Спрей за брони

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Спрей за брони

Мнениеот ~None~ » Вто 31 авг 2004 10:41

Предполагам, че много от вас са се чудили как може да се освежат черните брони на колата. Това става с специален спрай за брони ( вакса ) която придава свеж вид на бронята и държи около 4-5 месеца. Но последния път като отидох да си купя - казаха ми че вече не го внасят (!?!) За това, ето още един метод който има същият ефект но държи бронята свежа по-малко време (около 2 месеца със сигурност)

1. Бронята ( и всички черни компоненти ) се забърсват с леко влажна кърпа.
2. След като изсъхнат се минават с кореселин.
3. Взимате най-простия силикон за табло и започвате да пръскате съвсем тънък(!) слой, като непрекъснато го втривате с кърпа.

Не трябва да се прекалява с силикона, защото събира прах.

Ако всичко е изпълнено коректно - на финала няма да си познаете колата :wink:

Успех.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 31 авг 2004 10:48

и да допълня ако може ВНИМАТЕЛНО С КОРСЕЛИНА!!! :wink:

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Вто 31 авг 2004 10:58

mucho написа:и да допълня ако може ВНИМАТЕЛНО С КОРСЕЛИНА!!! :wink:

Точно.
И да допълня - не говорим за боядисаните части. Само за черната част на броните, ласни и т.н.

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Сря 01 сеп 2004 12:19

Айде и аз да дам идея за такоз нещо сори предварително, че е малко а ла сиромах човек - жив дявол ама... :D 8) :

Броните се измиват хубаво, подсушават се хубаво и после отново хубаво :) сенамазват с течна боя за кожа /едно шишенце е около 2 кинта - може да стигне и за двете брони/. После с със силиконова гъбичка за обувки /около 40 ст./ полирате и 8) защото иначе заслепява :D

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 сеп 2004 14:12

като стана дума за брони-моите бяха избледнели и на места боята беше паднала-отдолу се вижда сивата основа на бронята
от ОМВ се купува SONAX в тубичка с дунапрен отгоре около 6 кинта е, ама стига поне за 3-4 коли-яко ги маца и става добре-вече 4-5 месеца съм с него и не се е прецакало

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 17 сеп 2004 23:55

На мен вече е станала далматинец задната броня и се чудя дали да не сваля старата боя и да я пръсна със спрей, който издържа на атмосферни влияния. Дали ще падне бързо? Преди това е пръскана с пистолет с боя, ама сега се люпи.

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Съб 18 сеп 2004 11:00

Вече имам доста опит с броните миналото лято ги пръснах със спрей Cosmos струва 4.50лв става много добре,но пада по малко от перуструика и това лято ги пръснах със специален спрей эа брони не си спомням марката струваше към 10лв и държи много эдраво,преди да се пръскат броните се иэмиват след което се минават с кореселин ми май е това успех :wink:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

брони

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 01 окт 2004 23:48

най евтино става с изгоряло масло.На използвана гъбичка за табло са слага малко и се размазва,след това са минава със сух парцал да не стои мазно и става супер,ако колата се мие без пароструика издържа доста време.

Последна промяна от Жоро Делчев на Нед 06 юли 2008 12:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Съб 02 окт 2004 1:12

Но се лепи яко прах.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Съб 02 окт 2004 2:45

Може ли да кажете точна марка на спрей са пластмасови части, цена и магазин. Мисля че всички сте ми виждали спойлера и му е време

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 02 окт 2004 9:41

Аз препоръчвам Cosmos Bumper Spray,руваше 6 и някакви стотинки.Спрея е матов и специално за брони.Аз опръсках всички пластмасови елементи отвън по колата и направо не мога да я позная.Дразнеше ме че пластмасите стоят едни такива сиви,дето ги е пекло слънцето,но след боядисването всичко стана матово черно.Спрея е добър и го препоръчвам на тези,които искат да опитат.Аз на автомивка не ходя,защото тия 60-70 бара налягане изобщо не ме кефят,защото съм се пръскал няколко пъти без да искам с такова налягане по ръцете и не е никак приятно,да не говорим какво става с лаковото покритие на колата... :x
Хайде със здраве!

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Нед 03 окт 2004 14:00

pinci написа:..........

Аз си взех от OMV това на Sonax за което говори Pichaga-та малко по-горе и съм доволен.

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

за брони

Мнениеот Stefanoz » Сря 05 яну 2005 20:35

Наи яко става с Blask Bumper това е вакса за брони и струва само 2,50лв...а после остана и за коженото ми яке

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 05 яну 2005 20:48

Преди време бях си купил от Шел вакса за брони-"Black Chrome".Май фирмата беше Turtle :roll: Държи доста и като вали дъжд става на капки бронята,не се стича водата :lol:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

здравеи

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 05 юли 2008 8:46

аз направих следното отидох до наи близкия бояджииски магазин и купих ситна шкурка и спрей(4ерен с гланц)и измих добре броните след като изтаркаг драскотини и жси4ко останало и по4нах да праскам директно естествео облепих с хартиено тиксо да не нацапам и другата боя на купето и дарйе6е 2 месеца(говорим за зимата като се беше постоплило)и в4ера си купих пак такаж спреи само 4е този пат 6те боядисвам по джигателя(не е проблем може да се боядиса с спрея)и така 4е спрея е 5 и 80(стига за двете брони)

Върни се в “Направи си сам!”