дайте инфо за AEF?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

дайте инфо за AEF?

Мнениеот GAD » Пон 09 яну 2006 16:23

Започва с AEF и единственото, което знам е, че е 1.9 Дизел...

Благодаря предварително! :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 09 яну 2006 16:43

Sdi 64 кончета.

А ето тук всичко за него http://volkswagen.msk.ru/engine/aef/aef_rus.pdf

abc.it
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв е този двигател?

Мнениеот abc.it » Пон 30 яну 2006 15:12

Имаш сериозен проблем! Аз сега си търся мотор за Полото заради тази AEF02 Серия. Мотора е супер ако беше читав. Маховика ми с скапва за втори път, ато й стружа колкото еден Голф 2

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пон 30 яну 2006 15:35

Разкажи ми повече... Какво си препатил с този AEF двигател, че толкова си се наплашил? Аз досега, да чукна на дърво, грижи нямам...

GLS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLS » Вто 31 яну 2006 17:54

Моето поло е 1.9д с двигател AEF и не е SDI!Произведено е 1999.

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

и мойто е аеф , но утре ще гледам първа дюза и не го водят..

Мнениеот rudolf » Сря 22 фев 2006 5:19

и мойто е аеф , но утре ще гледам първа дюза и не го водят сди в на бош каталога....

имате ли идея от какво тресе толко под 1100 оборота като казахте маховик да събирам ли пари кат за голф2 ,,на колко е нормално да работи на нулева ?
мерси предварително

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Re: и мойто е аеф , но утре ще гледам първа дюза и не го вод

Мнениеот GAD » Сря 22 фев 2006 8:47

rudolf написа:и мойто е аеф , но утре ще гледам първа дюза и не го водят сди в на бош каталога....

имате ли идея от какво тресе толко под 1100 оборота като казахте маховик да събирам ли пари кат за голф2 ,,на колко е нормално да работи на нулева ?
мерси предварително

Моето на празен ход поддържа 1000-1020 оборота, и докато не е загряло и е на 980 например тресе, но достигне ли температурата 90'C се успокоява. В началото си мислех да вдигна малко оборотите, но после се отказах, защото видях, че при добре загряла кола е ОК. Все пак последния месец температурите се колебаят от -20 до +15, което е 35'С амплитуда и е много!

Върху тези досадно вибрации имат влияние също качеството на горивото. Аз от ОМВ зареждам и забелязах, че като се затопли с Алпин Дизела по-зле работи (имах останал в резервоара).

Важен е и режима на каране.
Например ако карам седмица- две само градско имам чувството, че се задръства от неефективно горене, но като го опъна после 100-200 км извънградско усещам че се продухва, акумулатора се зарежда, ауспуха се изчиства и следващите няколко дни работи перфектно!

Мисля, че лятото в жегите ще се наложи съвсем леко да понижа оборотите.

Последна промяна от GAD на Чет 20 апр 2006 8:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Чет 23 фев 2006 4:30

мойто пък беше на 1100 оборота и се чувствах като пилот преди да излита,,,,сега ги смъкнах на 950 и пея комбайнерската кат в трактор,,,,да кажеш че слуха ми е музиканстки-не,,,ма с гъза като изпитвам вибраций -ми е лек дискомфорт...
емоционално съм твърда личност ма у гъзо съм лабаф

един ми каза че било някакви пружини на диференцияла , та се вързах за маховика,ма после се оказа че нито той ,нито аз знаем за какво говорим

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 23 фев 2006 8:35

Просто си настрой оборотите на 1000 и няма да имаш проблеми. 950 са малко за този студ... Лятото може би...

Всеки въртящ се механизъм си има така наречената "критична честота" при която вибрациите са най-силни. Възможно е само с 10 оборота + или - двигателя да е много по-спокоен. Важно е да не е на точно тази честота в която се получава резонанс, защото не само дискомфорта е неприятен, а и самия двигател се скапва от това претрисане!!!

Затова загрей добре двигателя на място (да си покаже стрелката 90'С) и започни да мърдаш оборотите +/- докато се успокои! Музикантския ти слух в случая ще ти е от полза! :)

Последна промяна от GAD на Чет 20 апр 2006 8:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Чет 23 фев 2006 10:46

мерси гад,,,карал съм по ретро дизели и съм изгубил форма,,,,заформя се под/подклуб бързи и яростни дизелови картинги:)

Върни се в “Дизелови агрегати”