идеи за благотворителност

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

идеи за благотворителност

Мнениеот warrior » Сря 04 май 2005 10:23

Из редица форуми съм виждал такива теми - особено покрай празници - "хайде да организираме нещо, да направим дарение" или неща от сорта. замислих се има ли начин да се гарантира изобщо един поток от пари за такава дейност, защото 10 лева дадени за дарение на човек който няма нужда от тях, за нас са си пари на вятъра. След това се сетих за БЧК - това си е легитимна организация, не харчат много от дарените пари за глупости, а ги ползват по предназначение, и имат контрол върху средствата от дарения + отчет за направените разходи. ето го и сайта им - http://www.redcross.bg/index.php?ladger=help, на който е описано как може да им се дарят средства.
надявам се идеята ми да има подкрепа и за в бъдеще като се чудим за такива неща да знаем как да помогнем на по-нуждаещите се от нас...
Jordan

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 04 май 2005 13:03

Счетоводителката ми в работата превежда всеки месец от заплатата ми дарение за новосъздадения фонд за лечение на деца. Не го казвам за да се хваля, а да напомня, че доста хора могата така да се улеснят като помолят счетоводителите на фирмите в които работят да превеждат пари по определена сметка. Доста е лесно, а и няма начин да се забрави.

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Сря 04 май 2005 13:05

на мен повече ми харесва идеята за e-pay... :)

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Сря 04 май 2005 20:02

R@do написа:Счетоводителката ми в работата превежда всеки месец от заплатата ми дарение за новосъздадения фонд за лечение на деца. Не го казвам за да се хваля, а да напомня, че доста хора могата така да се улеснят като помолят счетоводителите на фирмите в които работят да превеждат пари по определена сметка. Доста е лесно, а и няма начин да се забрави.
:shock: :shock: :shock: Браво, пич!!! Направо нямам думи, трогната съм! Като знам там, където работя колко пари се проиграват-цифри и на колко хора могат да се помогнат с тези пари, но ........Това е доста добра идея и е хубаво повече хора да помислят, не само във форума, а и т.нар. гости

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 04 май 2005 20:23

Каня се от доста време да пусна такава тема обаче като знам как събираме пари в клуба все ми се струваше че няма смисъл, защото на думи сме много отворени а като дойде време да се дейстава няма никой. Така че аз съм твърдо ЗА. Събираме пари, правим връзка примерно с някой дом за изоставенио деца или нещо подобно, разбираме от какво имат нужда, купуваме и отиваме да го занесем. Хем разходка ще си направим, хем ще свършим едно благородно дело.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 04 май 2005 20:42

http://www.poveche.net/ - това е адреса на фондацията на която от счетоводството на фирмата където работя превеждат всеки месец сума от заплатата ми която аз съм определил. На всеки 3 мес. ми пращат отчет на мейл-а колко пари са събрани и за какво са изразходвани - като ти лично си определяш каузата за която искаш да отиват твоите пари. Даже веднъж ме поканиха на раздаване на някакви благотворителни награди но за съжаление не успях да отида. Ако някой се интересува нека да разгледа - това е чиста работа, едно време купувах баници на циганетата ама това е по-добрия вариант - даваш колкото имаш възможност и после, когато четеш отчета и се чустваш някак, абе как да кажа, направете го и вие и ще разберете :wink:

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Чет 05 май 2005 0:47

Счетоводителката превежда пари всеки месец, за да си оправи данъците на края на годината :lol:
Радо - в твоя случай не е така знам в каква сфера работиш, но като бивш счетоводител 90% от даренията от фирми са с тази цел.
И родителите (проекто тъст и тъща) даряват стипендия на гаджето да учи. :lol:

Сериозно - поздравления за инициативата момчета и момичета. Съжалявам, че съм черната станция, но съм се нагледал и самия съм осчетоводявал "дарения"

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 05 май 2005 0:50

тва е добре, аз пове4е съм активен с sms-и, но и така става, само на мангалчетата каде си джъткат по центъра, не давам , щото ги .......

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 05 май 2005 8:28

Nova написа:Счетоводителката превежда пари всеки месец, за да си оправи данъците на края на годината :lol:
Радо - в твоя случай не е така знам в каква сфера работиш, но като бивш счетоводител 90% от даренията от фирми са с тази цел.
И родителите (проекто тъст и тъща) даряват стипендия на гаджето да учи. :lol:

Сериозно - поздравления за инициативата момчета и момичета. Съжалявам, че съм черната станция, но съм се нагледал и самия съм осчетоводявал "дарения"

В случая не става въпрос за данъци - направил съм го доброволно, освен това не съм във фирма.

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Чет 05 май 2005 16:53

Мисля, че идеята на NOVA е много добра, така че ако има желаещи хайде да се организираме, ще бъде много приятно си мисля

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 05 май 2005 18:22

tedy написа:Мисля, че идеята на NOVA е много добра, така че ако има желаещи хайде да се организираме, ще бъде много приятно си мисля

Я кажи каква е точно идеята на NOVA защото аз не затоплям нещо. Така като чета човека просто обяснява как счетоводителката си спестява данъци :wink: :wink: :wink:
Аз си мисля че трябва следното:
- откриваме сметка в някоя банка;
- всеки който иска внася по нещо /който не му се разкарва и т.н. може да се събират и да се внасят накуп/
- определяме някакъв срок и като мине времето изтегляме парите /по време на събирането, може да се направи проучване в различни домове за изоставени деца и т.н. и да разбереме къде имат най-голяма нужда/. Таглиме парите, купуваме каквото сме разбрали че има нужда и всичко ОК.
През цялото време разбира се ще се води някъква отчетност за да няма после ама какво стана и т.н.

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Съб 07 май 2005 7:47

Грешка, ГОЛЯМА грешка, sorry Niksi имах предвид теб съжалявам объркала съм никовете

Върни се в “ОФФ-Топик - други”