Вода в купето
- Sport1.3
- Автомобил:
- Двигател:
Вода в купето
Преди малко открих, че влиза вода в купето! Не съм махнал цяланастилка отдолу, защото заваля силен дъжд, но идва някъде под педалите. Кажете ми имал ли е някой татъв проблем и какво да правя!
Колата е Голф 2.
Благодаря предварително!
Колата е Голф 2.
Благодаря предварително!
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
:-)
До колкото разбирам по всички теми по този проблем - това е болна място на всичките VW-та - прим мен беще проблема горе където влиза жилото на предния капак в купето - имаше много боклуци и се бяха запушили отводнителните отвори - при Г2 ми споделиха че проблема е същия.
- MK2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблемът е елементарен!И аз го имах същия.Колегата преди мен точно е казал откъде идва водата.Ще повторя:Значи като отворите предния капак там където минава жилото за километража има едни пространства които са като легенчета и там се събира вода когато има боклуци.Причината е че от там минава потокът с вода,който след това се оттича някъде под купето.Достатъчно е с една отвертка да разчовъркате боклуците и да отпушите дупката!
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги и аз имах същиа проблем. Предишната ми кола е голф2 и след лек удар пострада левия калник. Закарах колата на сервиз и си я взех като чисто нова.И кво като завали дъж и водата влиза в купето точно над бушоните. Ако и проблема при вас е същя решението е следното. Точно над таблото има една гредичка която ако се загледате добре ще видите отвор който е леко ръждиф. забелязвасе много трудно. Ако някои иска мога да му покажа каде е. Взех един пистолет с студен силикон бутнах накрайника на тубата силикон в отвора и го напълних доколкото ми позволяваше. И МИ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА. Вече две години откак съм го продал и няма проблем. А за откриването на проблема ми отне месец и половина. Успех и ако някой иска да помогна да драсне едно ЛС
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MK2 написа:Проблемът е елементарен!И аз го имах същия.Колегата преди мен точно е казал откъде идва водата.Ще повторя:Значи като отворите предния капак там където минава жилото за километража има едни пространства които са като легенчета и там се събира вода когато има боклуци.Причината е че от там минава потокът с вода,който след това се оттича някъде под купето.Достатъчно е с една отвертка да разчовъркате боклуците и да отпушите дупката!
Не винаги в това е причината но е хубаво да с провери!!! И ако всичко там е ок следва друго.
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zueka1 написа:И аз го имам проблема и не мога да открия откъде влиза. Лошото е че като вали и колата спира да пали - днес например не запали. Даже видях една струйка откъм бушоните - ужас. Гледал съм къде ли не, поливал съм с вода и нищо не се вижда.
ако имаш желание мога да погледна дали проблена не е както при мен.

- Golf_GL
- Автомобил: Passat B5 Variant
- Двигател: ADR 2000
- Контакти:
Ами да ви попитам тогава:
При мен проблема е друг - от време на мреме при пороен дъжд ми влиза вода в купето ама от дясната страна (мястото до шофьора). Какво ли не гледах и не успях да открия от къде влиза тъпата вода
. Дайте някакъв съвет от къде може да е.
П.П. Колата е Голф 3 с две врати.
Блгодаря!
При мен проблема е друг - от време на мреме при пороен дъжд ми влиза вода в купето ама от дясната страна (мястото до шофьора). Какво ли не гледах и не успях да открия от къде влиза тъпата вода

Блгодаря!
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf 2GL
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf_GL написа:Ами да ви попитам тогава:
При мен проблема е друг - от време на мреме при пороен дъжд ми влиза вода в купето ама от дясната страна (мястото до шофьора). Какво ли не гледах и не успях да открия от къде влиза тъпата вода. Дайте някакъв съвет от къде може да е.
Блгодаря!
Моята е Голф 2 с четири врати, но проблема беше същия.
След голямо раследване се оказа, че е от уплутнителя на предното стъкло. На пръв поглед не се виждаше, ама...
Малко черен силикон и сега е като нов

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
често срещан проблем при всички марки коли е да се запушват отводнителите.най-често водата намира пролука около филтъра за влизащия в купето въздух.на тези които нямат филтър покрай пластасовата решетка.
тъй като водата минава през въздуховодите често моторето на вентилатора заминава в небитието.
също така ЕКУ-то е под пластмасата до моторето за чистачките и е застрашено от насъбралата се вода,което е голям проблем.
покрай сноповете кабели е възможно да се стече вода и до "бушониерата",което също е голям проблем.
за да няма излишни главоболия и "изваждане" отводнителите трябва да се почистват редовно.
тъй като водата минава през въздуховодите често моторето на вентилатора заминава в небитието.
също така ЕКУ-то е под пластмасата до моторето за чистачките и е застрашено от насъбралата се вода,което е голям проблем.
покрай сноповете кабели е възможно да се стече вода и до "бушониерата",което също е голям проблем.
за да няма излишни главоболия и "изваждане" отводнителите трябва да се почистват редовно.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:

CyberBlade написа:При мен зимно време навява снягПак от дясно (Голф 2 / 2 Врати)
Голфъра е описал проблема точно, освен това може по колата да е стреляно с лека картечница и да има дупки и не на последно място, уплътнението на стъклото - то най-трудно се открива, щото външно си е наред
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 12:52, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”