Кога и как работи ABS-a ?
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
Кога и как работи ABS-a ?
Интересно ми е кога би трябвало да се включва , и какъв е принципа на действие
Който е на ясно да ми обясни !! Мерси 
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
ABS е съкратено от Anti-blocking system и служи за предотвратяване на блокиране на колелата при рязко натискане на спирачката по хлъзгав (най-вече) път. Самата система е направена да отблокира спирачките в момента в който усети, че се получава хлъзгане. Доколкото знам се подава поредица от импулси към спирачната система с интервал 10 в секунда и усещаш претрисане на спирачката когато я натискаш. Има много подобрения откакто е създадена, но общо взето това е принципа. Ако някой знае нещо повече ще е хубаво да го сподели с нас.
можеш да погледнеш http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=17831
Не че нещо кой-знае какво, но въпросите са си свързани.
Като съм слушал хората, повечето са с впечатление, че системата е въведена с цел да не се изгуби управлението на автомобила поради приплъзване. Това си е така, но ми се струва, че другата основна функция на тази хитринка е да се намали до границите на възможното спирачния път при екстремно спиране. Това е страшно важно, струва ми се. Аз край работата си съм имал много случаи, при които е било необходимо спирачния път да е с няколко метра по-къс за да не стане белята. Както има клише, че предпазния колан спасява животи, същото важи с пълна сила и за това устройство. Жалко, че на моя пасат няма.
Не че нещо кой-знае какво, но въпросите са си свързани.
Като съм слушал хората, повечето са с впечатление, че системата е въведена с цел да не се изгуби управлението на автомобила поради приплъзване. Това си е така, но ми се струва, че другата основна функция на тази хитринка е да се намали до границите на възможното спирачния път при екстремно спиране. Това е страшно важно, струва ми се. Аз край работата си съм имал много случаи, при които е било необходимо спирачния път да е с няколко метра по-къс за да не стане белята. Както има клише, че предпазния колан спасява животи, същото важи с пълна сила и за това устройство. Жалко, че на моя пасат няма.
Последна промяна от веско на Пет 07 апр 2006 15:30, променено общо 2 пъти.
vaastop наистина си го е обяснил доста кратко но пък е и най-важното миля че перфектно отговаря на вапроса ти колега
само сакращението беше объркал но се случва 

Последна промяна от Jhon на Пет 07 апр 2006 16:23, променено общо 1 път.
-
stil
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Тука имаше разсъждения по въпроса преди време.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”