rudolf написа:и мойто е аеф , но утре ще гледам първа дюза и не го водят сди в на бош каталога....
имате ли идея от какво тресе толко под 1100 оборота като казахте маховик да събирам ли пари кат за голф2 ,,на колко е нормално да работи на нулева ?
мерси предварително
Моето на празен ход поддържа 1000-1020 оборота, и докато не е загряло и е на 980 например тресе, но достигне ли температурата 90'C се успокоява. В началото си мислех да вдигна малко оборотите, но после се отказах, защото видях, че при добре загряла кола е ОК. Все пак последния месец температурите се колебаят от -20 до +15, което е 35'С амплитуда и е много!
Върху тези досадно вибрации имат влияние също качеството на горивото. Аз от ОМВ зареждам и забелязах, че като се затопли с Алпин Дизела по-зле работи (имах останал в резервоара).
Важен е и режима на каране.
Например ако карам седмица- две само градско имам чувството, че се задръства от неефективно горене, но като го опъна после 100-200 км извънградско усещам че се продухва, акумулатора се зарежда, ауспуха се изчиства и следващите няколко дни работи перфектно!
Мисля, че лятото в жегите ще се наложи съвсем леко да понижа оборотите.