за никой че в Българиа горивата не са с завидно качество също така не е тайна за хората каращи дизелови автомобили че единствено нафтата смазва триещите части на ГНП-то а точно то е сърцето на двигателя та мога да кажа че подкрепиам това мнение с пълна сила. Няма никакви негативни ефекти освен повечкото дим от ауспуха което лично мен не ме притеснява .
Моята доза е 1литър двутактово масло на пълен резервоар + добавка на Castroll
Карам DIESEL пуши но варви супер не харчи нищо и се гордея, с него съм разплаквал много настървени бензинови автомобили Drive
Моята доза е 1литър двутактово масло на пълен резервоар + добавка на Castroll
Карам DIESEL пуши но варви супер не харчи нищо и се гордея, с него съм разплаквал много настървени бензинови автомобили Drive
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
По принцип, намаляването на съдържанието на сяра в дизеловото гориво, влошава смазващите му способности...и затова много производители (в Германия, Италия, в България-не знам...) добавят биодизел (произвеждан от масло от генно модифицирана рапица) в дизелово си гориво (между 2 и 30 %, за различните страни), което е си е направо панацея-така се увеличават мазилните качества на горивото и същевременно то е бедно на сяра, която пък от своя страна скапва модерните дизели....
В България се произвежда биодизел от някакъв химик близо до Бургас...
В България се произвежда биодизел от някакъв химик близо до Бургас...
- PESHERLAN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подкрепям колегата bo.няма лошо като сложиш масалце в нафтицата,става по-мазна,а това от своя страна е добре за помпицата,аз лично си купувам М10Д-наливно,щото е 2.4лв за литър,и ми е добре!!ТОва съм го чувал от стари шофйори-MATAДЖИЙ,на които във вените им не върви кръв ,а нафта,дето толкова нафта са изгорили,че ние не можем и да си мечтаем!!!
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”