Проблем! Губи мощност при ускорение AAU - '94 - решен!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем! Губи мощност при ускорение AAU - '94 - решен!

Мнениеот kimbaten » Вто 02 окт 2007 21:14

При набиране, колата изведнъж "олеква" откъм демераж все едно си си махнал крака от газта внезапно, като подам съвсем малко дори още газ - тръгва все едно съм "сритал" педала и така до следващия път. От време на време при натиснат съединител без газ оборотите седят все едно подавам газ, докато не изфорсирам - след малко се оправя. На празен ход оборотите са бомба, няма ник'во колебаене - бетон 850 както винаги. Проблема е само по време на движение и специално се усеща при набиране. Дайте акъл какво да търся, на стенда преди месец и нещо (не се проявяваше често тогава но го имаше проблема), казаха според компа всичко е ОК, оттогава зачестява. Мерси предварително за всякакви идеи какво може да е причина за това.

Последна промяна от kimbaten на Нед 28 окт 2007 21:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 03 окт 2007 20:13

TPS май-май.
Почисти го и казвай за резултат :wink:
Мое и в кабелите на TPS да е - щом казваш, че го няма постоянно !

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 03 окт 2007 20:58

Преди време имах подобен проблем,сипах добавка за почистване на моноинжекции зонакс та сонакс ли беше...50мл за 50 литра на цена 2,50.Вече проблеми няма.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 03 окт 2007 21:21

lrlmodo,ако е този TPS(не че знам за кво е :oops: -ако можеш да разясниш....)няма ли да го хване диагностиката???

kimbaten,когато обясняваше в предишната си тема от август месец,(пък и сега,когато проблема явно е ескалирал)нещо много ми напомня за моите случки....Внезапна,за кратко загуба на мощност,все едно не и стига бензин(щото газ не съм монтирал...още).Интересното при мен е че това се случваше малко преди да сменявам филтрите...Когато сменя горивния филтър,помпата променя звука си,нямам това придръпване,дори и гаснене на двигателя(понякога)Все си мисля че помпата ми е за смяна-малка причина за това е силния звук от нея,по-скоро ми прави разни мизерии.Примера е от онзи ден-колата не е палена от месец,когато се опитах най-накрая да я запаля...НЪЦ!Помпата не арбайтен!3 часа я раздвижвах,накрая "зацепи" :D
Та след многословието :oops: :D ,ако нямаш АГУ и караш на бенз бих ти препоръчал първо да провериш тая пуста помпа и филтъра,щото може твоя проблем да е същия като моя.Не е изключено-все пак караме еднакви автомобили :D

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 03 окт 2007 23:15

TPS - Throtle position sensor
това е един "датчик" който казва на компира колко си натиснал газта, респективно колко е отворена дроселовата клапа. На диагностиката би трябвало да са го засекли ако нещо не му е чиста работата. И аз залагам на проблем с горивота (вода в бензина, дупка в металната гърловина на резервоара,задръстен бенз,филтър,бензинова помпа)

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Чет 04 окт 2007 11:54

такааа... ТПС-а къде се намира ако мога така да се изразя - нямал съм сблъсък до сега с него та не знам къде да го търся - ако споделите - ще го почистя (предполагам не е сложно) и ще кажа резултат. Относно филтъра - не е, защото го смених преди морето а и преди смяната си го правеше същото. За бензиновата помпа - чува си се като дадеш контакт - са не знам дали е силно или не но си има жужене няколко сек. преди да запаля и винаги откак съм я купил си се е чувала толкова силно - вече 2 години. По логика най-близо ми се струва "диагнозата" на колегата lrlmodo за ТПС-а - това ще проверя първо. Благодаря на всички за съпричастието. Повече инфо за тоя датчик би ми било от помощ, примерно къде да го търся по двг, сложно ли е да го почистя сам и да я водя на сервиз за това, евентуално колко струва ако трябва нов - е такива неща - Благодаря на всички още веднъж. :bowdown

