Вода в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sport1.3
Автомобил:
Двигател:

Вода в купето

Мнениеот Sport1.3 » Пет 20 май 2005 9:21

Преди малко открих, че влиза вода в купето! Не съм махнал цяланастилка отдолу, защото заваля силен дъжд, но идва някъде под педалите. Кажете ми имал ли е някой татъв проблем и какво да правя!
Колата е Голф 2.
Благодаря предварително!

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Пет 20 май 2005 9:26

И аз го имам проблема и не мога да открия откъде влиза. Лошото е че като вали и колата спира да пали - днес например не запали. Даже видях една струйка откъм бушоните - ужас. Гледал съм къде ли не, поливал съм с вода и нищо не се вижда.

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

:-)

Мнениеот zaio_baio » Пет 20 май 2005 9:55

До колкото разбирам по всички теми по този проблем - това е болна място на всичките VW-та - прим мен беще проблема горе където влиза жилото на предния капак в купето - имаше много боклуци и се бяха запушили отводнителните отвори - при Г2 ми споделиха че проблема е същия.

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Пет 20 май 2005 10:01

Проблемът е елементарен!И аз го имах същия.Колегата преди мен точно е казал откъде идва водата.Ще повторя:Значи като отворите предния капак там където минава жилото за километража има едни пространства които са като легенчета и там се събира вода когато има боклуци.Причината е че от там минава потокът с вода,който след това се оттича някъде под купето.Достатъчно е с една отвертка да разчовъркате боклуците и да отпушите дупката!

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 20 май 2005 10:12

Колеги и аз имах същиа проблем. Предишната ми кола е голф2 и след лек удар пострада левия калник. Закарах колата на сервиз и си я взех като чисто нова.И кво като завали дъж и водата влиза в купето точно над бушоните. Ако и проблема при вас е същя решението е следното. Точно над таблото има една гредичка която ако се загледате добре ще видите отвор който е леко ръждиф. забелязвасе много трудно. Ако някои иска мога да му покажа каде е. Взех един пистолет с студен силикон бутнах накрайника на тубата силикон в отвора и го напълних доколкото ми позволяваше. И МИ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА. Вече две години откак съм го продал и няма проблем. А за откриването на проблема ми отне месец и половина. Успех и ако някой иска да помогна да драсне едно ЛС

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 20 май 2005 10:14

MK2 написа:Проблемът е елементарен!И аз го имах същия.Колегата преди мен точно е казал откъде идва водата.Ще повторя:Значи като отворите предния капак там където минава жилото за километража има едни пространства които са като легенчета и там се събира вода когато има боклуци.Причината е че от там минава потокът с вода,който след това се оттича някъде под купето.Достатъчно е с една отвертка да разчовъркате боклуците и да отпушите дупката!

Не винаги в това е причината но е хубаво да с провери!!! И ако всичко там е ок следва друго.

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 20 май 2005 10:17

zueka1 написа:И аз го имам проблема и не мога да открия откъде влиза. Лошото е че като вали и колата спира да пали - днес например не запали. Даже видях една струйка откъм бушоните - ужас. Гледал съм къде ли не, поливал съм с вода и нищо не се вижда.

ако имаш желание мога да погледна дали проблена не е както при мен. :stll think:

Потребителски аватар
Golf_GL
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: ADR 2000
Контакти:

Мнениеот Golf_GL » Пет 20 май 2005 10:26

Ами да ви попитам тогава:

При мен проблема е друг - от време на мреме при пороен дъжд ми влиза вода в купето ама от дясната страна (мястото до шофьора). Какво ли не гледах и не успях да открия от къде влиза тъпата вода :( . Дайте някакъв съвет от къде може да е.

П.П. Колата е Голф 3 с две врати.

Блгодаря!

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пет 20 май 2005 10:36

При мен зимно време навява сняг :) Пак от дясно (Голф 2 / 2 Врати)

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Пет 20 май 2005 11:37

Golf_GL написа:Ами да ви попитам тогава:

При мен проблема е друг - от време на мреме при пороен дъжд ми влиза вода в купето ама от дясната страна (мястото до шофьора). Какво ли не гледах и не успях да открия от къде влиза тъпата вода :( . Дайте някакъв съвет от къде може да е.

П.П. Колата е Голф 3 с две врати.

Блгодаря!

Моята е Голф 2 с четири врати, но проблема беше същия.
След голямо раследване се оказа, че е от уплутнителя на предното стъкло. На пръв поглед не се виждаше, ама...
Малко черен силикон и сега е като нов :lol:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 20 май 2005 12:15

често срещан проблем при всички марки коли е да се запушват отводнителите.най-често водата намира пролука около филтъра за влизащия в купето въздух.на тези които нямат филтър покрай пластасовата решетка.
тъй като водата минава през въздуховодите често моторето на вентилатора заминава в небитието.
също така ЕКУ-то е под пластмасата до моторето за чистачките и е застрашено от насъбралата се вода,което е голям проблем.
покрай сноповете кабели е възможно да се стече вода и до "бушониерата",което също е голям проблем.
за да няма излишни главоболия и "изваждане" отводнителите трябва да се почистват редовно.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 20 май 2005 12:27

:shock: xa xa xa xa xa xa Виж дали предното стъкло си е там!
:twisted:
CyberBlade написа:При мен зимно време навява сняг :) Пак от дясно (Голф 2 / 2 Врати)

Голфъра е описал проблема точно, освен това може по колата да е стреляно с лека картечница и да има дупки и не на последно място, уплътнението на стъклото - то най-трудно се открива, щото външно си е наред

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Съб 21 май 2005 14:12

Аматьори ми строшиха стъклото при опит за кражба и съм с нов джам (оплътнение). Добре поставено е.

Уплътнението на вратата го гледах ама на външен вид нищо му няма. Може просто да се е спекло от годините и да трябва да се подмени.

Потребителски аватар
Sport1.3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sport1.3 » Чет 26 май 2005 12:57

SSivanov написа: за откриването на проблема ми отне месец и половина

При мен сега започва периода на търсенето!
Разбрах само, че не е от местата, които казахте и , че влиза при дъдж, а не от локви под пода.
Нека някой пише ако има идея, ще съм му много благодарен и ще черпя!

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 26 май 2005 14:01

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 12:52, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”