Днес сутринта ми светна Oil Service на таблото .. на екранчето под километрите на колата. Като я купувах и предния собственик показа сервизната книжка, където нагледно беше написано, че е сменяно маслото на интервал от 15 000км в дилъра на Vw и каза да го сменя като ми светне инспекшъна. Аз съответно като средностатистически твърдоглав и прилежен собственик прегледах цялата книжка на колата, но картинките и оскъдните ми познания по чужди езици, различни от английски, не срещнаха нищо по въпроса в документацията на колата. Смених маслото на колата и днес - 16 300км след предишната официално регистрирана смяна ми светна Oil Service. Веднага отидох сервиз, където с/у скромната сума от 20лв щракнаха два пъти с мишката и го занулиха. Естествено нямам никакво намерение да давам по 20лв всеки път, когато сменям масло на двата Golf-а и затова търся усърдно начин за зануляване. Куплунга ми е под климатроника в колата ..? При по-старите BMW-та знам как се занулява, един приятел каза, че на Audi-то му се занулява с някаква комбинация от копчета .. Та въпроса ми е има ли вариант за зануляване извън сервиз и при Golf IV или трябва да си купя машинка, която дава два кабела на късо ??
М/у другото така и така дадох 20лв накарах да проверят за грешки в OBC-то, тестваха airbag-овете, ABS .. всичко е перфектно. Нямаше грешки, всичко си работи чудесно