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Чет 04 окт 2007 16:19

мда.. прочетох квото има изписано по форума.. неприятна работа :evil: ако се окаже това - май почти винаги се отива на нов дросел който е безмислено скъп. ми в събота ще ида да видя дали могат да ми я почистят някъде - дано се закрепи. ще пиша после. Мерси отново.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 04 окт 2007 18:24

Колегата kimbaten казва че на празен ход всичко е ОК.
Може пистите само на места да са зацапани
Стискам палци :wink:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Съб 06 окт 2007 17:21

Вече имам записан час в сервиза - ще го видят, казаха ми и 1-2 други идеи от какво може да е - като има резултат ще кажа - благодаря. :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 07 окт 2007 0:09

Карам същата кола. Лятото тръгнах за море и реших да тествам по магистралата. Настъпих здраво (до тенекето) и някъде малко след 140 колата рязко загуби мощност и взе да намалява все едно съм махнал крак от газта...
Върнах педала и пак я натиснах постепенно. Нещата се оправиха и повече не ми се случи. Чак днес след като прочитам темата се сетих за случката ми. Нямам представа от какво може да е. Наистина ще се радвам ако някой открие топлата вода :D

maznia
Автомобил:
Двигател:

ами

Мнениеот maznia » Вто 16 окт 2007 1:51

аз мислиа 4е е от вакум реголатора за вуздуха или помпата бензиновата има6 кофти ваком4е ниакое

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Съб 20 окт 2007 21:59

по моя проблем... значи днес след дълга и много обстоятелствена диагностика изводите са следните:
- TPS-a ми е "като нов" - не повярвахме как може да е толкова запазен, работи като пушка както и самия дросел - което както каза моя човек "тва си е повод да почерпиш" :D
- бензиновата помпа си има капацитет - работи съвсем нормално.
ПРОБЛЕМА - не знам как му е българското наименование но по книгите се води "Fuel pressure regulator" - това е една гад, дето има една пружинка вътре и регулира налягането на горивото. При мене първотачално като го закачиха налягането беше 0,5 бара :shock - като при моноинжекционите трябвало да бъде 1,5 бара. За сега го "потегнаха" и имам 1 седмица за тестове като ако продължава да си го прави проблема май ще трябва ново - което се намирало трудно- въпроса ми е някой от колегите дали се е сблъсквал с подобно нещо и ако трябва да купувам ново да ме насочите от къде и горе-долу някакъв порядък - цена смисал 10, 20, 50, 100 лева? горе-долу... за сега толкова - другата събота - продължение 8)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Нед 21 окт 2007 15:39

kimbaten написа:по моя проблем... При мене първотачално като го закачиха налягането беше 0,5 бара :shock... За сега го "потегнаха" ..
Ако го потегнат до 5 бара дали ще стъпва на земята?

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Нед 28 окт 2007 21:57

Проблема е открит и унищожен, след ЧУТОВНАТА диагностика която ми се случи :077: (която междувпрочем беше доста полеза тъй като някои неща които имаха нужда от настройка бяха настроени, други които имаха нужда от проверка и почестване и тн. бяха проверени и почистени) та сега колата освен че върви МНОГО повече от когато и да е било преди се оказа че проблема е идвал изцяло от ламбда-сензора ПАК и ОТНОВО - 3 пъти за късмет както се казва :lol: - та са единствената ми чуденка е дали изобщо да слагам нов или да си карам така - ще помисля 2-3 дена - ако разликата в разхода е около литър на 100 км изобщо няя да си праа труда да я сменям. Ако някой има впечатления каква е разликата в разхода на гориво с и без ламбда сензор - нека сподели. Мерси на всички които помогнаха с идеи и предложения.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 28 окт 2007 22:05

Сега караш с откачена ламбда,нали?
Радвам се че най-накрая откри причината...,сега и аз ще си имам едно наум :D
Благодаря ти

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”