Странно тракане(такане,тупане и т.н)-така го чувам!
- buferato
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

Странно тракане(такане,тупане и т.н)-така го чувам!
Здравейте!Мисля,че има подобна тема но не и със задоволителни отговори!Проблемът е,че при тръгване се чува едно тракане,което впоследствие при набиране на по-голяма скорост се усилва-чува се по-ясно.При по-високи обороти вече не е така ясно изразено!Възможно ли е да е съединителя(иначе скоростите си включват нормално,съединителя си отделя добре и не буксува)?Възможно ли е да е от тампони-тампоните на двигателя съм ги проверил-здрави са!Тампона на скоростите също е здрав!Някакви идеи да имате?Ако знаете защо се получава този шум-споделете и пишете!Предварително благодаря!!! 

- maslinkov
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

То май колегите с този мотор е дошло време да си открием самостоятелен форум. Щом го няма този тропот при форсаж на място, значи е или съединител, или скоростна кутия, а може и полуоска, лагер. Въобще всичко, което се задвижва. Лошото е, че в движение не можеш да приложиш великите способи със слушалки, дървени пръти в ухото и т.н.

тропане при потеглиане поло aer
ето че и аз сум тук сус подобен проблем като вашиа тропа леко вув движение на пурва и втора и после изчезва от какво е наистина молиа кажете като разберете иначе колата си варви пушка

- buferato
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

Всичко по окачването е ОК!Колата е много  стегната,а и аз мразя по принцип нещо да не и е наред.Развали ли се нещо гледам веднага да го отстраня,защото то води обикновено до счупване на нещо друго.Двигателя също е ОК!Колата си набира и върви много добре.Както бях писал и по-нагоре съединителя си отделя добре и не буксува.......... 

- rosbul
 - Автомобил:
 - Двигател:

И  при  мене  е  апсолютно същия проблема ,даже  двигатела  е  същия.     Днес  останових  ,че ми  се е  скъсала  и  втората  шпилка  на  колекторите  предните  ,щото  като  я  взех  си  беше  едната  скъсана  и  си  викам  тя   ще   ми  отвори  бела  сега  да  я  сменям  и  си  карах  така   но  сега  ,ще  ги  сменям  и  двете , щото се скъса и  втората   и  тракането  се  увеличи  точно  както  каза  колегата  като  дизелак  почуква     убеден съм ,че  като   ги  сменя  тези  дни  ще  спре.
Можеш да погледнеш около шпилките дали има чернилка дали е духало от покрай шпилките!!!

Можеш да погледнеш около шпилките дали има чернилка дали е духало от покрай шпилките!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”