Здравейте,проблема ми е следния,в началото на миналия месец ходих до Австрия с цел закупуване на лек автомобил.Имах и гид естествено-българин и от тук плъзва инфекцията

.Намерихме в една голяма автоморга,стари,но запазени колици и аз си харесах една колица,оказа се че колата ще може да се вземе след 10-на дни.Аз платих цялата сума за колата и австриеца ми даде бележка която удостоверява че колата съм я заплатил-наричат я АЙНЦАЛУНГ.С въпросната бележка колата може да се вземе.Миналата седмица дадох бележката на превозвач,който да отиде и да ми докара колата.Превозвача ми се обади и ми каза че човек на име ХХХХХ е взел колата преди 10-на дни.Това име съответства на човека който ме заведе в Австрия.Същия този ХХХХХ е взел колата без моето знание и съгласие,и без да има въпросната бележка,тя си беше в мен.Възползвал се е от познанството си с Австриеца и взел колицата.На тази прослувута бележка има подпис,печат и телефон и какво ли още не на Автоморгата и австриеца.Аз звъннах и австриеца ми описа с подробности,на коя дата кой е взел колата,която би трябвало да може да се вземе при предоставяне на АЙНЦАЛУНГА.Даде ми имената от Кауфентрака(договора за покупко-продажба),номер на шаси на колата.И наистина колата вече е в БГ,регистрирана и т.н.Обаче е на друг човек,а аз си останах само с бележката.Ясно е че българина е излъгал австриеца,но пък мен това хич не ме интересува,аз искам да си потърся правата.Австриеца оказва съдействие и смятам да подам оплакване в посолството,но ми се иска и на още други места,като асоциции и тем подобни организации.Моля ако може да ме насочите към такива,ще съм ви много благодарен.
P.S.Намерих моя гид,българина и той беше много любезен(той е мой познат от много години)и ме увери че трябва да му дам бележката и той ще отиде при Австриеца и ще се помъчи да ми възстанови сумата,тъй като според него, австриеца е продал колата за повече пари на някой друг и за това сега лъже.Но моя БГ приятел хич не е наясно че аз вече съм разбрал на 100% каква е истината,а пред него просто казах че колата я няма и се чудех какво ли е станало.Но мисля добре да напускам жалби и сигнали за измамата,да видим как ще пътува до Австрия,защото той пътува нон-стоп.Първо ще му покажа че знам добре какво е станало,даже и ще му пусна записа на разговора с австриеца-тъй като аз го записах ан GSM-a и ако в същия ден не ми възстанови сумата,дори и малко повече за да си покрия разходите по телефони и пътувания,ще го подкарвам по инстанциите,чужди и наши,но точно към кого да се обърна не съм много наясно,ако можете помагайте с инфо.
Мерси!