Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV

Мнениеот Sir T » Пон 26 сеп 2005 20:59

Днес сутринта ми светна Oil Service на таблото .. на екранчето под километрите на колата. Като я купувах и предния собственик показа сервизната книжка, където нагледно беше написано, че е сменяно маслото на интервал от 15 000км в дилъра на Vw и каза да го сменя като ми светне инспекшъна. Аз съответно като средностатистически твърдоглав и прилежен собственик прегледах цялата книжка на колата, но картинките и оскъдните ми познания по чужди езици, различни от английски, не срещнаха нищо по въпроса в документацията на колата. Смених маслото на колата и днес - 16 300км след предишната официално регистрирана смяна ми светна Oil Service. Веднага отидох сервиз, където с/у скромната сума от 20лв щракнаха два пъти с мишката и го занулиха. Естествено нямам никакво намерение да давам по 20лв всеки път, когато сменям масло на двата Golf-а и затова търся усърдно начин за зануляване. Куплунга ми е под климатроника в колата ..? При по-старите BMW-та знам как се занулява, един приятел каза, че на Audi-то му се занулява с някаква комбинация от копчета .. Та въпроса ми е има ли вариант за зануляване извън сервиз и при Golf IV или трябва да си купя машинка, която дава два кабела на късо ??

М/у другото така и така дадох 20лв накарах да проверят за грешки в OBC-то, тестваха airbag-овете, ABS .. всичко е перфектно. Нямаше грешки, всичко си работи чудесно :D

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 26 сеп 2005 21:05

Честито - за напълно изправният ти автомобил.Дано остане такъв най-малко до закупуването на 5-ца
По темата - пробва ли да го занулиш по начина посочен за Голф 3?
Може и да проработи :dontknow:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 26 сеп 2005 21:23

и той е ..? Потърсих из форума подобна тема, но не излезе нищо актуално съдържащо думата "зануляване" :roll:

Току-що открих някакъв описан начин изпозлвайки копчето за "дневния" пробег, но сега ми е занулен сървиса и незнам дали това работи?!

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 26 сеп 2005 21:29

http://www.vwclub.bg/articles.php?id=13
Това е начина - но се замислям дали на Голф 4 ги има тези копчета
Нищо,че е занулена.Ако се получи то ще влезеш в менютата и това ще значи,че мисията е възможна

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 26 сеп 2005 21:39

при Golf IV часовника се наглася с врътка .. но отивам да пробвам .. brb

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 26 сеп 2005 21:41

натисни бутона под оборотомера (вдясно) и го задръж.
дай контакт.
пусни бутона.
ще се изпише OIL а при повторно кратко натискане INSP
завърти бутона под спидомера надясно и го задръж докато не се изпише ----
воала! :P :D

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 26 сеп 2005 21:53

ИСКАМ СИ 20-те левааа! Нека ми .. другия път да чета преди да ходя да давам пари.
Току-що го пробвах (преди vaskoto1 да го напише), изрових го от 20vturbo.com форума

Може да го местите в направи си сам:

Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----

8. Готово .. с парите пиете една бира и хапвате за здраве на добрите Vw съ-форумци all over the world!

Благодаря на всички!

Върни се в “Направи си сам!”