DAXC написа:Аз съм сменял. Без канал е невъзможно да се направи и задължително с двама човека. Съветвам те да отидеш на сервиз. Услугата е около 10-15 лв. Иначе ако си сръчен може да успееш и сам.
Първо трябва да се откачи генерацията, после се махат предпазните ламарини. Под скоростния лост има една ламаринена кутия. Развива се, като същевременно, вътре в купето се надига кожата на лоста и развиваш пластмасовите гайки. Кутията пада надолу. Хубаво е да се развие топлката на лоста, за да не се изцапа. Кутията остава да виси на пръта който отива към скоростната кутия. В края на пръта има една втулка със шлици. Развиваш и издърпваш пръта. Така излиза кутията с пръта. После като ги смъкнеш ще видиш как да смениш гумената топка. После всичко по обратния ред. Като последно остава да се регулират скоростите да се включват нормално и правилно. Регулирането става от шлиците. Недей да очакваш чудеса от тази топка. Не повече от 40 000 км живот и давам (поне при мен след толкова километри се наложи да я сменя отново )
Успех.
Колега,благодаря за помощта,но мойто е Голф три.Лостът ми минава през купето,а не под него.Не е като на Голф 2 механизма.
Може би като на Г2 са механизмите при 1.4-1.6 на тройката,но до 1995 година.Този модел механизъм,за който пишеш е с една гумена топчица в едно метално тяло,която се разбива лесно.
Между другото ще си купувам цял ремонтен комплект.Не са толкова скъпи,а така и така ще си играя да свалям.Консултирах се с майстор.Може да се мине и без канал - само отгоре.